• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #50308  autor: zielo53
 31 sty 2006, 18:34
Chcialbym sie podzielic swoimi spostrzezeniami na temat videorozmow w Plus GSM , w ostatnia niedziele czyli 29.01.2006 przeprowadzilem test tej usługi w Warszawie i Lublinie .
Wniosek jaki sie nasuwa jest jeden : videorozmowy w Plusie to jedna wielka sciema usługa nie dziala , po wybraniu numeru na telefonie pojawia sie komunikat "service unavailable" chcę zaznaczyc ze oba telefony były w zasięgu UMTSu i miały aktywowaną usługe Video Call

Telefony które wykorzystałem do test to LG U 8120 i Motorola A835

celem Plusa jest chyba ilosc a nie jakość UMTSu !
 #50555  autor: togom
 01 lut 2006, 18:32
Obawiam się ,ze masz racje.Przez ostatnie 2 tygodnie właśnie udowodnili i nadal udowadniają jaka jest jakość w plusie.

togom

#50923  autor: Szalony
 03 lut 2006, 11:37
Mi video rozmowa dziala bez problemu miedzy nokia 6680 a motorola E1000 w Plusie :-) Pewnie to wina ktoregos aparatu ze tobie nie dziala :? A zasieg faktycznie umts Plusa jest fatalny i stawia na ilosc miast a nie na to by zasieg w nich byl dobry :smt011 Dzis Plus chwali sie ze 11 miast w zasiegu ale nie pisze czesto to tylko centum i okolice :smt011 Moglby spokojnie pokryc cale np 7 miast ale po co jak lepiej wyglada 11 :smt011

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#50943  autor: Sirmark
 03 lut 2006, 13:03
Szalony pisze:A zasieg faktycznie umts Plusa jest fatalny i stawia na ilosc miast a nie na to by zasieg w nich byl dobry :smt011 Dzis Plus chwali sie ze 11 miast w zasiegu ale nie pisze czesto to tylko centum i okolice :smt011 Moglby spokojnie pokryc cale np 7 miast ale po co jak lepiej wyglada 11 :smt011
zasieg 3g moze nie jest super, ale jesli w plusie jest fatalny to jak nazwiesz zasieg 3g u innych operatorow ? 8)

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#50951  autor: koralowiec1
 03 lut 2006, 14:03
Szkoda w ogóle gadać o tym zasięgu 3G... Trzeba poczekać co najmniej 2 lata żeby się tym zacząć naprawdę cieszyć. Przecież to skandal co oni do tej pory zrobili, właściwie to opy udają, że coś robią. Ja liczę na to, że za jakiś roczek to wszystko przyspieszy jak wejdzie P4 ze swoimi nadajnikami i zaczną się w końcu wszyscy spieszyć.