• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #61057  autor: pawelek32
 15 mar 2006, 19:37
w maju kończy mi się umowa z tp.
mam w umowie opcję 128kb/s, ale mam prędkość z opcji 256kb/s (przeważnie 393kb/s).płacę- 71,98zł (w umowie jest napisane jako "wiosenna promocja").
dzisiaj dzwonili z tp i prosili aby przygotować PIN oraz jakieś inne dane z umowy- podobno kończy się już promocja i niebawem ma się skontaktować konsultant.
co mam przez to rozumieć? przez 2 ostatnie miesiące umowy będę płacił 79zł (tyle co za opcję 256kb/s)?

ponadto czego mogę się od nich spodziewać na koniec umowy?

z poważaniem

#61065  autor: Skarpyta
 15 mar 2006, 20:05
Ja mam to samo tez domnie dzwonili z NEO i powiedzieli że kończy mi sie abon i pytali sie czy przedłużam a ja powiedziałem że tak oni mi oferuja większą opcje ale w tej samej cenie czyli tak jak pawelek 71,28 a prędkośc to chyba mi juz zwiększyli bo teraz mi pisze 320kb/s :wink:

Obrazek
Obrazek

#61569  autor: Adam84
 17 mar 2006, 22:51
Pamietaj ze anex do umowy(przedłyżyc) nalezy min 30 dni przed wygasnieciem dotychczasowej umowy

Jeśli jesteś zdecydowany dalej korzystać z Neo to radze skorzystać w promocji dla dotychczasowych kl ,którym kończy sie umowa."Zostań z Neostrada na 24 m-ce"
Bedziesz mógł miec Neo 512 na 24 m-ce za 84,18 zł brutto.
:smt006

Rób jak uważasz i uważaj jak robisz :)

#61656  autor: Jedi
 18 mar 2006, 14:32
Skarpyta pisze:Ja mam to samo tez domnie dzwonili z NEO i powiedzieli że kończy mi sie abon i pytali sie czy przedłużam a ja powiedziałem że tak oni mi oferuja większą opcje ale w tej samej cenie czyli tak jak pawelek 71,28 a prędkośc to chyba mi juz zwiększyli bo teraz mi pisze 320kb/s :wink:
O qrcze, kolejne ciemniaki. Nic ci nie zwiększyli, bo u każdego jest napisane 320. Np. u mnie przy neo 512 jest napisane 640. Ta większa prędkość to jedynie prędkość synchronizacji z modemem po stronie TP. W rzeczywistości masz maksymalnie taką prędkość jak na umowie. A wam chcą po prostu przedłużyć umowę, żeby was złapań na cyrograf to raz, a dwa to ludzie narzekali, że nikt im nie przypomniał, że trzeba umowę przedłużyć i sie odwoływali od większej ceny za neo na czas nieokreślony...

#61661  autor: pawelek32
 18 mar 2006, 14:52
a jak w przypadku przedłużenia umowy na 12 miesięcy??? dla opcji 128kb/s nadal będzie 71,98zł?
wiem, że jak podpisuje się umowę po raz pierwszy to miesiąc czy dwa dają gratis. czy w przedłużeniu umowy też to występuje?

z poważaniem

#61721  autor: Skarpyta
 18 mar 2006, 17:40
Jedi pisze:
Skarpyta pisze:Ja mam to samo tez domnie dzwonili z NEO i powiedzieli że kończy mi sie abon i pytali sie czy przedłużam a ja powiedziałem że tak oni mi oferuja większą opcje ale w tej samej cenie czyli tak jak pawelek 71,28 a prędkośc to chyba mi juz zwiększyli bo teraz mi pisze 320kb/s :wink:
O qrcze, kolejne ciemniaki. Nic ci nie zwiększyli, bo u każdego jest napisane 320. Np. u mnie przy neo 512 jest napisane 640. Ta większa prędkość to jedynie prędkość synchronizacji z modemem po stronie TP. W rzeczywistości masz maksymalnie taką prędkość jak na umowie. A wam chcą po prostu przedłużyć umowę, żeby was złapań na cyrograf to raz, a dwa to ludzie narzekali, że nikt im nie przypomniał, że trzeba umowę przedłużyć i sie odwoływali od większej ceny za neo na czas nieokreślony...

Ależ zwiększyli Umnie Już pisze 320 :wink:

pawelek32 pisze:a jak w przypadku przedłużenia umowy na 12 miesięcy??? dla opcji 128kb/s nadal będzie 71,98zł?
wiem, że jak podpisuje się umowę po raz pierwszy to miesiąc czy dwa dają gratis. czy w przedłużeniu umowy też to występuje?

cena ta sama 71,28 tylko ze 128 zrobili 320 :wink: ,a co do darmowych bodajże dwóch miesiąców to raczej chyba nie bedzie :smt010 to jest tylko za pierwszym razem

Obrazek
Obrazek

#61722  autor: pawelek32
 18 mar 2006, 17:43
to może warto zrezygnować- oddać modem i powiedzieć papa, a za jakiś czas- np za miesiąc podpisać drugą umowę i wtedy może dadzą miesiąc gratis.
70zł piechotą nie chodzi...

z poważaniem

neo

#61725  autor: Adam84
 18 mar 2006, 17:52
Po pierwsze jak skończy ci sie umowa po 12 m-ch i nic nie zrobisz to umowa przechodzi na czas nieokreślony czyli Neo 128 kosztuje 97,00zł netto czyli brutto 118,34zł.

w przypadku rezygnacji z neo podczas trwania umowy na czas nieokreślony modem pozostałe twoją własnością.

Gdy skorzystasz z promocji Zostań ze Neo na 24 m-ce dla 128 ab.jest 49 zł netto czyli 59,78 zł brutto

Jeśli bedziesz zdecudowany na rezygnacje to złoż pismo na 30 przed końcem umowy że w dniu jej zakonczenia nie chcesz neo i masz modem,ale pamiętaj że wiekszośc promocji jest dla nowych kl którzy w jakims tam okresie wstec nie mogli wtedy miec Neo.Tak np jest teraz z mistrzowska promocja neo która trwa do konca marca i jest dla kl którzy nie mieli neo od 1 lutego!
Pozdro! :smt006

Rób jak uważasz i uważaj jak robisz :)