• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #62501  autor: martins
 22 mar 2006, 09:45
Witam.

Mysle nad zakupem SIMDATY. Czyli internetu na karty SIMPLUSa. Czy ktos mi moze powiedziec, czy warto i czy duzo mozna korzystac z internetu za jej pomoca i karta np 30zl? Chodzi wylacznie o przegladanie stron i korzystanie z gg.

Interesuje mnie rowniez czy nie ma problemu z korzystaniem z simdaty za pomoca IRDy?

Czy ktos z was wogole z tego korzysta?

:?:

Bylbym wdzieczny za odpowiedz. :wink:

#62504  autor: Kaczy
 22 mar 2006, 09:54
Czy warto?
W sumie nie warto. Lepiej mieć stałe łącze.
Jeśli jednak jesteś gdzieś, gdzie nie masz przyłącza to taki sposób nadaje się doskonale.

Za 30 zł to z gg będziesz mógł korzystać miesiącami.
Zaś co do stron www- to kB lecą szybciutko (zwłaszcza obrazki dużo ważą) i te 30 zł szybko przepadnie.

SIMDATA to tylko karta SIM.
Pytanie czy będzie działała przy pomocy IRdy to raczej pytanie, czy Twój telefon obsługuję IRdę i jest w stanie nawiązać połączenie GPRS przy pomocy w/w IRdy.

...::: Made for loneliness :::...

#62507  autor: martins
 22 mar 2006, 09:59
To nie dla mnie tylko dla pewnej osoby zeby miala kontakt ze swiatem. :-) Co do IRDy to ma tel SE k700i, wiec moze by zadzialalo.

Wiem ze stale lacze bylo by lepsze. Ale niektorzy niestety nie moga sobie na nie pozwolic tym bardziej z wiazaca umowa :(

#62513  autor: Kaczy
 22 mar 2006, 10:30
martins pisze:Co do IRDy to ma tel SE k700i, wiec moze by zadzialalo.
Powinno zadziałać. Mój kolega z roku połączył się k500i poprzez Irdę ze swoim laptopem (Asus).
Mi jednak nie udało się połączyć żadnym Siemensem (S55, C75) przez Irdę- tylko kabel :smt010 :smt010

...::: Made for loneliness :::...

#73693  autor: pvd
 14 maja 2006, 15:36
ja mam teraz simdate i mam paple za darmo sobie sciagnelem, to moge sobie gadac na gg z kim chce i dziennie wyjdzie o z 30 gr:)

Internet - 100 KB połączenia UMTS/EDGE/GPRS 0,03 zł
Internet - 1 min. połączenia CSD/HSCSD* 0,30 zł
Stawka za minutę połączenia krajowego do wszystkich sieci 1,20 zł
Stawka za wiadomość SMS do Plus 0,12 zł
Stawka za wiadomość SMS do innych sieci krajowych 0,24 zł
Stawka za wiadomość MMS 0,40 zł
WAP - 10 KB połączenia UMTS/EDGE/GPRS 0,03 zł
WAP - 1 min. połączenia CSD/HSCSD** 0,30 zł

ale mam tez simplusa i podwojnie bede musial karte ladowac, do tego przekladanie kart, i tel mam niezbyt nowy i to slaby wyglada a mam 3100 , mozna tez na gg siedziec ale wychodzi 3zl za miech pseudo smsa trzeba wyslac, lub jadu gadu albo bombus to ruski kompunikator podobno bardzo dobry ale na nowszych tel lazi

http://www.iplus.pl/uslugaiplus_simdata.html

#73721  autor: D@rio
 14 maja 2006, 17:50
bombus?

Obrazek

#74258  autor: pvd
 17 maja 2006, 15:30
to znajdz lepszy i darmowy komunikator

#74296  autor: D@rio
 17 maja 2006, 16:51
pvd pisze:to znajdz lepszy i darmowy komunikator
Nawet nie chce szukać. Nie uznaje takich pierdół. Komórka to komórka a komputer to komputer. Ja wiem że świat pędzi do tego aby to "zjednoczyć" ale mimo wszystko dalej są widoczne różnice. Jednak, jeśli o mnie chodzi to wole zwykłe GG w JAVIE na komórkę...jeśli już tak bardzo jestem zmuszony do tego aby używać tego typu rozwiązań :)

Obrazek

#74376  autor: Tragedya
 17 maja 2006, 21:06
Ja mimo wszystko uzywam gg na komorce, bo u babci nie mam neta i kompa, a czasem trzeba sobie pogadac ze znajomymi