• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

Czy kupiłbyś iPhone'a ponownie :)

Tak
34
43%
Nie
18
23%
Pomidor
28
35%
 #372202  autor: Adrianeknw
 27 lis 2009, 23:17
Jako że mam zamiar kupić.. to pytanie do użytkowników;) czy kupilibyście iPhone'a ponownie czy może jakiś inny telefon ;)

#372207  autor: Tidus
 27 lis 2009, 23:36
No ba :D Dopiero po zakupie iPhone'a, przyzwyczajeniu się do najlepszego dotykowego interface'u na świecie, idealnej płynności działania (żadnych zamuł) itp., nie wyobrażam sobie powrotu do innego telefonu ;)

Teraz to kupiłbym go jeszcze bardziej, niż przed zakupem :mrgreen: :mrgreen:

#372212  autor: maniek
 28 lis 2009, 00:14
Raczej tak. Ogolnie telefon bez problemow. Raz sie zawiesil to w erze chcieli mi go na nowy wymienic ale poradzilem sobie z pomoca forumowiczow apple :D. Mialem kilka dotykowych w reku ale nic nie przebije iphona. Telefonik naprawde przyjemny w uzytkowaniu.

#372219  autor: bodalski
 28 lis 2009, 03:31
Na dzien dzisiejszy kolejny telefon to tylko i wylacznie iPhone. Mimo, że uzywalem tylko Nokii, praktycznie od dnia jak Plus wszedl na rynek, przerobilem duuzo modeli to next bedzie iPhone. Tak jak napisal Tidus uzywanie tego telefonu to czysta przyjemnosc. Ostatnie pol roku to Nokia N95 8GB i Nokia E75. Teraz nie wyobrazam sobie powrotu do tamtch telefonow. W ciagu 3 miesiecy 3 kolejnych znajomych przesiadlo sie z Nokii na IPhone'y. Cos w tym jest :)

#372235  autor: dario321
 28 lis 2009, 10:05
jest w tym szpan :wink:
mi brakuje w nowych ipkach solidnej obudowy (2G mial),a co do wszystkich jego generacji brakuje mi zaczepu na smycz i naprawde solidnego aparatu z lampa xenon (jak w n82),uwazam ze w tej cenie to minimun.
pozdro

#372237  autor: borowina1
 28 lis 2009, 10:20
Ja rowniez bym powrocil do Iphone'a bo jednak to byl najlepszy telefon jaki mialem... Nokia n95 byla w porzadku ale nie zachwycala mnie. TAk samo bylo z n82.... Aparty nokie miaja dobre....Ale tak naprawde apartau uzywa sie raz na jakis czas i ten w Iphonie wystarczy na zrobienie prostej fotki... Ja osobiscie teraz poluje na tego 3GS i wiem ze sie nie zawiode:)

#372238  autor: PatryK[93]
 28 lis 2009, 10:24
Jeśli chodzi o obudowę,jej spasowanie,trwałość itd. to akurat iPhone przoduje na rynku telefonów komórkowych ;) Jeśli chodzi o ekran dotykowy to także. Ten ekran jest po prostu świetny. Jeśli chodzi o szybkość (mam 3Gs) to niewątpliwie jest to najszybszy telefon jaki dotąd miałem. Jeszcze ani razu mi się nie zwiesił,czego nie mogę powiedzieć o różnych nokiach,se czy samsungach... Jeśli chodzi o aparat to telefon wykonuje dobre zdjęcia,jak na te 3MPx ;) Nie jest to co prawda Samsung INNOV8,ale jak na tego typu telefon jest b.dobrze.
dario321, jeśli chcesz solidnego aparatu z lampką ksenonową to wybierz się do jakiegoś sklepu z aparatami cyfrowymi, bo jak każdy wie, telefony komórkowe nie mogą się równać z nawet najprostszymi cyfrówkami... Jeśli chodzi o zaczep na smych..mi to akurat nie potrzebne. To na tyle. Pzdr!

#372255  autor: dario321
 28 lis 2009, 11:55
chyba temat nie dotyczy tego aby jeden drugiego wysylal gdzies po cos,wiec swoje rady zachowaj dla siebie :smt004

#372259  autor: maniek
 28 lis 2009, 12:35
dario321 pisze:jest w tym szpan :wink:
mi brakuje w nowych ipkach solidnej obudowy (2G mial),a co do wszystkich jego generacji brakuje mi zaczepu na smycz i naprawde solidnego aparatu z lampa xenon (jak w n82),uwazam ze w tej cenie to minimun.
pozdro
Dla szpanu to sie robi telefony na zamowienie za kilka tys zł :D Nie sadze by noszenie na smyczy tego telefonu bylo dobrym rozwiazaniem( ja wole jednak nie ryzykować). iPhone troche wazy a jak pomysle o upadku na ziemie to az mnie dreszcze przechodza :wink:

#372261  autor: marcinb
 28 lis 2009, 12:57
Ja oczywiście, że kupiłbym ponownie! Ale tak jak jest obecnie - jako drugi telefon. Do codziennego użytku, do noszenia w kieszeni itp. zostaje nadal przy czymś tradycyjnym.
dario321 pisze:chyba temat nie dotyczy tego aby jeden drugiego wysylal gdzies po cos,wiec swoje rady zachowaj dla siebie :smt004
Temat dotyczy osób które mają juz iphone-a i czy kupiliby go ponownie wiedząc jaki on jest. Także teoretykom wstęp wzbroniony. Księga życzeń i zażaleń to też nie ten temat.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#372293  autor: dario321
 28 lis 2009, 14:51
kazdy ma swoj gust; ja wole obudowe alumniowa a Ty plastikowa i ok.
mialem ipka 2G w uzyciu codziennym przez ponad pol roku i jedyny plus;interfejs :wink:
Ostatnio zmieniony 29 lis 2009, 08:13 przez dario321, łącznie zmieniany 1 raz.

#372310  autor: Sirmark
 28 lis 2009, 16:09
Adrianeknw pisze:Jako że mam zamiar kupić.. to pytanie do użytkowników;) czy kupilibyście iPhone'a ponownie czy może jakiś inny telefon ;)

Ja powiem tak. Mialem iPoo jako drugi telefon, dalem zonie na pare dni, aby zobaczyla i ocenila sprzet. No i juz mi go nie oddala. A dostalem efektu odstawienia ;) , zawsze wieczorem go bralem i sie bawilem etc. Teraz wlasnie sprawilem sobie ponownie.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#372844  autor: Dworek
 01 gru 2009, 13:25
Korzystam z iPhone'a już ponad rok. Wszystko chodzi tak jak powinno tzn. szybko, sprawnie i do tego jest przyjemne dla oka. Przeglądanie Internetu za pomocą urządzenia Apple to sama przyjemność. Trzeba też pamiętać o masie aplikacji i gier dostępnych w App Store. Jedyne do czego się nie przyzwyczaiłem i już się pewnie nie przyzwyczaję to iTunes i wrzucanie różnych rzeczy do iPhone'a za jego pomocą. Jeśli miałbym dzisiaj ponownie kupić iPhone'a to bym to zrobił, może jedynie bym się zastanawiał czy nie wziąć wersji 3GS.

#372871  autor: dario321
 01 gru 2009, 15:48
Dworek pisze:Trzeba też pamiętać o masie aplikacji i gier dostępnych w App Store.
ale tylko tych za free :wink:

#372960  autor: Dworek
 02 gru 2009, 00:59
dario321 pisze:
Dworek pisze:Trzeba też pamiętać o masie aplikacji i gier dostępnych w App Store.
ale tylko tych za free :wink:
Czemu tylko tych za free? Jest wiele aplikacji i gier, które są warte tego, żeby za nie zapłacić. Oczywiście są także darmowe wersje, które potrafią być użyteczne i przykuć do telefonu na wiele godzin.

#372961  autor: Sirmark
 02 gru 2009, 02:22
Dworek pisze:Czemu tylko tych za free? Jest wiele aplikacji i gier, które są warte tego, żeby za nie zapłacić. Oczywiście są także darmowe wersje, które potrafią być użyteczne i przykuć do telefonu na wiele godzin.
Kupujac iPoo stwierdzilem, ze bede pobiral tylko aplikacje za free. Ale okazalo sie ze warto bylo zaplacic za pare. np.
Road Trip do rejestracji kosztow auta,
Air Sharing - sprawiajacy ze iPoo robi za sieciowy dysk.
Scheduler Poland - rozklady jazdy komunikacji publicznej
Shazam - do rozpoznawania muzyki
Civilization - gierka
Enigmo - gierka
i jeszcze jakies malutkich kilka..
Czyli w sumie mi sie uzbieralo.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#372973  autor: dario321
 02 gru 2009, 10:07
przeciez Apple ze swoim iTunes olewa Polakow (czy cos sie zmienilo w tej kwestii?) i zeby cos tam kupic trzeba kombinowac (gift karty http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=26109&start=0)... jak i z calym ipkiem :arrow: bez kombinacji mamy drogi i watpliwie uzyteczny sprzet.
ale kazdy woli cos innego :lol:[/list]
Ostatnio zmieniony 02 gru 2009, 13:16 przez dario321, łącznie zmieniany 3 razy.

#372990  autor: endzik
 02 gru 2009, 12:20
O czym Ty mówisz?
Jestem Polakiem, mam iPoda Touch i AppStore działa bez problemu.
Tak jak cały iPod.

Kolega z iPhonem też problemów nie ma żadnych.

#373063  autor: quzo
 02 gru 2009, 18:48
dario321 pisze:przeciez Apple ze swoim iTunes olewa Polakow (czy cos sie zmienilo w tej kwestii?) i zeby cos tam kupic trzeba kombinowac (gift karty http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=26109&start=0)... jak i z calym ipkiem :arrow: bez kombinacji mamy drogi i watpliwie uzyteczny sprzet.
ale kazdy woli cos innego :lol:[/list]
po pierwsze itunes nie ma nic wspólnego z appstore po drugie do zakupów trzeba mieć kartę i nic nie trzeba kombinować

#373109  autor: bodalski
 02 gru 2009, 21:01
Sorka, ze odbiegam od tematu ale zastanawia mnie jedna rzecz. Mam iPhonea dopiero 3 miesiac i jeszcze do konca nie wiem jak co dziala. Tez zgrywam duzo darmowych aplikacji bezposrednio na telefon, z pominieciem kompa. Co bedzie jak np. zgubie telefon albo mi sie zepsuje a mam na nim platne aplikacje? Co sie z nimi wtedy stanie? Moge je odzyskac i wrzucic na nowego iPhona?
Dzieki za odpowiedz.