• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #637681  autor: Cage
 05 cze 2013, 20:26
Witam.

Obecnie posiadam taryfę Orange Free na Kartę.
Od kilku dni jest "kapeć" z tym internetem mobilnym z Orange, że aż się chce :pukeleft:

Obrazek

Nie wiem, czym to jest spowodowane :?:
Według mnie, to wina stoi po stronie Orange.

P.S. Jak wam działa upload w OFnK :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#637689  autor: Blank
 05 cze 2013, 21:00
Cage,
nie mam obecnie karty Orange, ale byłem użytkownikiem tej oferty w 2011 roku (OFnK jako tester w celu wzięcia Orange Free). Test wypadł negatywnie, bo średnia prędkość jaką uzyskiwałem na 3G (HSPA) to ~0,1 Mbps / ~ 0,07 Mpbs / ~700-800 ms (i to raczej były górne możliwości tej sieci). A często było znacznie znacznie gorzej. Odpowiedzi z BOKu były różne. Między innymi, że "mój modem może nie być obsługiwany przez Windows XP", albo że "prędkości wynikają z ograniczenia użytej technologii". Ogółem z tego internetu nie dało się korzystać :)

Mimo wszystko, sprawdź czy jakieś programy nie wysyłają danych w tle, ale zapewne wina jest po stronie Orżnąć :)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#637756  autor: Cage
 06 cze 2013, 07:50
divhashmorex pisze:Mimo wszystko, sprawdź czy jakieś programy nie wysyłają danych w tle, ale zapewne wina jest po stronie Orżnąć :)
Naprawdę trafnie to określiłeś, gdyż wczoraj na Facebooku na profilu Orange Polska, mi odpisali, że:

"Prowadzone były prace na sieci 3G, które mogą mieć wpływ na dzisiejsze korzystanie z internetu."

Cały dowcip polega na tym, że dopiero od kilku dni pojawił się taki kapeć z OFnK, a oni twierdzą że prace były przeprowadzane w tym dniu w którym im to zgłosiłem, wcześniej wszytko było idealnie, a już korzystam z tej taryfy blisko rok czasu.

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#637767  autor: Orange Ekspert
 06 cze 2013, 10:24
@Cage, podaj informacje, w jakiej dokładnie lokalizacji się znajdujesz.
Sprawdzę poprawność funkcjonowania okolicznych nadajników pod kątem transmisji internetowej.

Pozdrawiam
Patryk
Orange Ekspert.

#637846  autor: Cage
 06 cze 2013, 15:58
Orange Ekspert pisze:@Cage, podaj informacje, w jakiej dokładnie lokalizacji się znajdujesz.
Sprawdzę poprawność funkcjonowania okolicznych nadajników pod kątem transmisji internetowej.
Bardzo proszę o sprawdzenie w okolicy Ronda Westerplatte przy Al. Wojska Polskiego w Kaliszu woj. Wielkopolskie.

Obecnie tak upload wygląda:

Obrazek

#637970  autor: sa
 07 cze 2013, 05:17
Taki "kapeć" to ja mam normalnie...a w sumie sporo większy,bo orange w moim miejscu zamieszkania oferuje mi tylko 2g...aby mieć 3g bym musiała zmienić miasto,ale numer w ofnk jako zapasowy net przydaje się.

#637974  autor: Cage
 07 cze 2013, 07:23
sa pisze:Taki "kapeć" to ja mam normalnie...a w sumie sporo większy,bo orange w moim miejscu zamieszkania oferuje mi tylko 2g...aby mieć 3g bym musiała zmienić miasto,ale numer w ofnk jako zapasowy net przydaje się.
Cały dowcip polega na tym, że w moim mieście w zeszłym roku, taryfa OFnK tak działała:

Obrazek

czyli internet mobilny działał, jak dla moich potrzeb to idealnie.

Pozostaje tylko się dowiedzieć i sprawdzić, czy w innych miastach lub okolicach, też Orange odwaliło taki "kapeć" jaki jest obecnie.

#638204  autor: sa
 08 cze 2013, 05:20
To pewnie ta wymiana nadajników(żartuję ale sprawdź ot tak na wszelki wypadek),a po tej wymianie należy się modlić aby normalny sygnał był.. :roll:

#638756  autor: Orange Ekspert
 11 cze 2013, 15:16
@Cage, Dnia wczorajszego została zakończona modernizacja pobliskich nadajników w tym rejonie. Sprawdź ponownie poprawność transmisji.

#638832  autor: Cage
 11 cze 2013, 20:48
Orange Ekspert pisze:@Cage, Dnia wczorajszego została zakończona modernizacja pobliskich nadajników w tym rejonie. Sprawdź ponownie poprawność transmisji.
Nie ma nawet co sprawdzić, od razu widać że specjalnie "coś" spartolili, albo jakiś "idiota" zabrał się modernizacje o której nawet nie miał zielonego pojęcia.
Coś czuje, że tą sprawę będzie jednak trzeba nagłośnić, bo inaczej sami tego nie poprawią.

Obrazek

#639830  autor: meilbox
 15 cze 2013, 23:21
Umnie w Rudzie Śląskiej (kalinowa i radoszowska) )też kapeć !!! limit 1GB w pakiecie normalnie wystarczał na kilka partyjek couterstrike... niestety upload od kilku dni lezy... praktycznie na 0 ( a bylo min 2Mb/s)!!!! download na poziomie 5Mb/s zas w drugą strone d@@a... ORANGE cos najwyrazniej spierdzielilo i nikt sie tam nie polapal o co kaman...

#642608  autor: wook
 27 cze 2013, 07:58
mam podobny problem w mixie z bezpiecznym netem (w Nokii E5-00 full zasięg 3,5G), tylko ja nie mam downloadu, plik 2,4 MB pobiera się już 9 minut i pobrało się coś koło 1,1 MB obejrzenie czegoś na YT to jedna wielka tragedia (a wiadomo że na symbianie po pakiecie to YT działa w bardzo małej rozdzielczości). Czy wy też macie taki problem?

[ Dodano: 2013-06-27, 08:14 ]
na Aero 2 strony wczytywały się szybciej i pobierało się lepiej, a filmiki na YT działały.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#644300  autor: Orange Ekspert
 03 lip 2013, 10:58
wook pisze:mam podobny problem w mixie z bezpiecznym netem (w Nokii E5-00 full zasięg 3,5G), tylko ja nie mam downloadu, plik 2,4 MB pobiera się już 9 minut i pobrało się coś koło 1,1 MB obejrzenie czegoś na YT to jedna wielka tragedia (a wiadomo że na symbianie po pakiecie to YT działa w bardzo małej rozdzielczości). Czy wy też macie taki problem?

[ Dodano: 2013-06-27, 08:14 ]
na Aero 2 strony wczytywały się szybciej i pobierało się lepiej, a filmiki na YT działały.
Prędkość internetu nie jest stała i może się zmieniać w zależności od wielu czynników (m.in. lokalizacji, ukształtowania terenu czy też urządzenia z którego korzystasz). Dodatkowo w wielu miejscach w kraju są prowadzone prace konsolidacyjny które również mogą powodować chwilowe utrudnienia w działaniu sieci. Więcej na ten temat przeczytasz tutaj http://www.orange.pl/lepszy_zasieg.phtml. Abym mógł sprawdzić jak wygląda sytuacją z działaniem nadajników w konkretnym miejscu muszę znać konkretną lokalizację. Jeśli problem nadal występuje to podaj miejscowość, ulicę oraz prędkości jaką aktualnie uzyskujesz (tutaj lub na priv). Sprawdzę to.

Pozdrawiam
Tomek
Orange Ekspert

#644302  autor: wook
 03 lip 2013, 11:16
ostanio działał normalnie, widać coś było robione

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"