• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Którą komórkę byś wybrał?

Nokia 6670
6
38%
Samsung X700
10
63%

#68062  autor: Shymon_o
 16 kwie 2006, 19:29
Chciałbym jeszcze skonfrontowac te telefony z Sagem MYX6-2. Co o nim sądzicie? Więm, że nie ma go w plusie, ale ostatecznie zadowole sie orange :]

#68063  autor: lucasso55
 16 kwie 2006, 19:33
napewno x 700 bedzie lepszy od sagema.

#68096  autor: Dragon
 16 kwie 2006, 21:17
:shock: nie porownuj Malucha do Mercedesa, jasne ze Samsung lepszy

#68104  autor: tomico
 16 kwie 2006, 21:40
Nokia nokia tylko nokia :D
ewentualnie x700.

#68109  autor: Shymon_o
 16 kwie 2006, 21:56
biorąc pod uwagę, że ograniczyłem sie do nokii i samsunga, dalej mi nie pomagcie :P

#68112  autor: tomico
 16 kwie 2006, 21:59
To tak ja jestem za nokią bo:
-symbian(wielka zaleta tego telefonu)
-na samsungu głupio się pisze smsy i nokia jest prostsza w obsłudze

#68151  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 00:33
Shymon: to powiedz wreszcie na czym ci zalezy

#68167  autor: Przemek
 17 kwie 2006, 09:20
Ja bym wziął Samsunga,nie będę się rozpisywał,bo piotrz wszystko już napisał,ale moją opinię znasz :wink: Nokia ma niby Symbiana,ale wg mnie Samsung jest lepszy.

#68218  autor: Lesiu_gda
 17 kwie 2006, 11:54
Jesli jestes mlodym czlowiekiem i wyglad telefonu ma dla ciebie duze znaczenie, wydaje mi sie samsung bedzie lepszym rozwiazaniem.Jest bardzo ladny i nietuzinkowy, zwarca uwage i wyroznia sie z tlumu ( nie jest tak powszechny).Patrzac na funkcje samego telefonu to tez nie ma mu czego zarzucic, sliczny wyswietlacz, bardzo dobre zdjecia, mp3, radio, karty pamieci.W zazasie ma wszystko co moze zaoferowac telefon, dlatego uwazam,ze problem powinna rozwiazac odpowiedz na pytanie czy wykorzystasz mozliwosci telefonu z symbianem?Bo jezeli aparat bedzie sluzyl jedynie do swych podstawowych funkcji + mp3 i jpg, to wydaje mi sie ze bardziej sensownym wyborem bedzie samsung.

#68233  autor: Shymon_o
 17 kwie 2006, 12:49
I tu jest właśnie ten problem, że nie miałem nigdy telefonu z symbianem (chyba nawet nie trzymałem :P). Nie jestem wstanie ocenić na ile te cudo będzie mi przydatne. Może okazać się nieodzowne, jak np. komputer, albo stać się kolejną drogą zabawką, która szybko pójdzie w odstawkę. Mam komórkę już długo i jakoś sobie radzę bez symbiana. Z drugiej strony radziłem sobie bez kompa, dopóki nie dostałem mojego pierwszego, z komórką było to samo :P
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 13:33 przez Shymon_o, łącznie zmieniany 1 raz.

#68242  autor: Dragon
 17 kwie 2006, 13:20
skoro masz -nascie lat to uwierz mi ze z Symbiana bedziesz korzystal najwyzej do wgrywania gier ktorei tak sie znudza:P ja bym juz wolal lepszej jakosci mp3 w Samsungu

#68293  autor: Lesiu_gda
 17 kwie 2006, 16:36
Jesli komorka sluzy glownie do smsow i podstawowych rozrywek typu mp3, zdjecia jakas giera, a na wlasniej skorze nie doswiadczyles braku symbiana i wiesz,ze nie jest on niezbedny to przypuszczam,ze telefon z systemem operacyjnym symbian stanie sie zbednym bajerem ktorego praktycznie wogole nie wykorzystasz.

#68323  autor: Shymon_o
 17 kwie 2006, 19:34
zabawne, że to samo myslałem o komórce, telewizorze w pokoju, a chińczycy 1000 lat temu tak myśleli o papierze toaletowym :D. Nie miałem też jeszcze komórki z MP3, o Bluetooth'u nie wspominając :P

#68346  autor: tomico
 17 kwie 2006, 20:32
Mi sie wydaje ze jak raz zaczniej uzywac telefonu z symbianem to juz nigdy nie bedziesz chcial innego bez symbiana.

#68353  autor: Shymon_o
 17 kwie 2006, 20:40
Trudno, człowiek uczy się na błędach :D

Biorę 6670. Mam nadziej ze nie pożałuje wyboru. Jak co mam jeszcze alternatywę i zamienię się z mamą na 6310i :D

X700 może i jest lepszy, ale on po prostu nie kusi :P A Nokia jest jak zbrodnia - kusi zawsze, czasem popłaca, a czasem nie ]:->

#68355  autor: tomico
 17 kwie 2006, 20:41
Bardzo dobry wybór. Nie pożałujesz. Ja sam jutro biore nokie 6680 :D

#68503  autor: daniel
 18 kwie 2006, 13:48
Shymon_o pisze:Trudno, człowiek uczy się na błędach :D

Biorę 6670. Mam nadziej ze nie pożałuje wyboru. Jak co mam jeszcze alternatywę i zamienię się z mamą na 6310i :D

X700 może i jest lepszy, ale on po prostu nie kusi :P A Nokia jest jak zbrodnia - kusi zawsze, czasem popłaca, a czasem nie ]:->
Nie zycze Ci tego, ale zawiedziesz sie na symbianie...
Co Ci po tym, ze sobie wgrasz jakies programiki, ktore beda tylko po to by na lekcji pokazac kumplowi ze to masz?

Ja osobiscie bym wzial X700...

Lights are blinding my eyes...

#68586  autor: Dragon
 18 kwie 2006, 20:50
wlasciwie wartosci tych telefonow sa podobne wiec jak sie juz pobawi Symbianem zawsze moze kupic X700