• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #74301  autor: pier_er
 17 maja 2006, 17:37
Ostatnio zakupiłem nowy bluetooth (Bluetooth USB Dongle) i mam okropny problem aby skonfigurować go żeby łączył się przez PC suite. Gdyż wyskakuje mi komunikat o tym ,że aplikacja musi byc też ustwiona na port COM 13 ,a ja nie mam żadnego pojęcia jak to ustawic !! Porsze o pomoc

#74604  autor: tomico
 19 maja 2006, 14:24
Poprostu instalujesz PC SUITE, i za pomocą kreatora dodajesz telefon i tworzysz nowe połączenie i nie trzeba nic zmieniać na inny port. PC suite sam wszystko ustawi.

#74611  autor: pier_er
 19 maja 2006, 14:44
Ale właśnie w tym problem ,że kreator nie widzi żadnego aktywnego urządzenia bluetooth.Spróbuje może pomoże ,ale wydaje mi się ,że raczej nie.Dzieki za dobre checi

#74612  autor: tomico
 19 maja 2006, 14:45
Tez tak miałem ale i tak musiałem kompa formatować i pomogło że smiga aż miło po formacie.

#74615  autor: ywis
 19 maja 2006, 15:07
pier_er pisze:Ale właśnie w tym problem ,że kreator nie widzi żadnego aktywnego urządzenia bluetooth.Spróbuje może pomoże ,ale wydaje mi się ,że raczej nie.Dzieki za dobre checi
A zainstalowałeś sterowniki dołączone do BT?

#74618  autor: orB
 19 maja 2006, 15:24
Korzystaj z Bluesoleil który dostałeś w komplecie z bluetooth a na 100% będzie działać. Daj spokój sobie z tym wynalazkiem nokii.

#74619  autor: pier_er
 19 maja 2006, 15:40
Pomysł tomico jednak chyba dziala bo zrobilem tak jak on napisał i wreście w kreatorze wykryło mi nie tylko bluetooth ze sterami microsoftu ale też nowe WIDCOMM.Tak zainstalowałem stery dołączone z bluetooth ale mi chodziło aby łączył sie telefon przez PC suite gdyż ma więcej przydatnych funkcji, a przez to dołączone z bluetooth to przerywało mi w połowie przeyłanie.

[ Dodano: 2006-05-20, 14:42 ]
Wszystko jest juz prawie Ok ,ale gdy chce zrobic uwierzytelnienie w PC suite pokazuje mi ,że uwierzytelnienie jest nie możliwe.I za barzdo nie wiem o co chodzi.Niby wszystko działa wykrywa mi telefon ,ale coś jest jeszcze nie tak.CZy kolejność podłanczania i instalowania sterowników bluetooth może być tego przyczyną ?? Znajomy mi powiedział ,że bede musiał zrobić format ,ale ja nie chce bo miesiąc temu miałem robiony i nie chce go robić z powodu głupiego bluetooth.I dlatego nasówa mi isę pytanie czy jest jakaś inna opcja rozwiązania tego problemu ??