• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #55427  autor: Mania
 22 lut 2006, 00:40
Czesc! Mam wielki problem. Mam zamiar kupic sobie nowy telefonik. problem polega na tym ,ze nie wiem jaki.... rozwazam Nokie 7710 , 9300 lub SonyEricssona P910i.
Prosze kogos o pomoc w tym dylemacie,poniewaz jako ze jestem dziewczyną, nigdy mnie te sprawy zbytnio nie interesowaly. Pomocy...!!!!

#55428  autor: sinister_stirrer
 22 lut 2006, 01:14
yyy nie ten dział :|

od IreQ - temat już przeniesiony

#55447  autor: kallafior
 22 lut 2006, 10:11
Najbardziej polecam n9300 z tych wszystkich. N7710 ma zbyt klocowaty kształt a funkcje podobne do "komunikatora".

Polecam lekturę ----> TUTAJ :) tam masz test n9300

Obrazek
Obrazek

#55478  autor: piotrz
 22 lut 2006, 14:29
7710 nie polecam. Nie ma ona nic, co by mogło ją wyróżnić (in+) z tej trójki-słaby procesor, dużo błędów w oprogramowaniu, brak klawiatury (wierz mi, że po tygodniu odechce Ci się pisać smsy rysikiem).przeczytaj opinie i test.

9300 też nie jest zbyt dobra-ale ma przynajmniej klawiaturę pełną.jednak nie wgrasz na nią zbyt dużo programów (na s90 nie ma wcale), a ten wyświetlacz ma ekmm...dziwne proporcje.poczytaj opinie

p910i- raczej najlepszy z tej trójki. ma dotykowy wyświetlacz (9300 nie), aparat (9300 też nie), dwie klawiatury (7710 żadnej).jest na niego berdzo dużo dobrej jakości softu, jego system jest mało obciążony- można uruchomić dużó aplikacji w tle i telefon się nie zawiesi.klawiaturka jest bardzo wygodna (zarówno qwerty jaki i standardowa). żeby wejść do najpotrzebniejszych opcji nie trzeba tego robić rysikiem (w 9300 na tym "zwykłym" menu nie można nawet posłuchać mp3 z tego co pamiętam).do tego telefon ma mnóstwo dodatków w zestawie- np. pokrowca w 9300 nie ma co szukać.mam tego telefonika i na razie nie znalazłem w nim ŻADNEGO minusa (no oprócz baterii- około 3 dni), a jestem dość wymagającym człowiekiem w stosunku do telefonów.obsługa ekranu dotygowego jest bardzo dobra, można robić np. rusunki za pomocą tego telefonu.przeczytaj test

#55801  autor: szczeka
 23 lut 2006, 18:52
ciezki wybor :)
ja wzialbym chyba SE, bo ma aparat, ale ma straszny wyswietlacz, nie lubie dotykowych, niewygodne sa, przynajmniej dla mnie, 9300 jest baardzo wygodna i w ogole fajna, ale brakuje aparatu...

#55875  autor: kameT
 23 lut 2006, 22:23
A dlaczego akurat spośród tych 3???
W takim razie żadnego Ci z tych nie polecę.
Dla dziewczyn całkiem niezłe są SE Z520i. Zastanów się jeszcze i podaj szczegóły czego sobie życzysz i w jakim przedziale cenowym;)

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#56186  autor: bosmanxxl
 25 lut 2006, 05:22
a ja Ci polece qteka 9100

http://www.pocketpc-club.nl/contentimag ... iew/25.jpg
http://www.geek.com/hwswrev/pda/wizard/htcwizard1.JPG
http://www.pocketinfo.nl/artikel/4149

Tamte 3 razem wzięte mogą sie pochować,

ja mam coś podobnego (MDA compact, i jedyna jego wada to brak edge)

KameT ??? co z czego ?? bo nie jaże ...

#56226  autor: Osk92
 25 lut 2006, 11:24
Mam wrazenie że rodzice Ciebie nie kochają i chcą Cie zabić...
a) NIgdy nie wykorzystasz funkcji takiego telefonu
b) nie są odpowiednie dla dziewczyny- rozmiar i wygląd (chyba ze ci się podobają :|)
c) sa podatne na kradzieże...
Zastanów się nad czyms innym. Nie polecam żadnego a jak jakis musisz to SE P910i...

#56227  autor: kamil1221
 25 lut 2006, 11:28
Osk92 pisze:Mam wrazenie że rodzice Ciebie nie kochają i chcą Cie zabić...
b) nie są odpowiednie dla dziewczyny- rozmiar i wygląd (chyba ze ci się podobają :|)
Zastanów się nad czyms innym. Nie polecam żadnego a jak jakis musisz to SE P910i...
Wredny jestes !! :wink:
Ale w twojej wypowiedzi jest ziarno prawdy.
Ja juz jak wychodze na dwor po 22 to sie zastanawiam czy brac telefon czy jednak zostawic w domu - a mam tylko Sagema myX6-2.

A juz boje sie co bym robil jak bym mial p910i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jescze jedno skad wiesz ze dziewczyna nie lubi nowych technologi i moze chce sie pobawic??

#56246  autor: szczeka
 25 lut 2006, 11:55
kamil1221 pisze:
Osk92 pisze:Mam wrazenie że rodzice Ciebie nie kochają i chcą Cie zabić...
Wredny jestes !! :wink:
Ale w twojej wypowiedzi jest ziarno prawdy.
Ja juz jak wychodze na dwor po 22 to sie zastanawiam czy brac telefon czy jednak zostawic w domu - a mam tylko Sagema myX6-2.

A juz boje sie co bym robil jak bym mial p910i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I jescze jedno skad wiesz ze dziewczyna nie lubi nowych technologi i moze chce sie pobawic??
Wredny..ja bym powiedzial inaczej, rotfl.

dlaczego nie wykorzysta funkcji tego telefonu? moze Ty jestes laikiem i bys nie wykorzystal, ale Mania moze wykorzysta..? czy telefon jest odpowiedni to niech juz ona sama zadecyduje. Kazdy telefon jest podatny na kradzieze, nawet jakbys mial nokie 2146 to mogliby Ci ukrasc tak samo, jak i nokie 8800, zlodziej nie patrzy, co kradnie, jemu zalezy, zeby ukrasc.
Osk, zastanow sie czasem, jak cos piszesz.

#56269  autor: Dragon
 25 lut 2006, 13:22
szczeka pisze:Kazdy telefon jest podatny na kradzieze, nawet jakbys mial nokie 2146 to mogliby Ci ukrasc tak samo, jak i nokie 8800, zlodziej nie patrzy, co kradnie, jemu zalezy, zeby ukrasc.
Tu sie akurat nie zgodze, kumpel mial Sagema i jak go okradali to nie chcieli :D:D

#56277  autor: bosmanxxl
 25 lut 2006, 13:52
nie bardzo rozumiem tej napaści, może nie wszystkie funkcje się da wykorzystać, ale moja 24 letnia zona bardzo często zabiera mi moje mda i jak to sama mówi smiga jak burza.
srodowisko programowe praktycznie nie do zawirusowania, duzo szybsze od symbiana, a o możliwościach programowych nie musze pisać. Wadą jest szerokość urządzenia, zaletą praktyczny brak ograniczeń.

#56411  autor: Osk92
 25 lut 2006, 19:10
Forum jest do wyrażania własnych opinii- ja to zrobiłem w taki a nie inny sposób.
Jeśli wymaga takiego telefonu i sie nie boi go... nie widzę problemów. Powiedziałem tylko to co sądziłem.

PRZEPRASZAM Ciebie Maniu i innych, których uraziłem...

Przyznaję się do błędu, bo myslałem że to jakaś nastolatka a tu dorosła kobieta- sorki... :(

#56507  autor: Dragon
 25 lut 2006, 22:35
A tak wracajac do tematu to chyba jednak P910i bylby wyborem najlepszym, najbardziej stabilny z tego wszystkiego, 9300 polecam tylko jesli chcesz duzo pracowac z tekstami i/lub lubisz pelna kalwiature qwerty (P910i w sumie tez ja ma, ale nie jest az tak wygodna). 7710 tylko jesli chcesz miec telefon na miesiac (po tym czasie go sprzedasz bo jest podobno tyle dziur w oprogramowaniu ze w codziennym uzytkowaniu jest niepraktyczny, co nie zmienia faktu ze jest najciekawszy z tego trio)
Mania pisze:poniewaz jako ze jestem dziewczyną, nigdy mnie te sprawy zbytnio nie interesowaly
w sumie to osk92 nie do konca bezpodstawnie ja ocenil :P

#56601  autor: kornel_15
 26 lut 2006, 12:33
ja bym bral nokie 7710. super wyswietlacz, super mp3, ladyn wyglad, na allegro nowka juz za 1500 zł.pozdro

#57490  autor: Mania
 02 mar 2006, 11:12
Czesc. Dziekuje wam bardzo za podpowiedzi. Szczerze mowiąc to mi bardzo pomogły, ponieważ juz troszkę zwątpiłam w SonyEricssona. Ale ostatnio miałam okazje pobawic się tym telefonikiem i zrobił na mnie ponownie duże wrażenie. tylko ten wyswietlacz chyba jakiś słabiutki. Widać było gołym okiem piksele- chyba że była to wina zdjątka.

W odpowiedzi na niektóre zarzuty: motrzebuje takiego telefoniku szczególnie do prezentacji wstepnych projektów np w pdf. I w związku z wym mam takie pytanko: czy dokument pdf każdy zostanie wyswietlony w SEp910i mimo wiekszych rozmiarów- zaluzmy 5 str. ze zdj.
I kolejne to: czy jest mozliwosc w SE wyswietlania prezentacji w Flashu? lub wgrania czegos co go wyswietli? Od razu odpowiem, bo pewnie bedzie taki tekst: nie lubie dzwigac wszedzie ze soba laptopa i praktycznie go nie uzywam - dlatego taki tel. Mda wizualnie mi sie nie podobaja ale moze ktos mnie przekona do ich funkcji :-) .

Chciałam tez bardzo podziekowac Piotrowi za wielką pomoc- stronka symbianu ekstra- wielkie dzieki

Szczeka -dziekuje za wstawiennictwo- to miłe :-)

#57494  autor: piotrz
 02 mar 2006, 11:25
p910i na pewno odtworzy pdf, ale czy taki duży to nie wiem.ale zaraz sprawdzę :!: :P
co do wyświetlacza, to na pewno było złe zdjęcie.jak się nie przyjrzysz (i to bardzo) to pixli nie zobaczysz :!:

EDIT włąśnie wgrałem 300 stronną książkę do niego.czyta ją, ale dosyć wolno.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2006, 11:44 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#57496  autor: Mania
 02 mar 2006, 11:39
Ciesze sie na tak szybką odpowiedz. dziekuje bardzo
A jak połączyć SE np z projektorem tub tv? widziałam na Allegro blue pod Euro złącze czy to działa? Piotrze a jak sie ma wgrywanie Flasha? a może jak nie pójdzie pdf to jest możeliwośc PowerPointa plik-pokaz slajdów otworzyc?

#57553  autor: dziedziel
 02 mar 2006, 15:33
Ja polecam swojego p910i, pdf otwiera sie z predkoscia zalezna od wagi(ilosci mb) poszczegolnej strony. U mnie 1 strona TEJ ulotki ładowała sie 38sekund.

Pozdrawiam Dziedziel

#57559  autor: ziomel
 02 mar 2006, 15:42
jak do prezentacji ci takich jest potrzebny to chyba lepiej wziasc cos na windowsie czyli mda compact...szybszy procek lepsza rozdzielczosc ekranu mozliwosc pracy w poziomie a wszystko powinno odpalic ewentualnie moze jakis sam pocket pc bez funkcji telefonu bedzie w sam raz na prezentacje