togom pisze:w simplusie jest tak ,ze jeżeli wyczerpiesz limit, to rozmowa trwa nadal,ale następne zasilenie konta jest pomniejszone o kwotę przekroczenia limitu.I tak zawsze było odkąt pomiętam a mam simplusa od samego początku czyli czerwca 98r.Jeszcze nigdy sieć nie przerwała mi połączenia z powodu wyczerpania się środków na koncie.Może dlatego ,ze były to kwoty 20-30gr.Może tak by było gdyby rozmówca po przekroczeniu limitu gadał bez opamiętania 20,30 i więcej minut.
Kurcze, to muszę to sprawdzić na swoim SIMplus'ie kiedyś.. Ja, jak miałęm jakieś ok. 2 miesiące temu kartę SamiSwoi do testów to zacząłem rozmowę kiedy miałem coś ok. 3 PLN na koncie. W momencie dojscią stanu konta do 0.00 PLN połączenie zostało automatycznie zakończone przez terminal. I już nie dało się dzwonić. Wiem że można zrobić debet na MMSach, GPRSie, SMSach i wszystkich usługach dodanych ale na usługach samoczynnie aktualizowanych w czasie realnym (a na AoC taką usługą są jedynie rozmowy głosowe) nie słyszałem o takiej możliwości i nigdy się z tym nie spotkałem aby terminal zaczął liczyć jednostki ujemnie