• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #70279  autor: Skarpyta
 27 kwie 2006, 15:25
Witam!!

Jak naraźie to jestem posiadaczem na kilka dni K700i (potem wedruje do taty :smt010 )
Telefon został wczoraj Wźiety w ERZE :-)

i mam pytanie właśnie się wyłączył bo miał reszte baterji .Moje pytanie brzmi:Jak mam Dobrze sformatowac baterie(jeszcze tego nie robiłem :mrgreen: ) Wytłumaczycie mi to jakoś będe bardzo wdzięczny :wink:

Pozdro :)

Od IreQ: taka mała uwaga baterię w telefonie się formuje, a nie formatuje!
Ostatnio zmieniony 13 maja 2006, 18:24 przez Skarpyta, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

#70289  autor: Skarpyta
 27 kwie 2006, 15:47
dzieki :D tak tez zrobie..

Obrazek
Obrazek
 #70444  autor: darioos
 28 kwie 2006, 15:11
ja tam jak chcem szybko sfromatować to podłączam taki malutki silniczek od zabawki albo takich tam chińskich szmelców do baterii i jazda sie kreci a jak jest silny to mozna wiecej podlaczyc i sie szybciej rozładuje .A potem na wyłączonym jak koledzy mówili ładować 14godzin ok. Z bateriami nokii na taki układ nie pójdziesz bo są mooocne.Pozdro. :smt006

Legenda zawsze pozostanie legendą" moje marzenie proste dotknąć szczytu jak nikt":)
 #70447  autor: orB
 28 kwie 2006, 15:40
darioos pisze:ja tam jak chcem szybko sfromatować to podłączam taki malutki silniczek od zabawki albo takich tam chińskich szmelców do baterii i jazda sie kreci a jak jest silny to mozna wiecej podlaczyc i sie szybciej rozładuje .A potem na wyłączonym jak koledzy mówili ładować 14godzin ok. Z bateriami nokii na taki układ nie pójdziesz bo są mooocne.Pozdro. :smt006
Co to za sposób :smt005 :smt005
Żeby nikomu takie głupoty do głowy nie przychodziły :-) sztuczne rozładowywanie baterii skraca jej żywot!!
 #70448  autor: Klusek
 28 kwie 2006, 15:46
darioos pisze:ja tam jak chcem szybko sfromatować to podłączam taki malutki silniczek od zabawki albo takich tam chińskich szmelców do baterii i jazda sie kreci a jak jest silny to mozna wiecej podlaczyc i sie szybciej rozładuje .A potem na wyłączonym jak koledzy mówili ładować 14godzin ok. Z bateriami nokii na taki układ nie pójdziesz bo są mooocne.Pozdro. :smt006
Świetny sposób... na zniszczenie baterii. Baterii litowo-jonowych NIE WOLNO całkowicie rozładowywać ponieważ grozi to ich uszkodzeniem! Nie mówię tutaj o całkowitym rozładowywaniu w telefonie, bo tak naprawdę w telefonie nie da się rozładować całkowicie takiej baterii ponieważ aparat wyłącza się kiedy jeszcze bateria ma zapas mocy.

Obrazek
Obrazek

req

#71774  autor: darioos
 04 maja 2006, 18:45
ja formatuje tak tylko gdy mi sie fon wyłączy i nie chce sie włączyć (co tu kolega pisał że bateria ma jeszcze zapas właśnie ja wtedy go rozładowuje)nie jestem takim mułem żeby formatować pełną baterię(lepiej fonu używać.) :? :? :twisted: :? :?

Legenda zawsze pozostanie legendą" moje marzenie proste dotknąć szczytu jak nikt":)