• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #59781  autor: coolmilka
 10 mar 2006, 09:33
pytanie jak w temacie.Tym razem nie wymienilem modeli, chce zebyscie napisali co wedlug was bedzie najlepszym wyborem w tej cenie

pozdro600

#59784  autor: Frasio
 10 mar 2006, 10:21
Z symbianem:
Nokia N70
SE P910i

Bez Symbiana:
Nokia 6270
SE K750i/W800i
SE W550i

Obrazek

#59785  autor: kallafior
 10 mar 2006, 10:22
Moje propozycje to:

1) Nokia N70... bardzo dobry telefon, a pełną specyfikację oraz test telefonu znajduje się na tej stronie w TYM miejscu.

2) Sony-Ericsson P910i... także świetny smartphonik, a o jego walorach powinien się wypowiedzieć Piotrz, bo jest jego posiadaczem. Dotykowy, duży wyświetlacz oraz tak jak N70 posiada symbiana dodatkowo wyposażonego w interfejs użytkownika UIQ. Pełna specyfikacja TUTAJ

3) Samsung SGH-D600... jeśli nie potrzebujesz multimedialnego kombajna ale ładny i zarazem funkcjonalny telefon to proponuję właśnie ten. Pełna specyfikacja zamieszczona jest w TYM miejscu.

Opierałem się o ceny na allegro i myślę, że w tym przedziale każdy z tych modeli jest osiągalny jako nówka.

Jeśli oczekujesz od urządzenia znacznie więcej to pozostają Ci palmtopy ale tutaj się nie wypowiadam, bo nie jestem zbyt biegły w tej dziedzinie :wink:

Pozdrawiam :smt006

Obrazek
Obrazek

#59788  autor: szczeka
 10 mar 2006, 10:52
ja bym sie wahal pomiedzy n70, a k750/w800i :)

#59789  autor: lookass
 10 mar 2006, 10:57
hmm masz v3 wiec moze v3x ?? a cos z symbianiem to tak jak poprzednicy n70 lub p910i :)

#59791  autor: coolmilka
 10 mar 2006, 11:15
a w900i, moze spv m300(ale o nim nic nie wiem)!Moze powiem tak dobrze by bylo aby tel mial przyzwoity odtwarzacz mp3, aparatu nie uzywam wiec moglo by go nawet nie byc, dodatkowo przydaly by sie karty pamieci,no i przedewszystkim musi sie dobrze pisac na nim sms bo sporo ich wysylam, dzwonie tez sporo a wiec przydala by sie w miare wydajna bateryjka!!

#59793  autor: kallafior
 10 mar 2006, 11:33
SPV M3000 znany również ja Qtek 9100 byłby dla Ciebie bardzo dobrym rozwiązaniem ale jest jeden mankament, a mianowicie bateria... trzyma ona okło 25 godzin ale biorąc pod uwagę tylko Pocket PC to jest to jeden z lepszych wyników. Trzeba zrozumieć, że jest to Palmtop, maszynka dla ludzi biznesu :wink:

Po Twoim uszczególnieniu wymagań przystawał bym przy SE P910i. Chyba najlepszy wybór :)

Obrazek
Obrazek

#59819  autor: piotrz
 10 mar 2006, 14:31
do 1500zł:
Nokia n70
se p910i
samsung d600
se k750i

p910i- co do tego telfonu to jestem bardzo, bardzo zadowolony.miałem 6680 (poprzednik n70)) i jak się na p910 przesiadłem, to tak jak z np. poloneza do mercedesa.wszystko tu jest zdecydowanie lepsze.potrzebne programy (office, autoblokada klawiatury, opera, obrazkowy wygaszacz ekranu- tego w standardzie n70 nie ma) są od razu. z aplikacji to można jakieś gry wgrać i przeglądarkę plików (jest też orginalna, ale nie pokazuje systemowych plików).
bateria trzyma bardzo różnie- jeśli się używa to tak gdzieś 3 dni.Ale gdy telefon leży (nie działa ekran) potrafi wytrzymać nawet ponad tydzień! w n70 raczej to nie możliwe.

Programów na ten telefon masz masę (trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać), to już nie jest takak przepaść jak kilka lat temu.
klawiatury są baardzo wygodne, mimo, że qwerty ma malutkie przyciski, to i tak nie ma możłiwości pomylenia przycisku.
z minusów to bym wymienił min
-dotykowy wyświetlacz-dobrze się go używa np. w domu, na krześle itp, ale np w samochodzie czy autobusie jest to sztuka nie mylić przycisków.jednak ma on też dobre storny-przeglądanie internetu, czy zdjęć pełnoekranowo to przyjemność.
- aparat.nie jest on tak dobry jak ten w n70.Ba, nawet 6020 robi lepsze fotki.
No i jeszcze dochodzi sprawa masy i wielkości, ale mi to nie przeszkadza.
poza tymi małymi wadami jest to bardzo dobry fonik.miałem wybór-n70, czy p910i.Zaryzykowałem i tego wogóle nie żałuję.

do do d600 i k750 się nie wypowiadam- nie miałem ich, więc nie wiem co o nich sądzić.jednak myślę, że z symbianowcami przegrywają.Ale to tylko moje zdanie.

#59820  autor: wendzior
 10 mar 2006, 14:38
6280 tez jest nawet fajny :0