• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#70173  autor: kameT
 26 kwie 2006, 21:53
Niestety dla większości ludzi 30zł to dużo jak na pre-paida...
Jednym wystarcza, drugim zostaje, ale i tak muszą doładować!
Co mi po jakimś telefonie i abo skoro najwięcej sie dzieje w pre-paidach.
I tutaj również się z Toba zgodzę, ostatnio odradzam ludziom podpisywania długoterminowych umów, typu mixPLUSIE na 36 doładowań, czy abonamenty na 2 lata, bo sytuacja na rynku w 3-4 kwartale tego roku powinna stać się bardziej dynamiczna, gdyż działalność zacznie P4 i kilku MVNO, m.in NOM :) A umowa jest oparta cały czas na tych samych warunkach (i tutaj najlepsza sytuacja jest w PLUSIE, gdyż ten operator jako jedyny, co jakiś czas wypuszcza promocje również dla osób, które mają umowę na starych warunkach)
A co do osób które wyrażają swoje zdanie bez uzasadnienia, to ... ja nawet tego nie czytam!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#70176  autor: pumba
 26 kwie 2006, 22:14
kameT pisze:
I tutaj również się z Toba zgodzę, ostatnio odradzam ludziom podpisywania długoterminowych umów, typu mixPLUSIE na 36 doładowań, czy abonamenty na 2 lata, bo sytuacja na rynku w 3-4 kwartale tego roku powinna stać się bardziej dynamiczna, gdyż działalność zacznie P4 i kilku MVNO, m.in NOM :) A umowa jest oparta cały czas na tych samych warunkach (i tutaj najlepsza sytuacja jest w PLUSIE, gdyż ten operator jako jedyny, co jakiś czas wypuszcza promocje również dla osób, które mają umowę na starych warunkach)
I tu się z tobą nie zgodzę! Jeśli już to w takiej sytuacji należy napisać era jako jedyna NIE daje swoim abonentą możliwości zmiany na nowe (czyt. korzystniejsze, lepsze, tańsze) warunki, taryfy! Orange/Idea jak nie od zawsze to już od dłuższego czasu daje swoim abonentą taką możliwość w trakcie trwania umowy na czas nieokreślony pod warunkiem żeby miesięczna opłata abonamentowa nie była niższa niż ta w momencie podpisywania umowy a w erze nie ma nawet czegoś takiego, no chyba że znajdzie się jakiś naiwniak że za takie coś przedłuży z nimi umowę. I tu tkwi kwestia drogich telefonów w Orange, bo era za telefony pobiera niby groszę a później ściąga haracze, których na pierwszy rzut oka nie widać :wink:

#70187  autor: kameT
 27 kwie 2006, 00:29
I tu się z tobą nie zgodzę! Jeśli już to w takiej sytuacji należy napisać era jako jedyna NIE daje swoim abonentą możliwości zmiany na nowe (czyt. korzystniejsze, lepsze, tańsze) warunki, taryfy!

True w 66% Mozna przejść na nowe taryfy w ERZE, ale umowa zostaje przedłużona o 6 miesiący ^^
P.S PLUS był tylko przykładem, gdyż konwersacja między mną, a martinsem dotyczyła podmiotów ERY i PLUSA, za pominięcie w tym wszystkim ORANGE - pardom ;)
Kod: Zaznacz cały
I tu tkwi kwestia drogich telefonów w Orange, bo era za telefony pobiera niby groszę a później ściąga haracze, których na pierwszy rzut oka nie widać 
True w 33% Niektóre tel. Orange ma również tanie, fakt ERA ma najtańsze, tutaj sie zgadzam! No ale, dlaczego mowisz, że Era ściąga haracze od abonentów? Przecież ich oferta urodzinowa, świąteczna były rewelacją! Dobrze się sprzedawały i w ogóle... a teraz jeszcza te oferty mistrzowskie. Minut jak na odpowiednio cenowo abonament dają sporo... Orange nie sądze, aby tym ERE przewyższało. Już wielokrotnie były omawiane te kwestie! Główną zaletą ORANGE jest pakiet kwotowy, deklarujesz ile płacisz co miesiąc i wydajesz na co chcesz i to jest baaaaaardzo wielki plus! Niestety przy niskim pakiecie kwotowym zbyt dużo nie poszalejesz. Minuty do sieci będą nadal drogie, a i stawka 75gr poza sieć nie jest korzystną... Do tego jeszcze wycofali pakiet FOTO, który był czystą rewelacją w ofercie Twój PLAN! Chciałem podkreślić, że obecnie ORANGE ma też najlepszy program lojalnościowy dla abo - PROFIT.
Niestety nie jestem poztywnie nastawione to marki ORANGE, gdyż mają oni niemal do perfekcji opracowane chwyty reklamowe i wiedzą jak zwabić klienta! Liczby mowią same za siebie. Np. rekalmują min. po 15gr w POPIE do 3 osób, ale ta stawka nigdy nie zostanie osiągnieta ze wzgledu na miesięczną opłatę, podobnie ma się sprawa do ORANGE GO i min. do sieci po 30gr!
Powtarzam to od zawsze, że ORANGE zawsze stawiało, stawia i bedzie stawiać na nowe usługi, piękne i długie, związane z codziennością, życiem reklamy, na które nie szczędzą kasy i komfort klienta (mam tu na myśli salony) No i przyszłość jest jasna... ^^

--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .

#70191  autor: pumba
 27 kwie 2006, 02:05
kameT pisze:True w 66% Mozna przejść na nowe taryfy w ERZE, ale umowa zostaje przedłużona o 6 miesiący ^^
O tym właśnie wspomniałem w swoim poście, ale czasami bywa tak jak było to w moim przypadku że ktoś nie ma zamiaru zostać ani dnia dłużej w tej sieci a co dopiero 6 miesiecy! I o czym należy tu jeszcze wspomnieć era dopeiro po 2 miesiącach umożliwiła abonentom przejście na nowe taryfy jakby to był akt łaski.
kameT pisze:True w 33% Niektóre tel. Orange ma również tanie, fakt ERA ma najtańsze, tutaj sie zgadzam! No ale, dlaczego mowisz, że Era ściąga haracze od abonentów? Przecież ich oferta urodzinowa, świąteczna były rewelacją! Dobrze się sprzedawały i w ogóle... a teraz jeszcza te oferty mistrzowskie.
A co byś powiedział na to jakby jutro wszyscy operatorzy wprowadzili nowe taryfy w których rozmowy głosowe byłyby za darmo a pobierali by opłaty tylko za wideorozmowy? Wszyscy abonenci Orange przeszliby na nowe taryfy, a w erze ci co skorzystali z promocji urodzinowej i mistrzowskiej musieli by jeszcze przez conajmniej półtorej roku płacić za każdą minutę rozmowy głosowej i tym razem era nie wprowadziła by możliwości przejścia na nowe taryfy bo wtedy to też była jako promocja. Przykład wydaję się mało prawdopodobny ale realny tak samo jak niespodziewanie stawki połączeń głosowych spadły z ok. 1,60zł na ok. 75gr i wtedy trzeba było płacić ten haracz 1,60zł za minutę a w Idei... już chyba kończyć nie muszę :wink:

#70213  autor: martins
 27 kwie 2006, 11:08
kameT pisze:Niestety dla większości ludzi 30zł to dużo jak na pre-paida...
Jednym wystarcza, drugim zostaje, ale i tak muszą doładować!
A co do osób które wyrażają swoje zdanie bez uzasadnienia, to ... ja nawet tego nie czytam!
Miło mi, że w koncu normalnie mogłem powymieniać uwagi co do powyższego tematu, bez tzw. zjechania mojego odmiennego zdania jak to miało miejsce jakiś czas temu. To w wiekszości chyba dzieci wypisują te hasła bez uzasadnienia. :-D

Pozdrawiam.! :smt006

#70351  autor: kameT
 27 kwie 2006, 19:11
pumba:
Nie ma żadnych szans na to, żeby któryś z operatorów wprowadził tak rewolucyjne zmiany, chyba, że marzy o autodestrukcji :D
Nie ma sensu mowić, że w ORANGE wszyscy by pozmieniali, bo jest taka możliwość, ostatnio widac, że ORANGE lekko sie uwstecznia i równie dobrze może znieśc i to! (przykład 10% więcej przy doładowaniu zamiast 30%) A ERA równie dobrze mogłaby dać mozliwość migracji na nowsze taryfy bez przedłużania kontraktu...
Nie wieadomo co komu strzeli do głowy, może za tydzień "trójca" dojdzie do wniosku, że trzeba podnieść stawki na połaczenia, bo te są za niskie (takie sytuacje już nie raz miały miejsce w innych krajach europejskich), bo penetracja przekroczyła 90% ^^
Jak sam widzisz gdybanie zostawmy na kiedy indziej...

#70354  autor: pumba
 27 kwie 2006, 19:30
Ja nie gdybam tylko dałem odpowiedź na twoje wcześniejsze pytanie a opisałem to w taki sposób bo bardzo zależało mi na pokazaniu sytuacji która miała miejsce na przełomie 2004/2005 a której nikt się nie spodziewał. A puki co to era nadal w swoim regulaminach ma że w ciągy trwania umowy na czas określny abonent nie może zmienić taryfy na inną niż aktualnie jest w ofercie. I jeśli jest mowa o ofercie abonamentowej to nie podawaj przykładów z pre-paidów bo tak wogóle że Orange wróciło z 30% na 10% to wynika to z faktu że jest to tylko promocja, jeśli już tak mówimy to era także się cofa bo w promocji urodzinowej miała w abonamencie 40 minut za 20zł a teraz za te same 40 minut każe płacić 25zł więc można powiedzieć że jest to skandal bo era podniosła cenę o 25%! ale przecież nie oto tu chyba chodzi więc nie mieszajmy całkiem odmiennych rzeczy i zakończmy tą dyskusję bo jest to temat rzeka w którym i tak do niczego się nie dojdzie :wink:

#70364  autor: kameT
 27 kwie 2006, 20:26
True w 100% :smt006

#70566  autor: Irek
 29 kwie 2006, 11:24
Jak by nie było nigdy nikt nie będzie zadowolony w pełni z wszystkiego! Jest jedno wyjście, kilka kart prepaid! Tylko czy to się opłaca? Hm... kolejne pytanie. i też można by pisać laboraty! ;-)

"And one more thing..."

#70709  autor: qaczeq
 29 kwie 2006, 22:49
Ja jestem za Orange - pewna sieć - nawet tanio i spoko promocje ale uważam że AKTUALNIE leprzą propozycję ma HEYAH :) więc wybór należy do ciebie:) ja wybrałbym ORANGE :)

Drzewa na nasze trumny już rosną, a ścinać je bedą ci, których drzewa są jeszcze nasionami...

#70712  autor: Irek
 29 kwie 2006, 23:03
qaczeq pisze:Ja jestem za Orange - pewna sieć - nawet tanio i spoko promocje ale uważam że AKTUALNIE leprzą propozycję ma HEYAH :) więc wybór należy do ciebie:) ja wybrałbym ORANGE :)
Zdecyduj się kolego! Coś kręcisz! Uzasadnij dlaczego Heyah ma lepszą ofertę. Nie zgodze się z Twoją wypowiedzią. Tak jest tylko w wypadku jeśli masz duże grono znajomych posiadających karty Heyah i oczywiście piszących smsy. :wink:

"And one more thing..."

#70802  autor: qaczeq
 30 kwie 2006, 12:45
I w Heyah i W orange smsy są tanie niestety tylko w orange pop, na MiXie nie ma już takich kuszących ofert :/ heya jest fajna pod tym wzgledem, że ma fajne numery. Ja jestem w Orange Mix i jest fajnie, tani telefonik, ni muszę się martwić o karty itp, a heyah to heyah tanie smsy, fajne numery. Więc chyba wolę Orange :) Pozdro :) a ty IreQ to się chyba na mnie uwziąłeś :P:P :> :P:P

Drzewa na nasze trumny już rosną, a ścinać je bedą ci, których drzewa są jeszcze nasionami...

#70883  autor: D@rio
 30 kwie 2006, 18:18
qaczeq pisze:I w Heyah i W orange smsy są tanie niestety tylko w orange pop, na MiXie nie ma już takich kuszących ofert :/ heya jest fajna pod tym wzgledem, że ma fajne numery. Ja jestem w Orange Mix i jest fajnie, tani telefonik, ni muszę się martwić o karty itp, a heyah to heyah tanie smsy, fajne numery. Więc chyba wolę Orange :) Pozdro :) a ty IreQ to się chyba na mnie uwziąłeś :P:P :> :P:P
ha ha ha :mrgreen: już Cię lubię za formy wypowiedzi i za to specyficzne zdecydowanie :smt005 :D .... ;)

Obrazek

#70895  autor: Irek
 30 kwie 2006, 19:12
qaczeq pisze:I w Heyah i W orange smsy są tanie niestety tylko w orange pop, na MiXie nie ma już takich kuszących ofert :/ heya jest fajna pod tym wzgledem, że ma fajne numery. Ja jestem w Orange Mix i jest fajnie, tani telefonik, ni muszę się martwić o karty itp, a heyah to heyah tanie smsy, fajne numery. Więc chyba wolę Orange :) Pozdro :) a ty IreQ to się chyba na mnie uwziąłeś :P:P :> :P:P
Nikt tu się na Ciebie nie uwziął. Staramy się tylko doradzić! :wink:

"And one more thing..."

#72101  autor: Pavo
 06 maja 2006, 18:44
Witam :-)

Od miesiąca mam podobny problem jak założyciel tematu. Przeglądam oferty wszystkich sieci ale chyba się juz troche w tym pogubiłem. Sprawa wygląda następująco. Pod koniec maja kończy mi się umowa w Orange Mix (za 25zł). Raczej nie zamierzam jej przedłużyć ze względu na małą ilość promocji. Tylko nie wiem jaką ofertę teraz wybrać. Telefon służy mi głównie do SMSowania z dziewczyną, która ma fona w sieci PlusMix (choć większość znajomych mam w Orange, ale pisze do nich sporadycznie). Zastanawiałem się nad tym żeby też w to wejść ( ze względu na darmowe rozmowy i SMSy) ale nie widzi mi sie zabardzo podpisywanie kolejnej umowy (choć to nie wykluczone). Z tego co wyczytałem w tym temacie oraz ogólnie na forum wynika za S+ byłby dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Co mi doradzacie?

#72119  autor: iSiO
 06 maja 2006, 19:44
W SimPlusie jak załądujesz konto karta 50zł masz miesiac darmowego gadania i smsowania z jednym numerem w Plusie. Wiec raczej na Twoim miejscu bym To wybrał, pozatym 50 zł mozesz przeznaczyć na pisanie smsów ze znajomymi w Orange, SMS kosztuje 20 gr.

#72121  autor: kameT
 06 maja 2006, 19:46
Pavo pisze:Witam :-)

Od miesiąca mam podobny problem jak założyciel tematu. Przeglądam oferty wszystkich sieci ale chyba się juz troche w tym pogubiłem. Sprawa wygląda następująco. Pod koniec maja kończy mi się umowa w Orange Mix (za 25zł). Raczej nie zamierzam jej przedłużyć ze względu na małą ilość promocji. Tylko nie wiem jaką ofertę teraz wybrać. Telefon służy mi głównie do SMSowania z dziewczyną, która ma fona w sieci PlusMix (choć większość znajomych mam w Orange, ale pisze do nich sporadycznie). Zastanawiałem się nad tym żeby też w to wejść ( ze względu na darmowe rozmowy i SMSy) ale nie widzi mi sie zabardzo podpisywanie kolejnej umowy (choć to nie wykluczone). Z tego co wyczytałem w tym temacie oraz ogólnie na forum wynika za S+ byłby dla mnie najlepszym rozwiązaniem. Co mi doradzacie?
No, w końcu ktoś rzetelnie przedstawił problem... bez wyciągania dodatkowych informacjii :D i za to Ci chwała! ^^

Najlepszym rozwiązaniem będzie dla Ciebie SIMPLUS i taryfa Team 7, dlatego, bo jak twierdzisz masz mało znajomych w PLUSIE, ale dziewczyna najważniejsza... :-)
W Team 7 możesz wpisać sobie 7 nr z PLUSA do których będziesz dzwonić za 39gr i smsować za 1gr (tutaj wpisz również nr dziewczyny, gdyż to ile z nią pogadasz za darmo zależy od wartości doładowania) Poza tym Team 7 nie musisz sie przejmować żadnymi pakietami i limitami ;)
Druga sprawa to rozmowy... Poza sieć 78gr to trochę dużo, no, ale jeśli dużo nie dzwonisz poza sieć to luzik, zresztą i tak coś czuję, że szykują się obniżki w SIMPLUSIE i to już niebawem... :smt006

#72151  autor: Kaczy
 06 maja 2006, 21:19
Pavo pisze:Witam :-)

Lol- mam identyczną sytuację. Telefon w Orange Mixie, a dziewczyna Sim+.

No i ja zrobiłem tak- kupiłem sobie starterek Sim+ i teraz ładuje sobię konto raz na jakiś czas i mam kasy na koncie po uszy. Przez miesiąc za sms-y zgarnie mi może 2, 3 zł.

...::: Made for loneliness :::...

#72213  autor: Pavo
 07 maja 2006, 07:53
Dzięki za odpowiedzi. Zapomniałem w moim poprzednim poście wspomnieć o jednej istotniej jeszcze kwesti, a która skomplikuje ten wybór. kameT, taryfa Team7 którą mi zaoferowałeś dla mnie jest odpowiednia, tylko chciałbym własnie tak wybrać aby moja dziewczyna też mogła korzystać z promocji SMSójąc do mnie. I tu, jak juz wcześniej wpomniałem sprawa sie komplikuje, gdyż promocje w Mixie (darmowych rozmów, SMS za 1gr, darmowego numeru) nie wychodzą poza niego, z tego względu myslałem o PlusMix, no ale ta nieszczęsna umowa. Co teraz byście mi doradzili? Myślę ze taki kompromis jest możliwy tylko w gdybym wszedł do PlusMix :?

Edit: Teraz doczytałem regulamin, więc zdecyduję sie raczej na S+ :D Szkoda tylko że promocja trwa do 30 czerwca. :
W ramach Promocji oferowana jest Użytkownikom promocyjna usługa "SMS za 1 grosz w mixie", w ramach której Użytkownik ma 500 wiadomości SMS do wykorzystania wewnątrz sieci Plus GSM (zwany dalej "Pakietem") z wyłączeniem numerów w sieci Sami Swoi, wiadomości SMS wysyłanych w ramach roamingu oraz SMS Premium tj. wiadomości wysyłanych na numery z zakresu 7000-7999 oraz 91000-91999.
Jeśli coś żle zrozumiałem to prosze o korekte:)

#72277  autor: kameT
 07 maja 2006, 14:23
Pavo pisze:Dzięki za odpowiedzi. Zapomniałem w moim poprzednim poście wspomnieć o jednej istotniej jeszcze kwesti, a która skomplikuje ten wybór. kameT, taryfa Team7 którą mi zaoferowałeś dla mnie jest odpowiednia, tylko chciałbym własnie tak wybrać aby moja dziewczyna też mogła korzystać z promocji SMSójąc do mnie. I tu, jak juz wcześniej wpomniałem sprawa sie komplikuje, gdyż promocje w Mixie (darmowych rozmów, SMS za 1gr, darmowego numeru) nie wychodzą poza niego, z tego względu myslałem o PlusMix, no ale ta nieszczęsna umowa. Co teraz byście mi doradzili? Myślę ze taki kompromis jest możliwy tylko w gdybym wszedł do PlusMix :?

Edit: Teraz doczytałem regulamin, więc zdecyduję sie raczej na S+ :D Szkoda tylko że promocja trwa do 30 czerwca. :
W ramach Promocji oferowana jest Użytkownikom promocyjna usługa "SMS za 1 grosz w mixie", w ramach której Użytkownik ma 500 wiadomości SMS do wykorzystania wewnątrz sieci Plus GSM (zwany dalej "Pakietem") z wyłączeniem numerów w sieci Sami Swoi, wiadomości SMS wysyłanych w ramach roamingu oraz SMS Premium tj. wiadomości wysyłanych na numery z zakresu 7000-7999 oraz 91000-91999.
Jeśli coś żle zrozumiałem to prosze o korekte:)
Myslę, że zrozumiałeś...
Kupujesz starter za 8zł w Simplusie, aktywujesz Team 7, wprowadzasz dziewczyną jako swojaka, dzonisz do niej ZAWSZE po 39gr, i smsujesz po 1gr bez limitów i ograniczeń czasowych. UWAGA!!! Przy doładowaniu konta np. za 30 zł i uprzednio wprowadzeniu jej nr jako darmowego przez pierwsze 15 dni rozmawiasz, smsujesz i mmsujesz z nią za darmo, potem płacisz stawki, które napisałem wcześniej... ^^

Twoja dziewczyna smsy po 1gr (w pakecie za 5zł), darmowe rozmowy, etc. może wykorzystywać do CAŁEJ sieci PLUS GSM!!! (czyli SIMPLUS też ;) ) Pozdrawiam! :)