• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 56 z 217
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 217

#464200  autor: st.konsultant
 09 mar 2011, 16:53
Jakub1993 pisze:WITAM! Chciałbym się dowiedzie ile miesięcy wcześniej można przedłuży umowę? Czytałem chyba ok 40 stron i nadal nie wiem. Niektórzy twierdzą że 3 miesiące przed, a niektórzy że 4.

Jedni i drudzy mają racje. Przy niskich rachunkach wymiana telefonu 3 miesiące przed końcem, w pozostałych 4,5 miesiąca.

#464372  autor: Skarpyta
 10 mar 2011, 15:15
witam mam takie małe pytanko odnośnie 10 lipca tego roku kończy mi się 3 letnia umowa Tak Tak FON i chciałbym kontynuować dalej tą umowę dalej na 3 lata i chce zapytać czy jak bym się zgłosił do punku ery czy już bym mógł dokonać przedłużenia umowy czy musiał bym poczekać jeszcze? a i jeszcze chciał bym zapytać czy mogę wybrać inny telefon niż są w tym abonamencie bo te co oglądałem na stronce ERY to nie bardzo mnie interesują a chce zapytać o Nokie 6700 Classic lub Nokie C3-01 oczywiście wezmę tę która będzie tańsza ale wolał bym tę drugą ze względu na baterię a ja dużo słucham muzyki przez telefon. ;)

z góry dzieki za odpowiedz

Obrazek
Obrazek

#464430  autor: mister
 10 mar 2011, 17:48
Witam,

mam jeszcze pytanie, czy jeśli umowa jest do np. 15 lipca a przedłużenie umowy będzie w dniu dzisiejszym, to te 3 miesiące będą na nowych warunkach i nowa umowa będzie trwać do 2013r do dnia dzisiejszego czy do 15 lipca?

pozdr

#464431  autor: SACZI
 10 mar 2011, 18:04
No i bez problemu uzyskałem przedłużenie umowy na warunkach SUK.
Ważna informacja dla przedłużających - dostałem do konta dodatkowo ponad 500 punktów, żeby otrzymać zniżkę ledwie 50 PLN.
Dodatkowo do zniżki miałem propozycję 60 minut przez 2 miesiące, żeby koniecznie aneks podpisać przez kuriera - chciałem, aby wpisali mi ofertę na konto.
Zdecydowałem się na przedłużenie przez kuriera, bo mimo informacji 'SUK, ze oferta wpisana na konto, w salonach i punktach ery konsultanci nie widzieli tej oferty (albo grali głupa licząc, że podpiszę umowę na 69 PLN zamiast na 59).

#464432  autor: boczi
 10 mar 2011, 18:05
mister pisze:Witam,

mam jeszcze pytanie, czy jeśli umowa jest do np. 15 lipca a przedłużenie umowy będzie w dniu dzisiejszym, to te 3 miesiące będą na nowych warunkach i nowa umowa będzie trwać do 2013r do dnia dzisiejszego czy do 15 lipca?

pozdr
Szybsze przedłużenie nie skraca czasu umowy.

#464440  autor: mister
 10 mar 2011, 18:20
boczi pisze:
mister pisze:Witam,

pozdr
Szybsze przedłużenie nie skraca czasu umowy.
Nie skarca czyli nowy abonament jest aktywowany od dnia podpisania aneksu, czyli np. dzień dzisiejszy a trwa i tak przez 2 lata nie do dnia dzisiejszego tylko np. 3 miesiące później? Ale na warunkach z podpisania umowy?

#464523  autor: ywis
 11 mar 2011, 08:04
mister pisze:Ale na warunkach z podpisania umowy?
Umowa trwa o trzy miesiące dłużej, ale warunki z podpisanej umowy obowiązują Cię od dnia podpisania przez 18 msc jeśli oferta bez telefonu, a jeśli oferta z tel. to przez 24 msc. 3 miesiące pozostaniesz na gołym abonamencie, no chyba że znowu wcześniej podpiszesz aneks. Tak to się prezentuje.

#464541  autor: przemekzz
 11 mar 2011, 11:01
Rozmawiałem dziś z SUK i mówili żebym telefon kupował w salonie do końca tyg, bo ponoć od przyszłego tyg. mają być wyższe ceny (E52). Ktos może to potwiedzić?

#464564  autor: ywis
 11 mar 2011, 14:09
kuwejt pisze:A czy czasem nie zmieniło się coś w tej kwestii i teraz warunki aneksu obowiązują do jego końca a nie przez 24 cykle? Coś mi się wydawało, że ktoś coś o takiej zmianie pisał tutaj.
Nie, warunki obowiązują dokładnie na okres na jaki podpisujesz aneks, nic dłużej, później jeśli nie podpisujesz kolejnego aneksu do umowy, to masz goły abonament z podstawowego cennika danego planu taryfowego.
przemekzz pisze:Rozmawiałem dziś z SUK i mówili żebym telefon kupował w salonie do końca tyg, bo ponoć od przyszłego tyg. mają być wyższe ceny (E52). Ktos może to potwiedzić?
A to dość ciekawe, bo jeśli cennik telefonów przykładowo się zmienia, to taką informacja jest 1-2 dni przed zmianą, a nawet i w ten sam dzień kiedy weszła zmiana... no ale może SUK-i mają lepsze źródła wiedzy 8)

#464646  autor: sb84
 11 mar 2011, 19:49
ywis: czy to oznacza np że jeśli aneks z telefonem podpisuje powiedzmy 4.5 miesiaca przed, bo wysokie rachunki, i potem w ciagu 2 lat rachunki mam nizsze i nastepny pojawi sie np. 2 miesiace przed koncem, to mam 2.5 miesiaca placenia golego abo po normalnych stawkach?
 #464878  autor: tarinQ
 13 mar 2011, 08:20
Witam mozecie mi wyjasnic jak to interpretowac

Dane kontraktu
Data podpisania umowy 20-09-2005
Data podpisania aneksu 05-08-2009

Data wygaśnięcia umowy 20-09-2011 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)

jesli aneks byl na 24 mc i konczy sie 05-08-2011 a umowa we wrzesniu to jak bedzie liczony ten ost miesiac??

Oraz zastanawiam sie nad przejsciem do PLAY mam jeszcze 1 numer do 10 pazdziernika..
Jak, co i kiedy musze zgaszac jesli bede chetny do migracji (z zachowaniem tych numerow)?
Ile wczesniej zaczac wszystkie procedury?
Czy przechodząc do play z 2nr mam jakies szanse cos negocjowac -czy tylko standartowa oferta? generalnie zalezalo by mi na polaczeniach bezplatnych miedzy tymi numerami

#464888  autor: Forest150
 13 mar 2011, 11:01
Ten ostatni miesiąc będzie z tego co widzę nie pełny więc rozliczą ci cenę abonamentu na 20 dni (chyba). A co do przeniesienia numeru to najlepiej zrobić to miesiąc przed zakończeniem umowy. A w play bodajże dostajesz jakiś upust i możesz sobie wybrać abo za 69 a płacisz 59 i masz stan darmowy na cały okres umowy i 350minut.

#464889  autor: Dampe
 13 mar 2011, 11:11
tarinQ pisze:No dobra ale nie ma tu opisanego glownego watku sprawy...
Co z tą umową (data aneksu, zakonczenia umowy)
Tak jak przedmówca radzę dokładnie się zastanowić nad zmianą operatora.
W Play nie dostaniesz zbyt wiele a zmieni się wszystko. Gorsza obsługa na infolinii, słabszy zasięg, ludzie przestaną do Ciebie dzwonić bo będą mieć drożej.
Oferta przedłużeniowa w Era jest teraz bardzo dobra.

Ale wracając do sprawy, otóż z Twojej informacji wynika że pierwszą swoją umowę podpisałeś 20 września. Za każdym razem kiedy podpisywałeś aneks była ona przedłużana o 24 miesiące od tej daty, nie ważne czy robiłeś to przed tą datą czy dokładnie tego samego dnia. Ostatni swój aneks podpisałeś 5 sierpnia, więc warunki promocyjne masz na 24 miesiące od tej daty tj. do 5 sierpnia 2011 r. a umowa nadal do 20 września br.
Po 5 sierpnia Twoja taryfa wraca do cen standardowych według cennika danej taryfy.
Trochę za mało informacji podałeś abym mógł dokładnie określić tą kwotę.

Reasumując przedłuż sobie umowę przed 5 sierpnia, ewentualnie zaczekaj na 15 urodziny Era ( T-Mobile ) we wrześniu i nie daj się skusić zapewnieniom znajomych, że Play to cudowny operator.

#464891  autor: tarinQ
 13 mar 2011, 11:15
Wiec tak mam Nowa ERA 60
120 minut , a place 40zl z groszami (nowy vat)
Napisałem maila do ery (BOK) jak mi odpiszą to pewnie dowiem sie do konca jak bedzie liczony ten okres;)

#464917  autor: Dampe
 13 mar 2011, 13:34
Przedłużałeś umowę ostatnio bez telefonu czy z telefonem?

Masz jakieś dodatkowe pakiety na swoim abonamencie oprócz podstawowych 120 minut?

#464931  autor: siv85
 13 mar 2011, 14:30
sb84 pisze:ywis: czy to oznacza np że jeśli aneks z telefonem podpisuje powiedzmy 4.5 miesiaca przed, bo wysokie rachunki, i potem w ciagu 2 lat rachunki mam nizsze i nastepny pojawi sie np. 2 miesiace przed koncem, to mam 2.5 miesiaca placenia golego abo po normalnych stawkach?
Witam
Jestem abonentem ery od 4 lat i obecnie zastanawiam się nad przedłużeniem umowy. Interesuje mnie taryfa rodzina 20 z tel, czyli za 29 zl 100 minut. Czy jest możliwość ugrać przez SUK żebym płacił 12 miesięcy 14,5 zl a przez kolejne 12 29 zl. Bo mailowo na razie zeszli mi na 25 zl i nic więcej nie chcą opuścić

Pozdrawiam

#464942  autor: st.konsultant
 13 mar 2011, 15:51
siv85 pisze:
sb84 pisze:ywis: czy to oznacza np że jeśli aneks z telefonem podpisuje powiedzmy 4.5 miesiaca przed, bo wysokie rachunki, i potem w ciagu 2 lat rachunki mam nizsze i nastepny pojawi sie np. 2 miesiace przed koncem, to mam 2.5 miesiaca placenia golego abo po normalnych stawkach?
Witam
Jestem abonentem ery od 4 lat i obecnie zastanawiam się nad przedłużeniem umowy. Interesuje mnie taryfa rodzina 20 z tel, czyli za 29 zl 100 minut. Czy jest możliwość ugrać przez SUK żebym płacił 12 miesięcy 14,5 zl a przez kolejne 12 29 zl. Bo mailowo na razie zeszli mi na 25 zl i nic więcej nie chcą opuścić

Pozdrawiam
nie da się

#464951  autor: pio-trek
 13 mar 2011, 16:43
witam, czekam na realizacje aneksu z htc desire - jestem juz po telefonicznym zamowieniu ale nie ma ich w magazynie - czy wiadomo kiedy moga sie pojawic?

#464955  autor: st.konsultant
 13 mar 2011, 17:09
pio-trek pisze:witam, czekam na realizacje aneksu z htc desire - jestem juz po telefonicznym zamowieniu ale nie ma ich w magazynie - czy wiadomo kiedy moga sie pojawic?
Raczej nie prędko, ale mam nadzieję, że moje przypuszczenia się nie sprawdzą.
  • Strona 56 z 217
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 217
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56