Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
I zapłacić podwójnie - za dwukrotny transfer danych czegoś z powodu usługi, której nie można normalnie wyłączyć.Orange Ekspert pisze:Jeśli chcesz zobaczyć obrazem w oryginalnej, jakości wystarczy użyć kombinacji klawiszy Ctr+F5
Nie ma kompresji bo nie idzie to przez serwery Orange a przez Pleya bo orange tylko udostepnia nadajniki i nie ma to nic wspólnego z kompresją, gdzieś ten artykuł na telepolis byłFlash999 pisze: Śmiesznym, acz prawdziwym jest stwierdzenie że lepiej działa już roaming Orange w Play. Nie zamraża sesji, nie zrywa połączeń, nie ma kompresji - poza niższą prędkością to same zalety.
Tak o ile ich kompresja danych ciebie nie zabije może porozglądaj sie za t-mobile za jakas ofertaJaszczurQ pisze:Czy polecilibyście OFnK jako ofertę do korzystania z Internetu w laptopie?
A co ja napisałem?marcin1980 pisze:Nie ma kompresji bo nie idzie to przez serwery Orange a przez Pleya bo orange tylko udostepnia nadajniki i nie ma to nic wspólnego z kompresją, gdzieś ten artykuł na telepolis byłFlash999 pisze: Śmiesznym, acz prawdziwym jest stwierdzenie że lepiej działa już roaming Orange w Play. Nie zamraża sesji, nie zrywa połączeń, nie ma kompresji - poza niższą prędkością to same zalety.
Ja nie polecę OFnK jako Internet mobilny. Są dni gdzie działa w porządku, ale jak zacznie zamrażać sesję to człowieka krew zalewa. Zdarzały się także sytuacje, gdy upload praktycznie nie istnieje (http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=67680).Flash999 pisze:Nie zamraża sesji, nie zrywa połączeń, nie ma kompresji - poza niższą prędkością to same zalety.
I nieobciążanie tak bardzo wrażliwej sieci Orange kosztem niewyedukowanych klientów.Orange Ekspert pisze:Kompresja grafiki (...) ma na celu szybsze otwieranie stron internetowych, zmniejszenie kosztów korzystania z internetu (zmniejszenie ilości ściągniętych danych wpływa na koszty korzystania z transmisji w przypadku Orange Free na kartę a w wersji abonamentowej wpływa na mniejsze zużycie przysługującego miesięcznego limitu danych)
Szczerze mówiąc od listopada jadę na necie od orange na 2laptopach i modemie i kompresji nie udało mi się wypatrzeć ,stąd wniosek albo ją złagodzili , albo jestem ślepa jak kret.manyaky pisze:Odśnieżam wątek.
Czy kompresja nadal jest? Jak to sprawdzić?
Czasami mam wrażenie, że jakiś obrazek jest ścięty - ale chciałbym mieć pewność, że to wina Orange.