• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #52579  autor: ziomel
 08 lut 2006, 22:39
witajcue...wiem ze zakladam kolejny temat o podobnej tematyce ale nie moge sie zdecydowac:P....mam 1000 chce kupic sobie jakiegos smartfona tyle ze nie nokie series 60!!!
myslalem o 9300, p900/p910i, mda compact i motorola a1000....co byscie polecili co najlepsze??...na aparacie mi nie zalezy...przegladanie netu, i edycja office i jakies gry fajne:)...to tyle z gory dzieki za pomoc

#52598  autor: Frasio
 09 lut 2006, 06:44
Jeśli nie zależy ci wcale na aparacie, to najlepszy będzie najnowszy wytwór SE.

SE M600i

B. dobry, jedyna jego wada to brak aparatu, który tobie nie jet potrzebny.
Ma najlepszego symbiana jak na razie, klawę qwerty i dotykowy wyświetlacz. Niestety nie znam ceny, ale nie powinna być taka ogromna. ;)

Jeśli nie on, to P910i albo 9300.
9300 jest najmniejsza z serii 9*** i to może być atutem.
9500 ma tylko aparayt, a jest większa.

P910i.
Ma dotykowy wyświetlacz, klawę qwerty i dobrego symbiana.

Mimo to brałbym M600i, potem 9300 albo P910i, MDA compact też jeszcze mógłbym do tego grona zaliczyć. ;)
Lecz najlepszy będzie do tego chyba M600i. ;)

Obrazek

#52620  autor: wendzior
 09 lut 2006, 11:20
sagem myx-1 twin :D i jakiegoś palmtopa ;)

#52636  autor: Skarpyta
 09 lut 2006, 13:34
Ja Bym ci radził Nokie 9300 masz przeglądanie netu :wink: ,Symbian 7.0, Series 80, klawiatura qwerty,zainstalowane programy biurowe (edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, itp.) oraz dodatkowe aplikacje: Calculator, File Manager, Voice Recorder, Music Player bierz 9300 :wink:

Obrazek
Obrazek

#52649  autor: tomekk
 09 lut 2006, 14:15
A ja bym ci radził wziac se p910i
Ma wiekszy wyswietlacz niz 9300, lepszy do ogladania stron.
Na UIQ jest tez wiecej aplikacji niz na s80 a na tym chyba tez ci zalezy :wink:

#52651  autor: ziomel
 09 lut 2006, 14:22
tez sie sklaniam bardziej jesli juz p910i niz 9300....tylko jeszcze mysle tak jak napisal wendzior...zeby wziasc samego palmtopa...ale raczej zdecyduje sie na p910i za ekran:):)
tyle ze w p901i sa juz inne karty ms duo pro...a mi bardziej zalezy na mmc albo sd bo w chacie mam spora kolekcje....ewentualie wezme optipada300 z tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=84944975 a moze znacie jakiegos palmtopa z bluetoothem bo trudno mi sobie wyobrazic laczenie sie z netem przez irde na palmtopie

#52678  autor: piotrz
 09 lut 2006, 16:16
Frasio pisze:Jeśli nie zależy ci wcale na aparacie, to najlepszy będzie najnowszy wytwór SE.

SE M600i

B. dobry, jedyna jego wada to brak aparatu, który tobie nie jet potrzebny.
Ma najlepszego symbiana jak na razie, klawę qwerty i dotykowy wyświetlacz. Niestety nie znam ceny, ale nie powinna być taka ogromna. ;)

Jeśli nie on, to P910i albo 9300.
9300 jest najmniejsza z serii 9*** i to może być atutem.
9500 ma tylko aparayt, a jest większa.

P910i.
Ma dotykowy wyświetlacz, klawę qwerty i dobrego symbiana.

Mimo to brałbym M600i, potem 9300 albo P910i, MDA compact też jeszcze mógłbym do tego grona zaliczyć. ;)
Lecz najlepszy będzie do tego chyba M600i. ;)
oo taaa...na pewno teraz kupi m600 :smt011
co do pytania to:
1.Mda compact- duuuży wyświetlacz, małe wymiary, niezły aparat, Windows i wogóle super.
2.p910i- mniejszy wyświetlacz, mniejsze wymiary, pełna klawiatura (malutka, ale wygodna), Symbian uiq, któr jest bardzo, ale to bardzo stabiolny.
3.motka a1000- brak klawiatury (żadnej!!!), podobno brak możliwości instalacji wszystkich aplikacji, niezły aparat, ten sam symbian co p910i.
4.Nokia 9300- bezsensowny wyświetlacz, zero softu, brak aparatu, duże wymiary, brak ekranu dotykowego.nie ma żadnego plusa, który by ją usprawiedliwił.

(p.s,jak mi się uda kupić p910i, to napisze wrażenia z korzystania z tego telefonu.)

#52681  autor: [email protected]
 09 lut 2006, 16:22
mialem obydwa telefony (p910i oraz 9300 aktualnie) bardzie polecalbym Ci 9300 jest poreczniejsza, a prezentuje podobne funkcje, mi osobiscie sie bardziej podoba, a co do ogladania stron www w/g mnie jest lepsza niz p910i w 9300 obslugujesz je sprawna myszką i mozesz ustawic ze masz widok na calym ekranie co nie zmusza Cie do przewijania w bok tak jak na p910i rowniez duzo korzystam z aplikacji excel i duzo lepiej mi sie korzysta na nokii niz na se sprawniej mi to tutaj idzie no i pelna klawiatura (WYGODNA !!!) robi swoje na pelnej klawiaturze w se za duzo nie popiszesz...a rysikiem to troche denerwujace jakbys mial stworzyc jakis plik chociazby w excelu...podczas jazdy autem prawie nie wykonalne, czesto wieczory spedzalem na szukaniu rysika miedzy fotelami :]
dla mnie nokia okazala sie lepsza od se- ze nie wspomne o wiekszej pamieci w standardzie prodeucent daje nam od razu troche ponad 200 mb co powoduje ze nie trzeba raczej nic dokupowac ;) a cena samych telefonow na allegro minimalnie sie rozni na niekorzysc se (srednio 100-200 zl drozszy)

ale za to ogladanie fotek jestc ciezsze...ale te z mmsow ktore nie sa zbyt wielkie najczesciej mieszcza mi sie tak ze nie musze nic przewijac zeby zobaczec cala

BIERZ 9300 BEDZIESZ MIAL TAM WSZYSTKO I PALMTOP NIE BEDZIE CI POTRZEBNY

pozdrawiam

#52827  autor: NuLL
 10 lut 2006, 02:58
Przepraszam ze sie wlacze - a co byscie polecili z Symbianem do sluchania mp3 i co sie miesci w kieszeni i nie jest wielki jak niewiadomo co ? Czy 9300 nadawala by sie do tego - jak wyglada sluchanie muzyki na niej - czy wogole ona wypuszcza dzwiek stereo ?
Wyciaganie MDA gdziekolwiek i zabawy rysikiem raczej na dobre nie wyjda.

Czy ktos sie moze orientuje czy jakimkolwiek telefonem Symbianowym wspolpracuje zestaw sluchawkowy Nokii HS-6 ??

#52847  autor: szczeka
 10 lut 2006, 10:26
moim zdaniem, jak koles chce wydac 1000zl na telefon to lepiej, zeby juz mial aparat :) nawet jak mu nie jest niezbedny, to zawsze sie przydaje :-) jak juz wydawac tyle kasy to, zeby wszystkie tego typu funkcje byly :)

ja bym polecil nokie 6670 :-)

#52853  autor: [email protected]
 10 lut 2006, 10:41
szczeka pisze:moim zdaniem, jak koles chce wydac 1000zl na telefon to lepiej, zeby juz mial aparat :) nawet jak mu nie jest niezbedny, to zawsze sie przydaje :-) jak juz wydawac tyle kasy to, zeby wszystkie tego typu funkcje byly :)

ja bym polecil nokie 6670 :-)
szczęka z calym szacunkiem ale dowaliles z tym modelem hehe przeciez w tej cenie mozna kupic 6630 lub 6680 a ty wyjezdzasz z tym czyms hehe

czytales caly temat ???? koles pisal ze mu zalezy na office a 6670 nie jest do tego zbyt wygodny

[ Dodano: 2006-02-10 10:42 ]
a po za tym koles pisal ze nie zalezy mu na aparacie

#52854  autor: Dragon
 10 lut 2006, 10:59
NuLL pisze: a co byscie polecili z Symbianem do sluchania mp3 i co sie miesci w kieszeni i nie jest wielki jak niewiadomo co ? Czy 9300 nadawala by sie do tego - jak wyglada sluchanie muzyki na niej - czy wogole ona wypuszcza dzwiek stereo ?
alegro108: odpowiesz bo kolega sie pytal a mnie to tez interesuje :P (przy okazji jak wyglada sprawa z zawiasami. Sa takie ajk w Nokii 9110i czyli luzne i tylko na koncu napotykaja na opor, czy takie jak w Nokia 9210i ze mozna bylo ustawic ekran w prawie dowolnej pozycji?)

#52862  autor: [email protected]
 10 lut 2006, 11:45
dzwiek bardzo dobry jak naa telefon stereo: uzywam z sluchawkami z 6630 (nepamietam modelu) bo w pudelku jest sluchawka mono, generalnie dobrze sie slucha i duuuuuuzy plus standardowo jest opcja przewijania utworow :D
odnosnie zawiasow to nie wiem jak bylo w poprzednich modelach bo nie mialem ich w rece nigdy, tutaj jest opor od poczatku i mozna otworzyc do 180 stopni ale im blizej tego kąta tym robi sie z niego kołyska wiec albo troche ponad 90 st lub rozlozony calkiem :)

jak macie jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem

#52866  autor: ziomel
 10 lut 2006, 13:28
a jak jest z szybkoscia??..czytalem opinie ze przy troche wiekszym pliku worda potrafi sie sciac albo przeskakiwac....??...i jak z grami, softem??

#52875  autor: [email protected]
 10 lut 2006, 14:22
ziomel pisze:a jak jest z szybkoscia??..czytalem opinie ze przy troche wiekszym pliku worda potrafi sie sciac albo przeskakiwac....??...i jak z grami, softem??
szybkosc standardowa jak dla symbianowcow, przy otwieraniu ok 3mb pliku .doc trwalo to ok 2,3 minuty :) ale sie nie zacial ;)
gry to...malo znalazlem mam pro tour golf (super grafika gra rowniez)
bounce wiadomo:)
softu troche jest w sieci ale osobiscie nic nie musialem wgrywac wszystko to co ma wystarcza mi w zupelnosci :lol:

#52911  autor: NuLL
 10 lut 2006, 17:11
A jak wyglada sterowanie odtwarzaniem muzyki w 9300 ?? Czy musze otwierac telefon aby zmienic kawalek czy jest to dostepne w menu w malym wyswietlaczu ?

edit : Przepraszam :oops:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2006, 17:27 przez NuLL, łącznie zmieniany 1 raz.

#52917  autor: Irek
 10 lut 2006, 17:23
NuLL pisze:A jak wyglada sterowanie odtwarzaniem muzyki w 9300 ?? Czy musze otwierac telefon aby zmienic kawalek czy jest to dostepne w menu w malym wyswietlaczu ?
Takie pytania zadaje się w odpowiednim dziale. Zwróć na to uwagę!

"And one more thing..."

#52938  autor: [email protected]
 10 lut 2006, 18:46
NuLL pisze:A jak wyglada sterowanie odtwarzaniem muzyki w 9300 ?? Czy musze otwierac telefon aby zmienic kawalek czy jest to dostepne w menu w malym wyswietlaczu ?

edit : Przepraszam :oops:
jak chcesz zrobic cos wiecej poza rozmowa lub sms to musisz otwierac telefon sterowanie jest łatwe aczkolwiek trzeba otworzyc tel :)
jak masz wiecej pytan to zaloz nowy temat w tym celu w dziale symbian

#53042  autor: ziomel
 10 lut 2006, 22:25
heh jednak postanowilem jeszcze troche poczekac i dolozyc kasy i kupuje spv m3000(qtek9100)...dzieki za wszystkie rady

#53223  autor: [email protected]
 11 lut 2006, 17:34
ziomel pisze:heh jednak postanowilem jeszcze troche poczekac i dolozyc kasy i kupuje spv m3000(qtek9100)...dzieki za wszystkie rady
bardzo dobrze !!
jak juz go kupisz to odezwij sie do mnie bede mial kilka pytan bo tez bede planowal go kupic ;)