• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#73911  autor: sledz92
 15 maja 2006, 19:05
Poleciłbym Ci k750i+soft z w800i,oczywiście,trzeba najpierw to umieć :wink: .Ma extra aparat 2.0Mpix.Samsung ma 1.3Mpix,ale jeżeli aparat nie jest Ci,aż tak potrzebny no to wydaje mi się,że lepszy był by samsung.Ja osobiście wybrałbym k750i,gdyż samsung mi się nie podoba z wyglądu(będę szczery) Nie wiem czy Cię to interesuje ale:
Czas czuwania wg producenta (h) 400 :arrow: k750i
Czas czuwania wg producenta (h) 250 :arrow: x700
Jeżeli miałbym kupować telefon z dobrym aparatem to napewno z jakimś lepszym niż ten,którego prezentuje samsung...

Zmieniłem treść posta,aby nie było już więcej naśmiewania się ze mnie
Ostatnio zmieniony 17 maja 2006, 15:37 przez sledz92, łącznie zmieniany 1 raz.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#74109  autor: ghost89
 16 maja 2006, 16:57
STANOWCZO LEPSZY JEST K750I

x700 jest z deczka gorszy kupuj k700I

#74111  autor: ziomel
 16 maja 2006, 17:05
sledz92 pisze:Poleciłbym Ci k750i+soft z w800i.Ma extra aparat 2.0Mpix,możliwość rozbudowania pamięci do 2GB...dużo jest w nim możliwości,nie zapszeczam :-) Co do x700 ma aparat tylko 1.3Mpix,,bateria trzyma krócej od S.E. o 150h! ! !Odpowiem Ci krótko i szybko:
Osobiście wybrałbym k750i.

Pozdrow (-_-)

sledziu bazujac na samych danych technicznych nie pomagasz!!!!!...co z tego ze pisza ze samsung x700 pracuje krocej na baterii skoro tego nie sprawdzales!!..popierwsze 150h to 6dni!!!!najpierw pomysl zanim napiszesz suche dane to nie wszystko!!!..ale wracajac do tematu to zdecydowanie k750i mam stycznosc z d750i i swoim x700 i musze to powiedziec ze se lepszy choc nie duzo..jedynie wg mnie samsung wygrywa w odzwierciedleniu kolorow na ekranie reszta na korzysc k750

#74129  autor: sledz92
 16 maja 2006, 17:53
Poprostu uważam,że soniaki są dużo lepsze od somsungów,jeżeli masz jakiś problem mozesz o nim ze mna pogadać przez PW,a nie tutaj nabijając sobie posty!

Czat na telepolis.pl

#74190  autor: Benkok
 16 maja 2006, 21:11
sledz92 pisze:Poprostu uważam,że soniaki są dużo lepsze od somsungów,jeżeli masz jakiś problem mozesz o nim ze mna pogadać przez PW,a nie tutaj nabijając sobie posty!
Sledz takimi wypowiedziami nie rozbijasz. Po 1 nie jesteś moderatorem czy adminem żeby takie uwagi dawać. Po 2 ziomel napisał odpowiedz do temetu więc to nie bylo nabijanie postu. Po 3 gdyby napisał to na PW mogł byś sobie z tego nic nie zrobić, a tak to wszyscy mogą przeczytać jaego wypowiedz i się z nią zgodzić tak jak ja :-D . Po 4 cartman bierz k750 :wink:

#74191  autor: piotrz
 16 maja 2006, 21:25
sledz92 pisze:,a nie tutaj nabijając sobie posty!
I mówi to ktoś, kto przez niecały miesiąc nabił sobie 280 postów :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

Żeby nie było zbytniego OT to ja bym wybrał k750. Przede wszystkim dlatego, że ma aparat 2mp .Resztę mają porównywalną.

#74252  autor: cartman
 17 maja 2006, 14:37
Czytalem, ze u SE psuja sie joye, czy to prawda?

#74261  autor: sledz92
 17 maja 2006, 15:44
Żeby nie było zbytniego OT to ja bym wybrał k750. Przede wszystkim dlatego, że ma aparat 2mp .Resztę mają porównywalną.
Właśnie do tego zmierzam.Po 1 K750i jest ładniejszy,a po 2 ma lepszy aparat.
K750i jest droższy od x700,ale nie tak dużo,ok.200zł.Zdecydowanie k750i,tyle mam do powiedzenia. cartman jeżeli się pytasz,który z nich Ci polecamy nie widze problemów,aby kupić o te 2 stówki droższego SE.
Co do joya to też dużo czytałem,że rozwala się szybko...mój kupel też miał soniaka k700i.
Strasznie wolno działał,a joy padł mu ostatnio,nie wiem czy go wymieniał,teraz nie chodzi z nim do szkoły,telefon najprawdopodobniej leży gdzieś w domu :wink:
Jutro się go zapytam i dam Ci odpowiedź.Pozdr.

Czat na telepolis.pl

#74274  autor: ghost89
 17 maja 2006, 16:05
sledz92 pisze:
Właśnie do tego zmierzam.Po 1 K750i jest ładniejszy,a po 2 ma lepszy aparat.
K750i jest droższy od x700,ale nie tak dużo,ok.200zł.Zdecydowanie k750i,tyle mam do powiedzenia. cartman jeżeli się pytasz,który z nich Ci polecamy nie widze problemów,aby kupić o te 2 stówki droższego SE.
Co do joya to też dużo czytałem,że rozwala się szybko...mój kupel też miał soniaka k700i.
Strasznie wolno działał,a joy padł mu ostatnio,nie wiem czy go wymieniał,teraz nie chodzi z nim do szkoły,telefon najprawdopodobniej leży gdzieś w domu :wink:
Jutro się go zapytam i dam Ci odpowiedź.Pozdr.
Jezeli chodzi o wygląd to rzecz gustu:):) Pozatym jojstick psuje sie w k700I a nie k750:)

Jęzeli 200zł to dla Ciebie nic to przepraszam ,ale moze jakiś strasznie kasisty jestes....Moze chłopak ma przeznaczone tyle i tyle kasy i te 2stówy robią różnice bo za to sobie moze kupić np. mp3:)
P.S skoro to dla Ciebie taka mała różnica to czemu sam sobie nie kupisz nic lepszego:>?

Ten chłoapk nie chodzi do szkoły...? A moze przedszkola?

No dobra kupuj k750i jak masz tyle kasy a jak nie do bierz x700

#74309  autor: szczeka
 17 maja 2006, 18:18
K750i jest droższy od x700,ale nie tak dużo,ok.200zł
taa, co to jest 200zl, tyle to sie codziennie na ulicy znajduje, no nie?

ja bym bral SE, jak poprzednicy- lepszy aparat.

#74328  autor: Dragon
 17 maja 2006, 19:18
jeszcze moze co do zalet K750i- mozsz rozszerzyc pamiec do 2GB, w Samsungu niestety tylko do 1GB

#74369  autor: Orange
 17 maja 2006, 20:38
Samsung X700 jest lepszy. Co z tego że K750i ma 2,0 Mpix skoro jakość jest prawie taka sama. Wkońcu 0,7 mpix różnicy to bardzo niewiele. Samsung jest mniejszy a ma to samo co se oprócz takiego samego aparatu. SE są kańciaste. wszyscy mówią że Nokia ma jeden styl. Niezgodził bym się z tym. Wszystkie SE : K750i, K800i, K790, D750i, K600i. Te telefony to poprostu kicha. Wy mówicie że nie kupilibyscie telefonu firmy która wszystko robi. A Sony to moze tylko telefony robi ??? JAk narazie to tylko PlayStation lubie z tej firmy :/

together we can do more

#74449  autor: Vin
 18 maja 2006, 11:45
Ja uważam identycznie jak ty :)
Wszyscy mówią, że design siemensów, nokii jest taki sam jak wszędzie...wszyscy mówią o LG, że nie kupili by telefonu firmy, która robi wszystko...a niech popatrzą na te ich ukowachane Soniaki :smt011 :smt011

#74484  autor: Dragon
 18 maja 2006, 16:13
Trzeba miec niezla wade wzroku zzeby powiedziec ze wszystkie Nokie sa takie same, podobnie jest z SE, a codo aparatu i roznicy 0,7 mpix to roznica jest duza- w wielkosci i przede wszystkim jakosci zdjec

#74496  autor: Przemek
 18 maja 2006, 17:02
sledz92 pisze:Poprostu uważam,że soniaki są dużo lepsze od somsungów,jeżeli masz jakiś problem mozesz o nim ze mna pogadać przez PW,a nie tutaj nabijając sobie posty!
Odezwał się ten co nie nabija :lol:

Oba telefony bardzo fajne,ale ja bym polecił jednak SE K750i - po prostu jest lepszy i więcej pisać nie trzeba :wink:

#74676  autor: Neutrine Ray
 19 maja 2006, 20:37
Ja wybralbym zdecydowanie k750i
Oba te aparaty posiadaja moi koledzy z uczelni i troche je mietosilem ;) w dloniach, wykorzystujac okazje hehe :)

Kiedy po praz pierwszy zobaczylem wyswietlacz x700 to bylem przekonany ze ma 65tys kolorow, a nie 265tys! SE deklasuje samsunga jakoscia wyswietlacza. Roznica w zdjeciach tez jest, choc niewielka oto przyklad:

X700 - 1280x1024

K750i -1632x1224

Mysle jednak ze najwaznieszjym jest fakt ze K750i to telefon z innego, wyzszego niz X700 segmentow i wiadac to zarono w parametrach jak i wykonaniu (najwyzszej jakosci plastiki w K750i). Nawet jesli tzreba doplacic 200zl to warto uzbroic sie w cierpliwosc i doskladac kase. Telefon od SE byl swego czasu flagowym modelem, x700 nigdy na taki nie byl przewidywany. Boli kiedy widac tandetnosc materialow X700, te zaslepki i plastiki (oczywiscie majac za punkt odniesienia K750i) Bierz soniacza :)

troszke wiecej o X700

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#74747  autor: tomico
 20 maja 2006, 10:20
No właśnie SE będzie na pewno bardziej trwały od samsunga a pozatym ma lepsza parametry więc nie ma się co zastanawiać. Bierz SE.

#74749  autor: digitmaze
 20 maja 2006, 10:22
Nigdy nie miałem zaufania do samsungów.Te telefony mnie nie ciekawią.Zdecydowanie Soniak Ericsson! Jedyne firmy,którym można zaufać to NOKIA i SonyEricsson no i SIEMENS z niektórymi swoimi modelami

#75425  autor: Degree
 22 maja 2006, 22:12
przemeQ pisze:Samsung X700 jest lepszy. Co z tego że K750i ma 2,0 Mpix skoro jakość jest prawie taka sama. Wkońcu 0,7 mpix różnicy to bardzo niewiele. Samsung jest mniejszy a ma to samo co se oprócz takiego samego aparatu. SE są kańciaste. wszyscy mówią że Nokia ma jeden styl. Niezgodził bym się z tym. Wszystkie SE : K750i, K800i, K790, D750i, K600i. Te telefony to poprostu kicha. Wy mówicie że nie kupilibyscie telefonu firmy która wszystko robi. A Sony to moze tylko telefony robi ??? JAk narazie to tylko PlayStation lubie z tej firmy :/
Daj spokój :!: SE jest dobrą firmą :!: Tylo przy takim wyborze to wybrałbym Samsunga :-D Bardziej mi sie podoba i uważam że to solidne telefony i przecierz X700 jest tańszy od K750 :!: Wybór należy do ciebie ale ja choruje na X700 od miecha :D :D