• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 45 z 182
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 182

#459634  autor: major
 14 lut 2011, 13:50
Witam! Czy ktoś orientuje się co ile w Play zmieniają sie ceny telefonów? Czy to jest raz na miesiąc czy częściej?

#459728  autor: matig89
 14 lut 2011, 22:37
ppp1ppp pisze:można jakoś na www sprawdzić czy oferta jest dostępna?
podaj na pw nr telefonu i nr pesel lub imie/imiona i nazwisko to Ci sprawdze :)

oferta przedluzeniowa rzeczywiscie zwykle jest dostepna w opcji bez telefonu jakies 2 m-ce wczesniej...

co do zmiany cen: wcale nie sa czeste... cenniki potrafia sie zmieniac kilka razy w tygodniu ale zwykle sa w nich zmiany zwiazane z wprowadzeniem nowych modeli a nie ze zmiana cen juz dostepnych :)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#459762  autor: bogdan85
 15 lut 2011, 11:01
Witam
Obecnie mam Longplay 49 bez telefonu + pakiety, za 39zł:
240 minut do wszystkich
300 minut do wybranej osoby
100sms-ów.
Coraz częściej przeglądach pocztę w telefonie albo serwisy informacyjne.

Za 3 i pół miesiąca kończy mi się umowa. Interesuje mnie oferta o podobnym profilu z telefonem w cenie do 59zł.
Widzę że z nowych taryfach nie ma opcji wybranego numeru a i pakiety sms są większe.

Ideałem byłaby oferta All Inclusive 59 gdyby można byłoby mieć stan darmowy przez cały okres trwania umowy. Można?

Zastanawiam się też nad ofertą All Inclusive 39
+ stan darmowy na 3 miesiące, później 10zł
+ 50 minut do wszystkich za przedłużenie, później 3zł
+ 250sms za 5zł.
Wychodzi 57zł ale telefony są strasznie drogie bo abonament liczą jak 39zł.

Alcatel OT301 ==> Nokia 3310 ==> Nokia 3510i ==> SE K550i ==> SE Elm ==> Nokia X2-00

#459765  autor: Rezo
 15 lut 2011, 11:10
Jeśli nie potrzebujesz jakiegoś mega wypasionego telefonu to się zastanów nad zostaniem w swojej taryfie i kupieniem telefonu w sklepie. Za ~ 420 zł można już kupić coś porządnego.
Z drugiej strony widzę że zależy ci na smsach, w nowych taryfach jest ich relatywnie więcej, więc może nie musiałbyś tego pakietu sms kupować?
Poza tym Play do tej pory nie pokazał replay bez telefonu na 18 miesięcy - a ten rodzaj taryfy zawsze był najkorzystniejszy. Nie zdziwiłbym się gdyby, niebawem wprowadzili taryfę na 18 miesięcy i dodali w niej oprócz rabatu na abonament także stan darmowy na zawsze.
Jeśli przewidujesz natomiast że twoje wydatki na połączenia z netem będą rosły to słuszne się wydaje przejście na AI, pytanie tylko tylko czy aby na pewno na opcję z telefonem? Przelicz na spokojnie wszystko i zobacz co Ci się opłaca.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#459782  autor: bogdan85
 15 lut 2011, 12:38
Nie nie, telefon z Allegro raczej nie wchodzi w grę, dlaczego?
Klupując choćby SE Elm, który powinien mi wystarczyć z racji aparatu 5MP z flashem oraz wifi (ten czy inny telefon to już sprawa drugorzędna ale przyzwyczaiłem się do SE),
kosztuje trochę ponad 400zł.

Licząc 24 miesięczny okres umowy abonamentowej daje to 17-20zł miesięcznie za telefon.
Wtedy lepiej wziąć 20zł droższy abonament z większą ilością i z tym telefonem za 1zł.

Zostając przy obecnej umowie bez telefonu i kupując SE Elm albo coś podobnego za 450zł
- 240 minut do wszystkich
- 300 minut do wybranej osoby
- 100sms-ów.
w cenie mniej więcej 56-59zł
W tym abonamencie każde połączenie z internetem płacę poza abonamentem.

Za 59zł mogę wziąć też
- 420 minut wymiennych na 563sms-y
- stan darmowy na zawsze
- 100 minut przez 6 miesięcy.
- ten sam albo lepszy telefon za 1zł.

Więc nie widzę sensu zostawania przy obecnym abonamencie.

Lepiej wziąć All Inclusive ponieważ tam mam internet bez limitu w roamingu (tylko po 250MB spada prędkość), w Stanie Darmowym jest niestety podział pomiędzy nadajniki Play/Plus.

Pakiet 250 sms-ów przy 120-240 minutach wliczonych w abonament powinien wystarczyć, albo też 350 minut wymiennych na sms-y bez dodatkowego pakietu.

Alcatel OT301 ==> Nokia 3310 ==> Nokia 3510i ==> SE K550i ==> SE Elm ==> Nokia X2-00

#461177  autor: marceliszek
 22 lut 2011, 11:19
Witam
W dniu 3.03 kończy mi się umowa z Play.Miesiąc wcześniej wysłałem wypowiedzenie które zostało przyjęte.W piątek 18lutego dzwoniła do mnie pani z telesales Play i namawiała do przedłużenia umowy proponując dość korzystne warunki.Zgodziłem się i dziś dostałem maila z potwierdzeniem aktywacji.Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozszyfrowaniu szczegółów abonamentu na który został aktywowany a mianowicie LongPlay II 49 + RePlay Ekstra Stan Darmowy GU (12) -
Biorąc regulaminy tych dwóch ofert nijak się to ma do tego co konsultantka mi przedstawiła.
Wiem że jest to umowa zawarta na odległość i zgodnie z prawem mam 7 dni na odstąpienie od umowy.Więc jeżeli by ktoś najlepiej pracownik Play potrafił rozszyfrować szczegóły tej oferty to byłbym wdzięczny.

#461208  autor: waeren
 22 lut 2011, 13:25
To przedstaw najpierw jakie warunki Ci przedstawiono przez telefon, a jakie wg Ciebie dostałeś w umowie?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#461216  autor: marceliszek
 22 lut 2011, 13:52
Regulaminów i cenników ofert LongPlay II 49 i RePlay Ekstra Stan Darmowy nie będę przytaczał bo to troszkę za długie.
Mnie przez telefon zaproponowano
Abonament bez telefonu za 24,50zł (na rok czasu)
Liczba minut do wszystkich sieci 290min( przez cały okres!)
Stan darmowy przez 6 miesięcy
Dodatkowo 50 minut do wszystkich sieci przez 6 miesięcy
I o niczym innym nie było mowy.Może ta ich oferta nazywa się LongPlay II 49 + RePlay Ekstra Stan Darmowy GU (12) ale biorąc pod uwagę osobno regulaminy ofert to troszkę się różni od tego co mi zaproponowali ,stąd moje pytanie.

#461224  autor: waeren
 22 lut 2011, 14:08
Więc wszystko się zgadza, tylko jest mała pomyłka (i wg mnie wynikająca z niewiedzy konsultantki, niestety), jest 240 min przez cały okres, i 50 dodatkowych przez 6 m-cy, co daje te 290......ale nie przez cały czas....ale cóż poziom obsługi Play był już setki razy komentowany....więc ja już to przemilczę....i wtedy też zgadza się z regulaminami.....

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#461230  autor: marceliszek
 22 lut 2011, 14:18
Dzięki .Zastanawia mnie jeszcze skąd te 24,50 bo w regulaminie oferty jest 29zł.O te 50min przez cały okres to się jej trzy razy pytałem i trzy razy potwierdzała.Może się to bierze stąd że to nie dzwoniła konsultantka z bok,tylko z telesales i na wstępie pytała dlaczego zrezygnowałem z umowy.Maile też przychodzą z [email protected]

#461242  autor: waeren
 22 lut 2011, 14:43
24,50 jest z opcji LP49 bez fona z 50% rabatem na abo, a po podwyżce vat'u jest to dokładnie kilkanaście groszy więcej, ale jeżeli piszesz, że dostałeś regulamin z ceną 29 PLN, to wychodzi, że konsultantka mówiła Ci o tym co ja Ci napisałem wyżej, czyli LongPlay bez fona, a masz regulamin na wersję która weszła teraz bez fona, czyli tę nową taryfę Play i tam jest te 29 PLN.....poczytaj dokładnie bo ładnie masz namieszane.....wg mnie dostałeś to link , ale w tej opcji jest już 290 minut, o których wspominałeś, ale nie ma już zniżki na abo bo to oferta z fonem na 24 m-ce....... :?:

#461622  autor: ekdar
 24 lut 2011, 09:10
witam. Niedlugo konczy mi sie umowa w Play i chcialbym sie dowiedziec czy jest jakas szansa na uzyskanie nizszej ceny za telefonu niz sa one cenniku...

ekdar

#461713  autor: pakierhakierxd
 24 lut 2011, 19:51
Niestety nie ale poczekaj trochę bo przeceniają trochę

#461768  autor: waeren
 25 lut 2011, 07:48
Cóż za niespodzianka dzisiaj rano na skrzynce :x Wczoraj po południu telefon od konsultantki, że jaka to super oferta przedłużeniowa, że nikt mi lepiej nic nie da i w ogóle ciężko mi było dojść do głosu.......Kiedy w końcu Pani pozwoliła mi coś powiedzieć, powiedziałem, że złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do innej sieci i nie chcę przedłużać w Play......a rano na mailu, że w telesales.play zamówienie zostało anulowane......wychodzi więc, że już zamówienie dla mnie stworzyła bez mojej zgody, nie podoba mi się taka nachalność :evil:

#462351  autor: dgal
 28 lut 2011, 12:08
Witam
Otrzymalem dzisiaj telefon od Pani Konsultantki z oferta utrzymaniowa. Jako ze bede korzystac glownie z roamingu Pani zaproponowala mi pakiet roamingowy za 10 zl z 20 minutami do wykorzystania w roamingu. Nie moge znalezc jednak nigdzie na stronie Playa szczegolow tego pakietu. Czy ktos z Was moze otrzymal podobna oferte i jest mi stanie podac wiecej szczegolow dotyczacych tego pakietu? Chodzi mi o waznosc tego pakietu (7 dni czy 30) oraz o liste krajow nim objetych (Czy Szwajcaria tez sie wlicza, czy nie bo jest poza UE),
Jutro konsultantka ma oddzwonic do mnie po odpowiedz, ale chcialbym najpierw sprawdzic wszystkie haczyki, zebym wiedzial w co sie laduje :)

Pozdrawiam

#462926  autor: Cakes
 03 mar 2011, 00:03
Witam,

Chcialbym dowiedziec sie troszke wiecej na temat mozliwosci wymiany telefonu co rok.
Regulamin, ktory odnalazlem na palymobile.pl jest bardzo lakoniczny i nic konkretnego nie mowi na temat wymiany telefonu i przedluzenia umowy.

Jezeli ktos mialby jakis regulamin bardzo bylbym wdzieczny za info.

Pytam, gdyz niestety ale moja Nokia E52 odmowila posluszenstwa, korzystam z telefonu bardzo intesywnie i zdecydowalem, ze zmienie abo i wezme telefon. Jednak w punkcie przedstawiono mi bardzo niekorzystna oferte (desperatem nie jestem) LongPlay bez upustu, bez dodatkow.

Za wszelkie info bede wdzieczny.

#462965  autor: pakierhakierxd
 03 mar 2011, 09:24
Niestety ale jest tak że możesz zmienić na abo ale tylko wyższy
np. masz 49zł to możesz zmienić chyba np. 99 i wyżej i bez upustów
temu jest to mało opłacalne :(
ale niech ktoś to potwierdzi :P

Pozdrawiam :)

#463038  autor: szputnik
 03 mar 2011, 16:59
Potwierdzam.

Doradca biznesowy Play. Szukasz oferty ? Pw

#463041  autor: matig89
 03 mar 2011, 17:05
pakierhakierxd pisze:Niestety ale jest tak że możesz zmienić na abo ale tylko wyższy
np. masz 49zł to możesz zmienić chyba np. 99 i wyżej i bez upustów
temu jest to mało opłacalne :(
ale niech ktoś to potwierdzi :P
to ze bez upustow to prawda... a jesli chodzi o wysokosc abonamentu to na pewno nie moze byc nizszy... dodatkowo tak naprawde podpisujesz wtedy umowe na 36 m-cy (12 do konca obecnej + 24 nowej) wiec w przypadku jak e52 nie wytrzymala po roku to tylko odroczenie zakupu nowego telefonu (najprawdopodobniej i tak nie wytrzyma calego czasu trwania umowy.)

Doradca Biznesowy Play
poszukujesz oferty dla siebie, zglos sie: http://doradcaplay.xgsm.pl
zapraszam tez na strone: www.doradcabiznesowyplay.dl.pl

#463318  autor: Cakes
 05 mar 2011, 01:23
Chodzi o to ze i tak potrzebuje w tej chwili wyzszego abonamentu (w tej chwili mam OnePlay 65). Pod uwage bralem All Inclusive Max 115. Jutro przejde sie do punktu i zobacze czy cos sie zmienilo, jak nie to moze pomecze troszke BOK.

E52 drugi raz nie wezme. Potrzebuje bardziej uzytkowego telefonu. W E52 niestety siadl wyswietlacz, o dziwo nie z mojej winy (rozlal sie w kieszeni, nie upadl, nie zostal przycisniety). Serwis Nokii zyczy sobie 200zl za wymiane. Na allegro sam wyswietlacz 15+przesylka, wymiana we wlasnym zakresie. Na razie telefon chodzi, wiec jest ok, jednak potrzebuje wiekszej mobilnosci (poczta, www, i zdecydowanie wiekszy wyswietlacz).

Licze sie z tym, ze umowa zostaje przedluzona o kolejne 24 miesiace. Rozwaze jeszcze zakup tel na allegro i przeczekanie okresu do przedluzenia na korzystnych warunkach i ewentualnie wziecia telefonu na odsprzedaz.

Dziekuje za pomoc.
  • Strona 45 z 182
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 182
  • 1
  • 43
  • 44