• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #540423  autor: Orange dla firm
 12 mar 2012, 10:39
Witajcie,
Każdą ofertę można ulepszyć dlatego w imieniu Orange dla Firm chcielibyśmy zachęcić Was do skorzystania z możliwości optymalizacji swoich wydatków na telefon. Jeżeli posiadacie abonament firmowy w Orange dla Firm, możecie skorzystać z porady naszych konsultantów, którzy zasugerują Wam, jakie zmiany warto wprowadzić w pakiecie usług, aby uzyskać najbardziej satysfakcjonującą ofertę.

Jesteśmy do Waszej dyspozycji – prześwietlimy 20 ofert!

Przekonajcie nas, że to właśnie Wasza oferta powinna być przez nas prześwietlona. Argumentację wpisujcie w tym wątku.
Pierwszym 20 osobom, które nadeślą zgłoszenia, przeprowadzimy indywidualną analizę rachunków i zarekomendujemy odpowiednie zmiany w ramach abonamentu, dodatkowo otrzymacie upominki w postaci pamięci flash 8 GB.

Ponadto osoba, u której zmiany dokonane przez konsultanta wpłyną najkorzystniej na strukturę oferty, otrzyma upominek: smartfon Nokia Lumia 800.
Obrazek

Wymagania formalne odnośnie zgłoszeń:
1. Maksymalna długość uzasadnienia to 320 znaków.
2. Autentyczność.
3. Komunikatywność w tym poprawność językowa i logiczna całego zdania.
4. Unikalność uzasadnienia w stosunku do wcześniej zgłoszonych (decyduje kolejność zgłoszeń).
5. Zakaz wymieniania nazwy lub opinii o którymkolwiek z operatorów telekomunikacyjnych.
6. Zgodność z regulaminem forum.
7. Uszanowanie majątkowych praw autorskich osób trzecich.
8. Na wasze zgłoszenia czekamy do 28 marca.

Wytypowane osoby zostaną poproszone o przesłanie swoich danych: imię, nazwisko, numer telefonu, nr. abonenta na dedykowany adres e-mail.

Zapraszamy do udziału w zabawie!

Pozdrawiamy,
Orange dla Firm
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Orange dla firm, łącznie zmieniany 5 razy.

#542404  autor: Mordrag
 22 mar 2012, 22:14
Orange ma tak samo kiepską kampanię reklamową w internecie jak jakość rozmów i internetu w GSM. Odnośnie Spółki na "N" z wykrzyknikiem jakoś nie wiążę z tym dobrej przyszłości. "Wiadomo jaki operator" ze swoim UMTS 900 (do którego dostęp ma również "wiadomo kto") ma już 54,1% pokrycia powierzchni kraju. Kombinują z LTE, a Orange dalej swoje.
Drogie (nie w sensie materialnym) Orange poprawcie jakość i niezawodność swoich usług oraz przestańcie "ulepszać" (pogarszać) oferowane przez was telefony w wasz wspaniały Orange SOFT, którego producent nie chce aktualizować, a gwarantuję wam, że chętnych na korzystanie z waszych usług przybędzie. Powodzenia z NetWorks!, bo w 2014 roku możliwe, że LTE będzie oferować dostęp dla 74% Polaków gdy wy dopiero pokryjecie kraj zasięgiem UMTS.

PS: Ceny telefonów powinniście obniżyć. Mimo wszystko w Orange jest drożej kupić telefon w abonamencie dla firm niż u producenta.

Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto :D

#542417  autor: user_delete19
 22 mar 2012, 22:48
radeczko pisze:Najlepszym sposobem zmniejszenia rachunku w Orange jest przejście do Play dla Firm
+1
już przemilczę genialny wynalazek orangutana w postaci autoatycznego przedluzania umowy na kolejny rok 'bo tak jest wygodniej' ;)
albo na kartę w ogóle... Dzisiaj mnie naszło okołowyjazdowo że abo mógłby się przydać (nie zostałbym odcięty od komunikacji) ale jak sobie popatrzyłem - musiałbym miesięcznie wydawać kilka razy więcej niż teraz a i tak środki byłyby tragicznie wykorzystywane...

jedyna opcja zebym skusil sie na abo to:
- kwota deklarowana (zlotowkowa!) z ktorej aktywuje sobie pakiety, reszte wykorzystuje na rozmowy a reszta jest doliczana do abo...
adiq1033 pisze:SirmarK wstydziłbys sie spamować mi skrzynkę na Telepolis.
+1 :/

#542424  autor: Sirmark
 22 mar 2012, 23:12
ChuckyCiechanow pisze:Tak przy okazji stworzyłem wątek Telepolis sprzedalo się Orange ?
Jak widać macie tu dedykowany wątek do marudzenia, a w tym wątku wszelkie posty odbiegające od tematu będa usuwane.

I żeby było w temacie. IMHO akcja jest ciekawa, bo w stosunkowo prosty sposób można się załapać na telefon.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#542431  autor: RobertX
 22 mar 2012, 23:57
Czyli jest to konkurs tylko dla klientow orange?

#542461  autor: Orange dla firm
 23 mar 2012, 09:56
RobertX, tak konkurs jest dla Klientów Orange, którzy posiadają abonament firmowy.

Pozdrawiamy

[ Dodano: 2012-03-23, 11:40 ]
Celem prywatnych wiadomości było poinformowanie o przygotowanym dla Was konkursie. Nie chcemy być inwazyjni, naszym celem jest jak najlepsze dopasowanie sposobu komunikacji do Waszych preferencji. Zgłaszane przez Was uwagi są dla nas cenne i weźmiemy je pod uwagę.

Jesteśmy otwarci na dialog ale mamy serdeczną prośbę o zachowanie tematu tego wątku.

Pozdrawiamy

#542493  autor: vh
 23 mar 2012, 12:26
Zakładanie takich wątków na forach, gdzie siedzą praktycznie sami "komórkowi wyjadacze", to marketingowy strzał w stopę, co pokazują chociażby powyższe odpowiedzi. Wątek-reklama bez możliwości komentowania – tak, ale nic więcej.

T10s, OT-311, 1650, X501, P780, GT-C3322, E560, 3S, 4X, G7 Power, X7b

#542505  autor: Orange dla firm
 23 mar 2012, 13:48
vh, nie chcieliśmy pojawić się na forum z artykułem sponsorowanym i zamknąć się na dialog. Postawiliśmy na komunikację z użytkownikami forum, jednocześnie organizując ciekawy konkurs z fajną nagrodą.

Pozdrawiamy

#542935  autor: miciugo
 26 mar 2012, 00:34
Jestem klientem Orange od kilkunastu lat (właściwie to od IDEA), mam nowy abonament od czerwca 2011 (Optymalny 450 z Internetem). Chciałbym wykorzystać ten abonament tak efektywnie jak poprzednie; w poprzednich latach minuty nie wykorzystane w danym miesiącu kumulowały mi się przez pół roku (teraz przechodzą tylko na następny miesiąc), czyli było to z korzyścią dla mnie, ponieważ są miesiące kiedy nie wygadam tych minut, a są miesiące gdy nawet 1000 darmowych to dla mnie mało. Druga sprawa to pakiet DATA- okazuje się że tak naprawdę korzystam z wi-fi w domu i nie wykorzystuję tych 2 GB co miesiąc- ale za to jak jestem na wakacjach to korzystam z dodatkowych kart z Orange żeby mieć neta w laptopie- dlaczego nie wykorzystany net nie kumuluje się na następne miesiące (czyli wtedy gdy go potrzebuję)? Trzecia sprawa to mój drugi numer (dla żony- abonament Optymalny 100)- niekiedy żona przegada darmowe minuty i trzeba dopłacać- jakby istniała możliwość przelania darmowych minut z mojego abonamentu bylibyśmy najszczęśliwszymi klientami. :lol:

#543057  autor: user_delete36
 26 mar 2012, 18:06
W pomarańczowej sieci jestem już dobrych parę lat. Nie narzekam ogólnie na działanie sieci, działa mi w miejscach, które potrzebuję. A co do kwestii cen to na razie jakoś szczególnie nie narzekam. Ale jakby sie udało sprawić, że będzie taniej, to wtedy macie jeszcze bardziej zadowolonego i niemarudzącego klienta.

P.S. Oby tylko ta optymalizacja nie sprawiła, że zapłacę więcej. ;)

#543185  autor: agaak
 27 mar 2012, 09:46
ale lipa... z kalkulatorem sobie wyliczam oferty, a tu mi jakiś marketing wciskają..

#543197  autor: Orange dla firm
 27 mar 2012, 11:20
agaak, postanowiliśmy dać użytkownikom forum szansę do wspólnej aktywności, dodatkowo do wygrania jest fajna nagroda. Nikogo nie zmuszamy do udziału.

Pozdrawiamy

#543215  autor: genuine
 27 mar 2012, 13:07
Posiadam 4 numery w koncie, najstarszy numer od 10 lat i zastanawiam się nad kolejnym przedłużeniem i zmianą abonamentu, ale ciężko mi się zdecydować, bo brak taryfy, która pasowałaby do moich potrzeb. Obecnie korzystam z Oferty dla Firm 250 plus Pakiet e-mail i nie wykorzystuję wszystkich minut, ale korzystam coraz więcej z Internetu. Czego mi brakuje:
- wspólnej puli zakupionych minut dla wszystkich numerów w koncie
- przy zmianie abonamentu skumulowany kapitał znika, a mógłby zostać wykorzystany przez inne numery lub po prostu pozostać we wspólnej puli
- brak abonamentu z mniejszą ilością minut, ale większym pakietem danych - mogę się zdecydować na Korzystny 150 za 32,- i dokupić sobie Nowy BE Standard 4 w telefonie za 30,-, ale wtedy muszę wydać majątek na smartfon, który w biznesie się mocno przydaje; miesięcznie Orange zarobi na mnie tyle samo, ale rabat na telefon przyzna tylko od abonamentu za minuty
- kumulowanie niewykorzystanego pakietu danych
- lub wspólna pula pakietu danych dla wszystkich numerów w koncie

Gdybym mógł podzielić się minutami z pozostałymi moimi numerami, to wtedy spokojnie zdecydowałbym się na wyższy abonament z "nadmiarową" dla mnie ilością minut, odpowiednią wielkością pakietu danych i satysfakcjonującą ceną za smartfon.

Pozdrawiam
Piotr

#543776  autor: Orange dla firm
 29 mar 2012, 11:00
miciugo, shohy, genuine dziękujemy za Wasze zgłoszenia. Skontaktujemy się Wami w celu przekazania danych koniecznych do kontynuacji procesu.

Tym samym ogłaszamy koniec etapu, w którym zbieraliśmy zgłoszenia w konkursie.

Pozdrawiamy