- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Witam,
Mam dość nietypowe pytanie.
Czy podczas przedłużania umowy można przepisać ją na kogoś innego?(jakie są ewentualne koszta tego przedsięwzięcia) Gdyż mam telefon od 6 lat na ojca, a że powoli kończe studia, to chciałbym to przenieść na siebie.
Pozdrawiam
Czy podczas przedłużania umowy można przepisać ją na kogoś innego?(jakie są ewentualne koszta tego przedsięwzięcia) Gdyż mam telefon od 6 lat na ojca, a że powoli kończe studia, to chciałbym to przenieść na siebie.
Pozdrawiam
Sagem my-X1->Siemens c65->nokia 7250i->motorola e398->SE K700i->nokia 3200->SE K700i->SE W300i->SE K550i-SE d750i->Iphone 2g 8gb-SE w880i->SE W810i->Samsung e250-> Samsung s3310->Nokia X2->Nokia Lumia 710
Nie można.Slaweczko pisze:Witam,
Pozdrawiam
Możesz natomiast podczas aneksowania umowy rozpocząć proces jej cesji z Ojca na siebie.
Kiedyś, jeszcze Era za to pobierała opłatę 100 albo 60 PLN. W przypadku cesji między członkami rodziny bezpośrednio spokrewnionymi, obniżali ta opłatę do 1PLN.
Ja próbowałem taką cesję przeprowadzać ale ze względów proceduralnych nie zrobiłem tego. Wymagają dziesiątki papierów, zaświadczeń, podań ...
To było ponad moje siły.
Nie wiem, czy nie prościej przejść na prepaid, zmienić dane właściciela, może rozważyć innego operatora ...
Ja nie miałem z tym większych problemów. Umówiłem się z SUK podczas aneksowania umowy, że cesja tego numeru będzie za 1PLN. Samą cesję załatwiłem w salonie TM. Oczywiście osoba na którą był aneks musiała dostarczyć zaświadczenie z pracy.SACZI pisze:Nie można.Slaweczko pisze:Witam,
Pozdrawiam
Możesz natomiast podczas aneksowania umowy rozpocząć proces jej cesji z Ojca na siebie.
Kiedyś, jeszcze Era za to pobierała opłatę 100 albo 60 PLN. W przypadku cesji między członkami rodziny bezpośrednio spokrewnionymi, obniżali ta opłatę do 1PLN.
Ja próbowałem taką cesję przeprowadzać ale ze względów proceduralnych nie zrobiłem tego. Wymagają dziesiątki papierów, zaświadczeń, podań ...
To było ponad moje siły.
Nie wiem, czy nie prościej przejść na prepaid, zmienić dane właściciela, może rozważyć innego operatora ...
Tak na marginesie - ja nigdy nie dostarczałem żadnego zaświadczenia o pracy - pierwszy telefon w Erze kupiłem jako student 'na legitymację', a kolejne brałem bez dostarczania żadnych dokumentów. Mam aktualnie na swoim koncie 5 umów, a TM nie ma żadnego potwierdzenia mojej wypłacalności

Witam
Kończą mi się 2 umowy w T-mobile, na jeden telefon otrzymałem takie same warunki jak większość tutaj czyli 400 minut, 500mb za 59 zł te warunki mi odpowiadają, ale mam pytanie na temat drugiego numeru ponieważ na pierwszej stronie tematu cenny są z internetem, a także w temacie nie znalazłem to co mnie interesuje, mianowicie jaki można dostać upust na Rodzina 40 bez internetu, wraz z telefonem w standardzie kosztuje ta taryfa 49.90 zł?
I jak teraz wygląda sytuacja z skorzystania z oferty SUK w salonach t-mobile? dalej wszystko mogę załatwić w salonie na podstawie tego co jest wprowadzone w systemie przez SUK, czy teraz tylko z tej zaproponowanej oferty przez nich można skorzystać przez kuriera?
Pozdrawiam
Kończą mi się 2 umowy w T-mobile, na jeden telefon otrzymałem takie same warunki jak większość tutaj czyli 400 minut, 500mb za 59 zł te warunki mi odpowiadają, ale mam pytanie na temat drugiego numeru ponieważ na pierwszej stronie tematu cenny są z internetem, a także w temacie nie znalazłem to co mnie interesuje, mianowicie jaki można dostać upust na Rodzina 40 bez internetu, wraz z telefonem w standardzie kosztuje ta taryfa 49.90 zł?
I jak teraz wygląda sytuacja z skorzystania z oferty SUK w salonach t-mobile? dalej wszystko mogę załatwić w salonie na podstawie tego co jest wprowadzone w systemie przez SUK, czy teraz tylko z tej zaproponowanej oferty przez nich można skorzystać przez kuriera?
Pozdrawiam
Rodzina 40 to 45PLN miesięcznie i jest w niej paczka Internetu, która jest darmowa. Poprzez SUK nie ma podziału na R40 z Internetem lub bez. Co do możliwości zrealizowania aneksu w salonie to zależy od dobrej woli konsultanta, niemniej po odpowiednim uargumentowaniu myślę, że nie powinno być problemu z zapisaniem warunków na koncie i realizacji w dowolnym salonie.
Otwieram nowy temat, jako ciag dalszy tematu [T-Mobile] Przedłużenie umowy.
--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew
Arasel dzięki za tą odpowiedź:
"Rodzina 40 to 45PLN miesięcznie i jest w niej paczka Internetu, która jest darmowa. Poprzez SUK nie ma podziału na R40 z Internetem lub bez. Co do możliwości zrealizowania aneksu w salonie to zależy od dobrej woli konsultanta, niemniej po odpowiednim uargumentowaniu myślę, że nie powinno być problemu z zapisaniem warunków na koncie i realizacji w dowolnym salonie."
Rozumiem że pomimo tego że na ich stronie w przedłużeniu umowy są takie m.in. opcje jak wymień telefon na nowy : dla korzystających z internetu oraz dla lubiących rozmawiać. W pierwszej opcji za 59,90 zł dostajemy 240 minut i 250 mb, a w opcji "lubię rozmawiać" za 49.90 zł dostajemy 240 minut bez internetu i dla SUK nie robi to różnicy że nie chce internetu i dają niby gratis, a jak bym od razu podpisał aneks w salonie to ten gratis kosztowałby mnie 10 zł, trochę to dziwne. 2 lata temu jak przedłużałem umowę do SUK rozróżniał czy abonament jest z internetem czy nie i też mi dali upust na tą taryfe bez abonamentu.
EDIT:
Skontaktowałem się z SUK i faktycznie Arasel jest tak jak mówisz pozmieniało się u nich przez ostatnie lata i przestali rozróżniać czy ktoś chce neta czy nie i Rodzina 40 to 45 zł z telefonem bez telefonu 30 zł, ale bardzo miła Pani poinformowała mnie, że w połowie listopada ma być nowa oferta i proponuje mi, abym się teraz wstrzymał z przedłużaniem więc poczekam te 2 tygodnie
"Rodzina 40 to 45PLN miesięcznie i jest w niej paczka Internetu, która jest darmowa. Poprzez SUK nie ma podziału na R40 z Internetem lub bez. Co do możliwości zrealizowania aneksu w salonie to zależy od dobrej woli konsultanta, niemniej po odpowiednim uargumentowaniu myślę, że nie powinno być problemu z zapisaniem warunków na koncie i realizacji w dowolnym salonie."
Rozumiem że pomimo tego że na ich stronie w przedłużeniu umowy są takie m.in. opcje jak wymień telefon na nowy : dla korzystających z internetu oraz dla lubiących rozmawiać. W pierwszej opcji za 59,90 zł dostajemy 240 minut i 250 mb, a w opcji "lubię rozmawiać" za 49.90 zł dostajemy 240 minut bez internetu i dla SUK nie robi to różnicy że nie chce internetu i dają niby gratis, a jak bym od razu podpisał aneks w salonie to ten gratis kosztowałby mnie 10 zł, trochę to dziwne. 2 lata temu jak przedłużałem umowę do SUK rozróżniał czy abonament jest z internetem czy nie i też mi dali upust na tą taryfe bez abonamentu.
EDIT:
Skontaktowałem się z SUK i faktycznie Arasel jest tak jak mówisz pozmieniało się u nich przez ostatnie lata i przestali rozróżniać czy ktoś chce neta czy nie i Rodzina 40 to 45 zł z telefonem bez telefonu 30 zł, ale bardzo miła Pani poinformowała mnie, że w połowie listopada ma być nowa oferta i proponuje mi, abym się teraz wstrzymał z przedłużaniem więc poczekam te 2 tygodnie

Nigdy nie wierz sprzedawcomSowa24 pisze:ale bardzo miła Pani poinformowała mnie, że w połowie listopada ma być nowa oferta i proponuje mi, abym się teraz wstrzymał z przedłużaniem więc poczekam te 2 tygodnie

Musisz się liczyć, że oferta może zostać pogorszona na koniec roku. Nie raz były przykłady, że szczególnie na koniec roku operatorzy musieli podciągnąć swoje wyniki finansowe i np. ograniczali oferty z telefonem, ale podnosili ceny telefonów.
--
Sowa24 pisze:[...]Pani poinformowała mnie, że w połowie listopada ma być nowa oferta i proponuje mi, abym się teraz wstrzymał z przedłużaniem więc poczekam te 2 tygodnie
Dokładnie, nowa oferta to nie znaczy, że na pewno będzie korzystniejsza. Przykładem niech będzie wprowadzenie taryf Rodzina z pakietem minut, których nie można było wykorzystać do Play, zmieniło się to dopiero kilka miesięcy później. Telefony również mogą podrożeć - przykładem niech będzie Galaxy S Plus, który w styczniu b.r. kosztował 59 lub 69PLN w taryfie R60, a z każdym kolejnym cennikiem tylko i wyłącznie drożał. Lumia 710 też z początku kosztowała 1PLN, po ok. 2 tygodniach już 199 a potem 299 - i to wszystko w ramach tej samej taryfy.SirmarK pisze: Nigdy nie wierz sprzedawcom
Musisz się liczyć, że oferta może zostać pogorszona na koniec roku. Nie raz były przykłady, że szczególnie na koniec roku operatorzy musieli podciągnąć swoje wyniki finansowe i np. ograniczali oferty z telefonem, ale podnosili ceny telefonów.
Z T-Mobile jest tak, że na dwoje babka wróżyła - może być lepiej, a może być gorzej. Minut może być więcej, mogą być darmowe usługi, ale telefony mogą być w zawrotnych cenach.
Moim zdaniem, jeśli obecna oferta odpowiada Ci taką jaką jest, to nie ma co czekać na zmianę warunków, bo może być już za późno i będziesz zmuszony wziąć to, co będzie. Inna sprawa, że można się też ugryźć w tyłek, że nie poczekało się tych 2 tygodni. Nie masz i nie będziesz miał pewności jak zmieni się oferta, więc najzdrowiej jest skorzystać z tej jeśli Ci odpowiada, a potem po prostu o tym zapomnieć i nie weryfikować co się zmieniło w celu zaoszczędzenia sobie nerwów.
Jeśli masz na to czas i ochotę, to możesz aneks zrealizować na obecnych warunkach, ale za tydzień czy półtora - i do czasu pojawienia się oferty nie korzystać z telefonu, i zwyczajnie po pojawieniu się nowych warunków (jeśli będą dla Ciebie korzystniejsze) odstąpić od umowy - masz na to 10 dni - a następnie podpisanie aneksu na nowych już warunkach.
Dokładnie tak zrobiłem, jeszcze raz Pani zadzwoniła do mnie z SUK, ten abonament co mi pasował to wziąłem plus Sony xperia J za 1 zł, kiedy dotrze kurier, podpisze aneks i minie 10 dni to może wejdzie nowa oferta i zobaczę co wymyślili, jak będzie lepsza od tej co otrzymałem to odstąpię od tego aneksu, a na drugi numer telefonu nie przedłużałem bo jeszcze mam 3 miesiąca do końca umowy więc nie spieszy się. Dzięki Panowie za pomoc i spostrzeżenia na te ich nowe oferty 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Czy ta oferta która ma się na dniach pojawić będzie już ofertą świąteczną do końca roku? bo umowa kończy mi się jakoś pod koniec grudnia i jeszcze nie kontaktowałem się z BOA / SUK i zastanawiam się czy przedłużyć teraz umowę na jak najlepszych warunkach i ewentualnie po wejściu lepszej oferty odstąpić od umowy 

nowa oferta najpewniej bedzie obowiazywac z rok jak nie lepiej. podobnie jak taryfy rodzinne...
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

zygikuleczka, SirmarK pisze o możliwej gorszej ofercie pod koniec roku z pewnych powodów^^ więc się zastanawiam czy to będzie właśnie ta oferta świąteczna już od połowy listopada do końca roku?SirmarK pisze:Nigdy nie wierz sprzedawcomSowa24 pisze:ale bardzo miła Pani poinformowała mnie, że w połowie listopada ma być nowa oferta i proponuje mi, abym się teraz wstrzymał z przedłużaniem więc poczekam te 2 tygodnie
michalratt pisze:Czy ta oferta która ma się na dniach pojawić będzie już ofertą świąteczną do końca roku? bo umowa kończy mi się jakoś pod koniec grudnia i jeszcze nie kontaktowałem się z BOA / SUK i zastanawiam się czy przedłużyć teraz umowę na jak najlepszych warunkach i ewentualnie po wejściu lepszej oferty odstąpić od umowy
Zobaczymy czy w ogóle jakaś oferta będzie. To, że jakaś konsultantka podała termin - połowa listopada, to raczej jej fantazja. Konsultanci nie są wcześniej informowani o takich zmianach.
W zeszłym roku na święta nie było praktycznie nic nowego. Z drugiej strony obecne taryfy są już bardzoooo długo i być może w końcu coś zmienią.
Oferta świąteczna w przypadku tmobile jest mitem. O ile pod pojęciem oferta świąteczna rozumiesz jakąś dużo ciekawszą propozycję przedłużenia niż standardowo.michalratt pisze: oferta świąteczna już od połowy listopada do końca roku?
Jeśli zmieni się oferta tj ulegną zmianie pakiety/promocje/dlugość umów to będzie to obowiązywało z rok z jak nie lepiej. Ja w poniedziałek mam rozmowę z SUK to podpytam go czy potwierdza plotki.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
Nju mobile
Play