I tu się z tobą nie zgodzę! Jeśli już to w takiej sytuacji należy napisać era jako jedyna NIE daje swoim abonentą możliwości zmiany na nowe (czyt. korzystniejsze, lepsze, tańsze) warunki, taryfy!
True w 66% Mozna przejść na nowe taryfy w ERZE, ale umowa zostaje przedłużona o 6 miesiący ^^
P.S PLUS był tylko przykładem, gdyż konwersacja między mną, a martinsem dotyczyła podmiotów ERY i PLUSA, za pominięcie w tym wszystkim ORANGE - pardom
Kod: Zaznacz całyI tu tkwi kwestia drogich telefonów w Orange, bo era za telefony pobiera niby groszę a później ściąga haracze, których na pierwszy rzut oka nie widać
True w 33% Niektóre tel. Orange ma również tanie, fakt ERA ma najtańsze, tutaj sie zgadzam! No ale, dlaczego mowisz, że Era ściąga haracze od abonentów? Przecież ich oferta urodzinowa, świąteczna były rewelacją! Dobrze się sprzedawały i w ogóle... a teraz jeszcza te oferty mistrzowskie. Minut jak na odpowiednio cenowo abonament dają sporo... Orange nie sądze, aby tym ERE przewyższało. Już wielokrotnie były omawiane te kwestie! Główną zaletą ORANGE jest pakiet kwotowy, deklarujesz ile płacisz co miesiąc i wydajesz na co chcesz i to jest baaaaaardzo wielki plus! Niestety przy niskim pakiecie kwotowym zbyt dużo nie poszalejesz. Minuty do sieci będą nadal drogie, a i stawka 75gr poza sieć nie jest korzystną... Do tego jeszcze wycofali pakiet FOTO, który był czystą rewelacją w ofercie Twój PLAN! Chciałem podkreślić, że obecnie ORANGE ma też najlepszy program lojalnościowy dla abo - PROFIT.
Niestety nie jestem poztywnie nastawione to marki ORANGE, gdyż mają oni niemal do perfekcji opracowane chwyty reklamowe i wiedzą jak zwabić klienta! Liczby mowią same za siebie. Np. rekalmują min. po 15gr w POPIE do 3 osób, ale ta stawka nigdy nie zostanie osiągnieta ze wzgledu na miesięczną opłatę, podobnie ma się sprawa do ORANGE GO i min. do sieci po 30gr!
Powtarzam to od zawsze, że ORANGE zawsze stawiało, stawia i bedzie stawiać na nowe usługi, piękne i długie, związane z codziennością, życiem reklamy, na które nie szczędzą kasy i komfort klienta (mam tu na myśli salony) No i przyszłość jest jasna... ^^