• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #72237  autor: uzytkownik
 07 maja 2006, 11:38
witam , ale uprzedzam mam maly problem ale ciezko mi go wytlumaczyc piszac , ale przejde do rzeczy, z netu sciagam wlasnie theme do mojego telefoniku wgrywam -spoko instaluje -spoko, z tym ze to co sie zaintalowalo widac dopiero kiedy wejde do jakigos podmenu , wiecie o co mi chodzi czy ja dobrze mysle ze caly ten theme powinien juz byc widoczny na glownym ekranie ,inny zegar ikonki tapeta , a moze sie myle i tak powinno byc , moje kobieta ma n90 i u niej instaluje i wszystko jest tak jak byc powinno tak jak ja sobie to wyobrazalem w moim phonie , licze na wasze wskazowki , naprawde wierze ze jestem w dobrym miejscu i ktos z was moze mi w tym pomoc
p.s prosilbym tez wasz jeszcze o podanie jakis sznureczkow do stron z arcyciekawimi tapetami
i thememi softem wogole to co jest zwiazane tym modelem pozdrawiam
DAWID :twisted:
p.s moze sprubuje tak i bedzie latwiej
Jesli ktos wie jak usunac pasek narzedzi (kontakty,wiadomosci sms,historia rozmow,kalendarz) po lewej stronie ekranu glownego . Dodam ze zmiany tematow,tapet itp nie daja rezultatu.Aparat w sieci Orange.Za kazda odpowiedz.Dzieki serdeczne.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2006, 12:45 przez uzytkownik, łącznie zmieniany 2 razy.

#72250  autor: Dragon
 07 maja 2006, 12:21
skoro masz z Orange czyli masz Oragnge Menu? Jezeli tak to moze byc taki psikus ze themesy beda widoczne tylko dla podmenu. A ten N90 to z jakiej sieci (wgrywasz dokladnie ten sam plik?, jezeli tak to moze tez byc cos takiego ze po prsotu niektore elementy nie pasuja do twojego telefonu- N90 ma calkiem inny ekran)

#72252  autor: uzytkownik
 07 maja 2006, 12:33
n70 to orange, n90 dziewica, gdzies na necie znanalazlem ze ludzie maja ten sam problem to wszystko orange juz wiem , tylko jak to obejsc
pozdrawiam

#72253  autor: Blackall
 07 maja 2006, 12:33
Dragon pisze:wgrywasz dokladnie ten sam plik?, jezeli tak to moze tez byc cos takiego ze po prsotu niektore elementy nie pasuja do twojego telefonu- N90 ma calkiem inny ekran)
E no cos ty. N70 i N90 obsluguja dokladnie te same themesy! Telefony mają ten sam system, tylko N90 ma wiekszy ekran. Sprawdz sobie, ze wszystkie themesy dla N90 dzialają i z N70 - N70 sama zmniejsza pliki graficzne, tak, aby pasowaly do jej wyswietlacza.

A wracając do meritum - Orange Menu jest problemem. Nic nie zrobisz, musisz zmienic soft na nie-orange.

SymbianOS.pl
Mobility

#72255  autor: Dragon
 07 maja 2006, 12:39
poza tym zmien temat zgodnie z zasadami (zasady masz jako przyklejony temat w kazdym dziale)

#72256  autor: piotrz
 07 maja 2006, 12:44
po prostu orange menu nie pozwala na zmianę menu startowego (czyt. tego, gdzie jest data godzina, nazwa sieci itp.) musisz po prostu wgrać niebrandowane menu. Tylko, że jesli chcesz mieć gwarancję to musisz jakoś ubłagać Nokię, by wgrała niebranddowane menu.

#72257  autor: uzytkownik
 07 maja 2006, 12:46
pszepraszam moderatora
dragon themesy pasuja
zobacz tu
http://www.rannat.com/poly/?goto=themes ... &mobile=46
powiedz mi prosze jak to z yum zakichanym orange menu , moze jakis link do oprogramowania , czy to jest trudne , bo mnie to irytuje widze jej telefon zaladuje identyczne themes i u niej okej u mnie nie, czy to duzo zaczhodu z tam zmiana softa , czy sobie poradze w sumie moge sprubowac czemu nie , tylko podajcie mi jakies namiary na instrukcje i softa
pozdrawiam dawciu :D

[ Dodano: 2006-05-07, 12:47 ]
chrzanie to, kupilem na ebayu nowe ale bez gwarancji ,
moge sprubowac

#72259  autor: piotrz
 07 maja 2006, 12:52
musisz iść do salonu nokii i poprosić ich by wgrali niebrandowanego softa.Samemu tego nie zrobisz

#72262  autor: uzytkownik
 07 maja 2006, 13:01
czlowieku ja mieszkam w szkocji tu jest wiecej owiec niz ludzi , ale mnie podlamales ale d@@a tu sa tylko salony wszystkie tylko nie nokii
czy juz niewiedzicie innych mozliwosci
moze ktos z was sam to obszedl niewychodzac z domu

#72355  autor: Blackall
 07 maja 2006, 20:06
uzytkownik pisze: moze ktos z was sam to obszedl niewychodzac z domu
Nie, i nie ma szans tego zrobic. Chyba ze kupisz boxa, ktory nie chce sklamac, kosztuje z 8 stowek :)

Btw, w szkocji to tym bardziej wątpie zebys to zrobil. Bo nie ma tam raczej nie autoryzowanych serwisow, a w autoryzowanym ciezko jest zeby zrobili..

SymbianOS.pl
Mobility

#72360  autor: uzytkownik
 07 maja 2006, 20:18
no to d@@a
a moze jakis inny sposob?
cos skasowac podmienic itp
bede wdzieczny za wszelkie info

#72371  autor: MarcinK
 07 maja 2006, 20:58
z tego co wiem to niebrandowy soft do n70 jest na iphone ale tak jak powiedział Blackall , potrzebujesz boxa by zrobic flash, a to troche kosztuje :evil:

#72543  autor: tomico
 08 maja 2006, 19:09
Poszukaj jakiegoś serwisu z telefonami może ci zmienią ale stracisz gwarancje to robiąc nie w nokii.

#72691  autor: Dragon
 09 maja 2006, 15:39
gwarancji i tak nie ma

#72715  autor: tomico
 09 maja 2006, 17:00
No to idź do byle jakiego komisu/serwisu i tam ci to zrobią.

#72777  autor: uzytkownik
 09 maja 2006, 19:25
bylem wczoraj w 1 takim serwisow ale on zaczal biadolic ile to roboty, ale jeszce sprubuje poszukac cos na www jak nie to n ie a moze pojade do glasgow , znalazlem tez strone gdzie wysylam swojego phona oni sciagaj simlocka i daja oryginalny software nokia z przesylka i to wszystko za 2o£
ale i tak dzieki
pozdrawiam

#72812  autor: MarcinK
 09 maja 2006, 20:58
juz mówiłem , soft niebrandowany jest na iphone, częśc juz nawet mam na kompie, tak ze z tym nie ma problemów, nie wiem jak z boxem, ale chyba tez nie

#72829  autor: tomico
 09 maja 2006, 22:27
no z boxem prawie nie ma problemu pozatym że trzeba za niego dać 500 zł do tej nokii.