• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#73165  autor: gm
 11 maja 2006, 22:39
Trochę z tym walczyłem i mam, wprawdzie nie w paincie, ale zaraz Ci wyślę.

[ Dodano: 2006-05-11, 22:44 ]
Ten pakiet jest widoczny co miesiac jako dodatkowe 1000 pln na wiadomosci MMS. Osobicie znam kilak osob z tego forum, ktore tutaj sie udziela i ma ten pakiet. miedzy soba dziennie wymieniamy bardzo, bardzoi duzo mmsow. Aha. Calkiem niedawno ten pakiet aktywowal mardall, a kody do aktywacji tego pakietu pomogl mi zdobyc issa. Wyglada na to, ze mozna go jeszcze aktywowac. Niewykorzystane mmsy nie przechodza na kolejne miesiace, miesiecznie kosztuje to 5pln, ale zdecydowanie warto aktywowac.

[ Dodano: 2006-05-11, 22:53 ]
D@rio pisze:Moim zdaniem te taryfy są "takie sobie". Po pierwsze, dużo lepiej mi wychodzi NowyPlus165 + DWiW i taniej. Bo w NP165 mam 20h w ramach DWiW a w Godziny180 tylko 15h. Pozatym, dla taryf godzin nie ma żadnych pakietów i co gorsza nie obowiązuje "Pakiet SMS 1gr." który jest w NowymPlusie....
Mając darmowy pakiet DWiW to NP165+DWiW wypada lepiej, ale jak przyjdzie po okresie promocyjnym płacić za niego to już lepiej będzie przesiąć się na G110+3pakiety.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#73174  autor: D@rio
 11 maja 2006, 23:37
gm pisze:Trochę z tym walczyłem i mam, wprawdzie nie w paincie, ale zaraz Ci wyślę.

[ Dodano: 2006-05-11, 22:44 ]
Ten pakiet jest widoczny co miesiac jako dodatkowe 1000 pln na wiadomosci MMS. Osobicie znam kilak osob z tego forum, ktore tutaj sie udziela i ma ten pakiet. miedzy soba dziennie wymieniamy bardzo, bardzoi duzo mmsow. Aha. Calkiem niedawno ten pakiet aktywowal mardall, a kody do aktywacji tego pakietu pomogl mi zdobyc issa. Wyglada na to, ze mozna go jeszcze aktywowac. Niewykorzystane mmsy nie przechodza na kolejne miesiace, miesiecznie kosztuje to 5pln, ale zdecydowanie warto aktywowac.

[ Dodano: 2006-05-11, 22:53 ]
D@rio pisze:Moim zdaniem te taryfy są "takie sobie". Po pierwsze, dużo lepiej mi wychodzi NowyPlus165 + DWiW i taniej. Bo w NP165 mam 20h w ramach DWiW a w Godziny180 tylko 15h. Pozatym, dla taryf godzin nie ma żadnych pakietów i co gorsza nie obowiązuje "Pakiet SMS 1gr." który jest w NowymPlusie....
Mając darmowy pakiet DWiW to NP165+DWiW wypada lepiej, ale jak przyjdzie po okresie promocyjnym płacić za niego to już lepiej będzie przesiąć się na G110+3pakiety.
Zgadza się. Co do tego pakietu masz absolutnie rację. Ale ja mówiłem o sobie bo podpisuje lojalkę z Plusem gdzie włąśnie mam NP165 + DWiW darmowe. Do tego wynegocjowałem N70 za 299zł. netto. Uważam że to dobra oferta. Będę mógł rozmawiać z moją "lepszą połówką" bez ograniczeń ;) Do tego jak sobie jeszcze zaaktywuje ten pakiet MMS, SMS to już praktycznie żyć nie umierać i telefon non stop w ruchu za grosze ;)
Natomiast co do godzin, wtedy to się opłaca do Godziny110 aktywować pakiet 3x minuty (DWiW) i 2x minut do sieci Plus.

Obrazek

#73180  autor: pajorro
 12 maja 2006, 06:39
Również mam ten pakiet mms co gm :-)

tutaj link do screena

Jest fajny, ale już zmieniłem taryfe na Godziny 40. Włącze do tego Pakiet do Plusa i Dwiw. Będę miał za 2 zł więcej (niż np55 i Strefa) około 2 razy więcej minut. I np. mmsy będą z pakietu podstawowego schodziły...

#73181  autor: gm
 12 maja 2006, 07:12
Piotrek (pajorro) daj znać jak już będziesz miał aktywny nowy plan taryfowy czy pakiet MMSow Ci pozostał na koncie i jak jest rozliczany, tzn. w jakiej kolejności są ściągane MMSy, czy z pakietu czy z minut z abonamentu. Darek (D@rio) faktycznie przy takiej kombinacji pakietów i taryfy jaką masz, no i do tego ten telefon z takie pieniądze to żyć nie umierać.

[ Dodano: 2006-05-12, 13:11 ]
D@rio: jezeli pakiet 50MB aktywujesz na 4 miesiace (a dokladnie da sie aktywowac na 4 okresy rozliczeniowe bez jednego dnia) to koszt 30pln po rozlozeniu na 4 okresy wychodzi 7,50 pln miesiecznie.

#73201  autor: pajorro
 12 maja 2006, 14:49
gm, jasne że napisze. Sam jestem ciekaw. Może nawet Strefe włącze, żeby się upewnić jak rozlicza chociaż nie mam już prawie wątpliwości, że 1:1

#73202  autor: gm
 12 maja 2006, 14:57
W e-boku pojawiła się opcja zmiany taryfy. Dostępne są tylko NP165, G110 i G180. Teraz jestem po 11 miesiącach od podpisania umowy PWA i nie mam aktualnie dostępnych tańszych planów taryfowych. Mardall mi pisał, że u Niego są widoczne te tańsze plany i dostępne bez opłaty.

#73203  autor: pajorro
 12 maja 2006, 15:02
gm- u mnie na eboku też nie ma niższych niż Godziny 55, a wcześniej miałem NP55. Ale przez BOK i konsultanta spokojnie zmieniłem na niższą...

#73237  autor: gm
 12 maja 2006, 20:47
D@rio: mam już info od issy (Dziekuje Mu za to). Trzeba wyslac smsa o tresci MMSP pod numer 101. Wiecej informacji na www.skocz.pl/pakiet.mms

#73302  autor: D@rio
 13 maja 2006, 01:26
gm pisze:D@rio: mam już info od issy (Dziekuje Mu za to). Trzeba wyslac smsa o tresci MMSP pod numer 101. Wiecej informacji na www.skocz.pl/pakiet.mms
Dzięki bardzo Grzegorz! :-) Masz u mnie co najmniej browara! ;) ...w Poniedziałek lecę do salonu zrealizować transakcję przedłużenia umowy z Plusem to przy okazji sobie zaaktywuję ten pakiet :) jeszcze raz dzięki..

napisałeś:
D@rio: jezeli pakiet 50MB aktywujesz na 4 miesiace (a dokladnie da sie aktywowac na 4 okresy rozliczeniowe bez jednego dnia) to koszt 30pln po rozlozeniu na 4 okresy wychodzi 7,50 pln miesiecznie.
no i ja dalej nie rozumiem :? a czy to nie jest tak że za każdy okres rozliczeniowy płacisz 30 PLN, a więc jak CI wychodzi te 7.50 miesięcznie? :cry: ...czy chodzi Ci o to że aktywujesz raz, pod koniec miesiąca deaktywujesz i w związku z tym że on przechodzi na kolejne okresy rozliczeniowe wyszło CI te 7.50 PLN miesięcznie. Czy ja dobrze myślę?

Obrazek

#73308  autor: gm
 13 maja 2006, 06:00
Tak jak pisałem kody załatwiał mi, pewnie Ci znany z udzielania się na Telepolis Marek (issa). Dobrze kombinujesz z tym włączeniem i wyłączeniem tego pakietu z tym, że możesz go wyłączyć już na drugi dzień po aktywacji a nawet tak jest lepiej, bo pakiet wyłączony mniej niż 7 dni przed końcem okresu rozliczeniowego może nie zostać wyłączony. Wtedy pakiet przechodzi na kolejne, trzy pełne cdn

[ Dodano: 2006-05-13, 06:06 ]
cd okresy rozliczeniowe. To dotyczy pakietu z pełną odpłatnością, czyli 30 pln. Wcześniej aktywowalem ten pakiet, ale w cenie promocyjnej, czyli 20 pln przez e-bok i on jakoś dziwnie się zachowywał. Po pierwsze chciał się odmawiać co miesiąc, a po drugie po wyłączeniu go nie przechodził na kolejne okresy rozliczeniowe. Później okazało się, że on się tylko raz pojawia cenie promocyjnej.

#73419  autor: D@rio
 13 maja 2006, 15:41
gm pisze:Tak jak pisałem kody załatwiał mi, pewnie Ci znany z udzielania się na Telepolis Marek (issa). Dobrze kombinujesz z tym włączeniem i wyłączeniem tego pakietu z tym, że możesz go wyłączyć już na drugi dzień po aktywacji a nawet tak jest lepiej, bo pakiet wyłączony mniej niż 7 dni przed końcem okresu rozliczeniowego może nie zostać wyłączony. Wtedy pakiet przechodzi na kolejne, trzy pełne cdn

[ Dodano: 2006-05-13, 06:06 ]
cd okresy rozliczeniowe. To dotyczy pakietu z pełną odpłatnością, czyli 30 pln. Wcześniej aktywowalem ten pakiet, ale w cenie promocyjnej, czyli 20 pln przez e-bok i on jakoś dziwnie się zachowywał. Po pierwsze chciał się odmawiać co miesiąc, a po drugie po wyłączeniu go nie przechodził na kolejne okresy rozliczeniowe. Później okazało się, że on się tylko raz pojawia cenie promocyjnej.
Ufff...wreszcie wszystko zrozumiałem i wiem o co chodzi :) ....nio dobrze. Złóż serdecznie podziękowania issie ode mnie i powiedz że zapraszam go do zarejestrowania się tutaj u Nas oraz do zaczęcia brania udziału w aktywnym życiu nie tylko Naszego portalu ale także tego forum :-) .

Pozdrawiam :smt006

Obrazek