• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#70864  autor: Orange
 30 kwie 2006, 17:07
jak wogóle można porównywać takie coś jak Se do Nokii ??? To chyba logiczne że telefon za 3000,- jest lepszy od taniego telefonu za 2000,- ??? Nokia to nokia jest i bedzie najlepsza ;)

together we can do more

#70868  autor: sledz92
 30 kwie 2006, 17:13
Oj człowieku wydawało mi sie ze jestes madrzejszy...bez obrazy ale to ze telefon osztuje 3000 nie znaczy ze moze byc lepszy do tel. ktory kosztuje 2000 lub niecałe 500 !

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#70920  autor: tomico
 30 kwie 2006, 20:37
Może nie musi ale cena to tak jakby wyznacznik jakości telefonu. Nokia zawsze będzie droższa od SE.

#70968  autor: sledz92
 30 kwie 2006, 22:54
I tu jest racja :wink: Niektóre nokie sa kilka krotnie drozsze niz soniaki ericssony a funkcje maja kilka kroc gorsze :|

Czat na telepolis.pl

#70972  autor: Gela
 30 kwie 2006, 23:35
Nokie sa robione z lepszych materiałow i dlatego sa drozsze. Co prawda tez za marke sie placi ale coz...

#70985  autor: Dragon
 01 maja 2006, 00:16
akurat pomiedzy SE a Nokia nie ma takiej roznicy cenowej, przy topowych modelach wynosi ona max 400zl (zreszta bedzie mozna porownac teraz P990i jak wejdzie na polski rynek do np N90 jak zaczynala)

#71124  autor: tomico
 01 maja 2006, 17:45
Może i nie ma ale ja i tak mimo tego symbiana 9 wolałbym nokie n73 od k800i.

#72452  autor: WojtasJG
 08 maja 2006, 14:44
Witam Wszystkich
Gdybym miał wybierać wybrałbym Sony Ericssona K800. Dla mnie ten telefon ma poprostu, to co oczekuje od telefonu dobrej klasy. Głównie : Radio z RDS , profesjonalny odtwarzacz mp3, aparat cyfrowy. Jestem wręcz przekonany, że SE będzie robił o wiele lepsze zdjęcia (tak jak to było w wypadku k750i vs n90). Nie potrzebny mi jest, żaden symbian, skoro mam w nim wszystko, tymbardziej, że ten telefon będzie posiadał nowszą platformę javy, co konsekwencji przybliży ją do symbiana. Ciekawa funkcja "identify music" , która będzie darmowa, a niezwykle przydatna. Inne nowości to czytnik RSS, tworzenie sieci sieci Bluetooth PAN, ksenonowa lampa błyskowa (taka jak w profesjonalnych aparatach), I wiele innych, których w Nokii poprostu nie ma...

#72513  autor: sledz92
 08 maja 2006, 17:39
Dragon Co to jest 400zł różnicy co nie? :wink:
Ja bym wolał chyba soniaka,chociaż troszke się ceglowaty wygląda a nokia ma symbiana,heh drudny wybór,naprawde.Nokia to przedewszystkim trwałość...nie no NOKIE bym wziął,gdybym tylko miał kase na takie telefoniki :-D

Czat na telepolis.pl

#72517  autor: tomico
 08 maja 2006, 17:52
Hmmm ja mam sentyment do SE, ale nawet mimo to wybrałbym Nokie. Ona ma supeeer wyświetlacz :smt007

#72678  autor: Dragon
 09 maja 2006, 15:11
jesli mozesz zaplacic za telefon 2000-3000zl to 400zl nie robi az tak duzej roznicy. A co do trwalosci to SE raczej nie znajdziesz 10 letnich zeby oceniac ich trwaloscn a naprawde duza mete ale jak narazie i tak maja dobra opinie