• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #61165  autor: m@c!eR
 16 mar 2006, 10:13
GDZIE ZNAJDUJE SIE KOD IMEI W K750I ?? PONIEWAZ SKRADZIONO MI KOMA I BEDE JECHAL NA GIELDE SZUKAAC GO :p PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ BO NA GIELDE JADE W SOBOTE:D[/b]

#61185  autor: dziedziel
 16 mar 2006, 13:58
Najprawdopodoniej pod bateria jak w kazdym telefonie lub przy właczonym telefonie wpisac *#06# wyswietli sie imei

Pozdrawiam Dziedziel

#61188  autor: kallafior
 16 mar 2006, 14:14
Zgłoś to do operatora oraz na policje... tak będzie najlepiej. A potem możesz szukać komórki na własną rękę :) Powodzenia :smt006

Obrazek
Obrazek

#61198  autor: m@c!eR
 16 mar 2006, 14:57
no ja wiem ze mozna taki kod wpisac :p ale mi chodzi o to zeby bylo na telefonie ;p a pod bateria raczej nie ma bo juz tam kiedys patrzylem :p acha a na policje juz zglosilem i jeszcze do operatora musze isc zeby calego koma zablokowali :D

#61199  autor: dziedziel
 16 mar 2006, 15:00
m@c!eR pisze:no ja wiem ze mozna taki kod wpisac :p ale mi chodzi o to zeby bylo na telefonie ;p a pod bateria raczej nie ma bo juz tam kiedys patrzylem :p acha a na policje juz zglosilem i jeszcze do operatora musze isc zeby calego koma zablokowali :D
Czemu taka emotikonka ?? Cieszysz sie z tego!!??

Pozdrawiam Dziedziel

#61204  autor: yagi
 16 mar 2006, 15:27
m@c!eR pisze:no ja wiem ze mozna taki kod wpisac :p ale mi chodzi o to zeby bylo na telefonie ;p a pod bateria raczej nie ma bo juz tam kiedys patrzylem :p acha a na policje juz zglosilem i jeszcze do operatora musze isc zeby calego koma zablokowali :D
Wspolczucia ze spotkalo Cie cos takiego :( :evil:

Nie wiem czy wiesz ale jak zablokujesz IMEI u operatora to juz nie odnajdziesz tego telefonu. Jak ktos bedzie z niego korzystal to wtedy mozna go namierzyc - jak go zablokujesz to nie ma takiej mozliwosci...

Odsylam Cie do ostatniego numeru "Twojej Komorki"

IMEI jest pod batria ale schowany pod obudowa - glupio to rozwiazali :(

#62389  autor: pawelek90_lomza
 21 mar 2006, 17:57
Hmm mi sie wydaje że jak zgłosisz operatorowi kradziez telefonu to on nie blokuje IMEI tylko blokuje karte zeby złodziej nie mógł wykonywać żadnych połączeń, przynajmniej w moim przypadku tak bylo jak mi kome skroili.

Więc jak to jest blokują IMEI czy Nie ??

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#62390  autor: Kaczy
 21 mar 2006, 17:59
pawelek90_lomza pisze:Więc jak to jest blokują IMEI czy Nie ??
Blokują IMEI.
Jednak jak rozmawiałem z kimś z BOK to nie był mi w stanie powiedzieć, czy po zablokowaniu IMEI`u ktoś będzie mógł go programowo zmienić. :|

...::: Made for loneliness :::...

#62496  autor: pawelek90_lomza
 22 mar 2006, 09:34
Ale zablokują nawet jak nie ma karty Sim w telefonie ?? Z numerem okradzionej osoby ?? Bo nie skumałem za bardzo ?:?:

A jak zablokują ten IMEI to telefon trup ?? Nie idzie go odpalić czy jak tam jest ??

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#62499  autor: Kaczy
 22 mar 2006, 09:41
pawelek90_lomza pisze:Ale zablokują nawet jak nie ma karty Sim w telefonie ?? Z numerem okradzionej osoby ?? Bo nie skumałem za bardzo ?:?:
Akurat tak się składa, że numer IMEI jest niezależny od karty SIM.
W sumie to kwestia gdzie kupiłeś ten telefon. Mi ukradli telefon, który kupiłem w Idei, a kartę miałem inną niż tą z jakim był kupowany telefon.
Jedyne co pokazałem to dowód zakupu z gwarancją oraz świstek z Policji, że zgłosiłem kradzież telefonu o podanym IMEI.
pawelek90_lomza pisze: A jak zablokują ten IMEI to telefon trup ?? Nie idzie go odpalić czy jak tam jest ??
Teoretycznie nie będziesz mógł z niego korzystać u żadnego z polskich operatorów. Nie wiem jak to za granicą.
Jednak w praktyce nikt mi nie chciał powiedzieć, co się stanie jak ktoś by zmienił sprzętowo numer IMEI.
I czy w ogóle taka akcja powiodłaby się...

...::: Made for loneliness :::...

#62500  autor: yagi
 22 mar 2006, 09:41
Blokada karty SIM to jedno a blokada IMEI to drugie.

SIM blokuja i na wniosek abonenta wydaja duplikat...

Zeby zablokowac IMEI trzeba zlozyc odpowiedni wniosek. Wtedy telefon nie moze zalogowac sie do zadnej polskiej sieci komorkowej gdy ktos uzyje swojej karty - dlatego Policja nie moze namierzyc takiego telefonu.

Za granica taki telefon bedzie dzialal... Mysle ze z czasem UE wprowadzi blokade IMEI dzialajace we wszystkich krajach Wspolnoty...