• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #68777  autor: iSiO
 19 kwie 2006, 17:39
Wysłałem MMSa do koleżanki i do niej nie doszedl, czym moze być to spowodowane? Już kiedyś mialem taki przypadek ze wysłałem mmsa z orange do plusa i też nie doszedł...

#68781  autor: Kaczy
 19 kwie 2006, 17:53
Też miałem podobną sytuację, jak wysyłałem z Orange do Plusa.

Dochodziło po paru godzinach. To chyba jakiś przejściowy problem :/

...::: Made for loneliness :::...

#68823  autor: zol82
 19 kwie 2006, 19:00
Może koleżanka nie ma skonfigurowanej opcji odbierania/wysyłania mms?

#68830  autor: iSiO
 19 kwie 2006, 19:10
Wysłałem wczoraj o godz 16:37 MMSa ze zdjeciem. Ona ma Nokie 6030 (ta taka czarna), ja mam SEK700i, oboje jestesmy w Orange i do teraz nie doszło. I ja i Ona mamy napewno skonfigurowane telefony bo Ona wczesniej dostawała MMSy od innych osób.
Te mmsy wysyłane do plusa to także ciekawa sprawa, bo najpierw do jednej koleżanki (która rzeczywiscie mogła nie mieć skonfigurowanych mmsów ) nie doszło (nie doszedł żaden sms z jakakolwiek informacja ze dostala mmsa a chyba coś takiego powinno przyjść, za mmsa skoosiło mi 1.22) i do innej koleżanki która ma SE K300 również nie doszedł mms ze zdjeciem, a kiedyś tam mówiła że dostawała mmsy od innych, kase oczywiscie zjadło...

PS: W jakiej sieci sa teraz najtańsze mmsy? (W pakietach lub bez)

#68833  autor: zol82
 19 kwie 2006, 19:23
Chyba wszędzie tak samo po 40gr.

#68840  autor: grobelas
 19 kwie 2006, 19:35
Jeżeli chodzi o mms-y, które wogóle nie dochodzą, to może przyczyna tkwi w ich rozmiarach. Jak wiadomo, to każdy telefon ma jakiś tam limit wielkości przyjmowanej wiadomości. Proponowałbym dokładnie sprawdzić jaką maksymalnie wiadomość może odebrać telefon na który wysyłacie mms-a. jeżeli nie możecie znaleźć dokładnych danych, to po prostu prześlijcie tylko tekst w mms-ie to zajmuje jakiś 1kb i sprawdźcie, czy doszedł. jednak jeżeli dochodzą po jakimś czasie to tak jak "mówił" przedmówca- to pewnie chwilowy problem z siecią.

#69097  autor: D@rio
 20 kwie 2006, 18:15
grobelas pisze:Jeżeli chodzi o mms-y, które wogóle nie dochodzą, to może przyczyna tkwi w ich rozmiarach. Jak wiadomo, to każdy telefon ma jakiś tam limit wielkości przyjmowanej wiadomości. Proponowałbym dokładnie sprawdzić jaką maksymalnie wiadomość może odebrać telefon na który wysyłacie mms-a. jeżeli nie możecie znaleźć dokładnych danych, to po prostu prześlijcie tylko tekst w mms-ie to zajmuje jakiś 1kb i sprawdźcie, czy doszedł. jednak jeżeli dochodzą po jakimś czasie to tak jak "mówił" przedmówca- to pewnie chwilowy problem z siecią.
Najtańsze SMSy są w Erze w taryfach komfort w tzw. pakiecie multimedialnym. Natomiast podany problem to problem sieciowy. Ja raz miałem że MMS wysłany PlusGSM => Orange doszedł po 24h. Orange jak to Orange....ze wszystkim ma problemy...

#69102  autor: Kaczy
 20 kwie 2006, 18:27
D@rio pisze:Orange jak to Orange....ze wszystkim ma problemy...
No a może to Plus ma problemy. W końcu to ich pad systemu pre-paid jest kompentowany wielkim echem :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#69105  autor: D@rio
 20 kwie 2006, 18:34
Kaczy pisze:
D@rio pisze:Orange jak to Orange....ze wszystkim ma problemy...
No a może to Plus ma problemy. W końcu to ich pad systemu pre-paid jest kompentowany wielkim echem :smt005 :smt005 :smt005
Wysyłałem na 2 numery Orange i miałem to samo. Platforma MMSC funkcjonuje prawidłowo. Dodam, iż ja jestem klientem post-paid a nie pre-paid PlusGSM ;-) Ale oczywiście, podstawową rzeczą jest odpowiednio skonfigurowany telefon i aktywna usługa na koncie.

#69155  autor: tomico
 20 kwie 2006, 21:28
Ja sprawdzałem z ery i orange do plusa smsy wogole nie dochodza albo dochodza po 12 godz.

#69517  autor: Tragedya
 22 kwie 2006, 16:25
W orange MMS kosztuje 24 grosze. Maksymalny rozmiar mmsa w wysylanego z telefonu orange to 100 kb. Tez proponuje wyslac pusty mms

#69539  autor: grobelas
 22 kwie 2006, 18:05
Tragedya pisze:W orange MMS kosztuje 24 grosze. Maksymalny rozmiar mmsa w wysylanego z telefonu orange to 100 kb. Tez proponuje wyslac pusty mms
24 grosze kosztuje wtedy, kiedy korzystasz z usługi ORANGE I STACJONARNE 50 (50zł.), a może kosztowaćnawet 20 groszy ale to już jak korzystasz z usługi ORANGE I STACJONARNE 100 (100zł.) i oczywiście tyle za mms-a płacisz jak wysyłasz go do sieci ORANGE. Jak już chcesz wysłać do PLUSA lub ERY to za każdego płacisz 0,40 zł. Jeżeli chodzi o maksymalny rozmiar wysyłanej wiadomości mms, to te 100 kb obowiązuje tylko wtedy jak go wysyłasz z bramki ORANGE, która się znajduje na ich stronie internetowej (MULTIBOX). Każdy telefon ma jakiś tam limit i to od telefonu zależy jakąmaksymalnie wiadomość możesz przesłać. Ja ze swojego SA6 mogę przesyłać max. 300 kb, ale oczywiście na telefon, który może tak dyżą wiadomość odebrać. np. spokojnie przesyłam na SAGEMA MYX6-2.
Dodam jeszcze, że troszkę wysyłam wiadomości mms do sieci ORANGE i ostatnio troszkę do PLUSA(abonament) i nie miałem problemów, zawsze dochodziły od razu po przesłaniu

#69592  autor: Tragedya
 22 kwie 2006, 22:48
Nie w bilingu jest wyraznie napisane 0.24 zł, a nie mam "ORANGE I STACJONARNE 50", ale to moze dlatego, ze mam w orange dla firm, a tamten cennik dotyczy osoby fizyczne.

#69610  autor: D@rio
 23 kwie 2006, 02:59
Tragedya pisze:Nie w bilingu jest wyraznie napisane 0.24 zł, a nie mam "ORANGE I STACJONARNE 50", ale to moze dlatego, ze mam w orange dla firm, a tamten cennik dotyczy osoby fizyczne.
w Orange dla Firm MMS kosztuje 24gr. ...

Obrazek