• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#369313  autor: mariusz9a
 11 lis 2009, 20:45
shakatack pisze:I tu się właśnie pytam, gdzie są te osoby. Nie uwierzę, że tylko 2 osoby w kraju dostały noty.
Nie każdy wypisuje na forach o swoich problemach...

#369315  autor: shakatack
 11 lis 2009, 20:53
Ojej Marens, proszę Cię co Ty tu podajesz Orange, przecież akurat jest mowa o MixPlusie. A jeśli nawet ktoś ma problem w Orange to przecież znaleźć i przeczytać regulamin to żadne bohaterstwo.
Jak się okaże, że więcej kolegów podobnie nie kuma o co chodzi w tej dyskusji a dodatkowo skacze nam do gardła, wprowadza nerwówkę i zamiast pomóc to przeszkadza to się chyba załamię całkiem. Młodsi koledzy, życie nie jest takie proste i oprócz czarnego i białego koloru jest jeszcze masa innych. Nie zawsze wygrywa ten, kto ma rację i odwrotnie.
Może tu częściej rozmawiacie o funkcjach telefonów, ofertach itp. rzeczach a tu trzeba trochę innej wiedzy i doświadczenia. Czasem jednym dobrym ruchem można obalić wszystkie zarzuty a czasem jednym punktem można obalić obronę. A punktów zaczepnych jest w tej sprawie wiele. Zarówno na plus jak i na minus.

[ Dodano: 2009-11-11, 20:56 ]
mariusz9a, kolejny geniusz. To od czego są te fora? Też się odezwał. Dziwne, że na 2,5mln spraw znalazło się 3 oszołomów. Jak masz takie farmazony wypowiadać to daj sobie spokój.

Shak

#369317  autor: kuwejt
 11 lis 2009, 20:58
ALe o czym my mówimy ten artykuł z GP jest z prawie przed roku. Dane kompletnie nie aktualne. W tym czasie złapali i postawili zarzuty osobom o których wspominałem wcześniej (opisane w GW) co napewno ukróciło proceder.

edit:
żeby nie być gołosłownym troche poszperałem i dotarłem do tego artykułu http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975 ... zenia.html

#369327  autor: shakatack
 11 lis 2009, 22:16
kuwejt, brawo! ciekawe informacje choć akurat ja nie należę do żadnej szajki, ale nie mam nic przeciwko temu aby ścigano tych, co faktycznie kręcą na tym lody. Zresztą od samego początku to staram się sugerować.
Artykuł w GP jest ze stycznia br. a mnie czepiają za sprawę sprzed 2 lat, więc chyba w tym kontekście nie jest to tak stary tekst.
No, może ktoś jeszcze coś znajdzie.
Zaczyna się robić konstruktywnie. Jak ktoś nie przywali znów czegoś z grzywki to może nareszcie sprawa skieruje się na właściwe tory.

Shak

#369332  autor: Kaczy
 11 lis 2009, 23:26
shakatack pisze:Dziwne, że na 2,5mln spraw znalazło się 3 oszołomów.
Większość przypadków jak ktoś używa karty SIM do FCT to bierze kartę pre-paid (np. Simplus). Oczywiście karta jest niezarejestrowana i operator ma duży problem, żeby namierzyć osobę, którą można oskarżyć. Twój przypadek jest inny, bo karta była z Mixa i operator miał wszystkie Twoje dane.

...::: Made for loneliness :::...

#369339  autor: Marens
 12 lis 2009, 06:56
Ojej Marens, proszę Cię co Ty tu podajesz Orange, przecież akurat jest mowa o MixPlusie. A jeśli nawet ktoś ma problem w Orange to przecież znaleźć i przeczytać regulamin to żadne bohaterstwo.
Wcześniej jakiś "bohatyrowicz" (ciekawe kto? :wink:) pisał, że jak da komuś kartę SIM zarejestrowaną na tę osobę to odpowiada osoba, która jest w aktualnym posiadaniu karty SIM, nie natomiast właściciel. Ten cytat dotyczy też Plusa.

shakatack pisze:Czasem jednym dobrym ruchem można obalić wszystkie zarzuty a czasem jednym punktem można obalić obronę
Zażądaj bilingów, tam będzie wszystko czarno na białym.
Nie byłoby dziś takiego problemu, gdybyś sprawę ruszył 2 lata temu.

#369342  autor: yagi
 12 lis 2009, 08:18
I nie czekaj na polecony tylko dzialaj.

Plus nie bedzie czekal, tylko w miedzyczasie bedzie przygotowywal sprawe w sadzie - na ta chwile wszystko zmierza w tym kierunku...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#369390  autor: shakatack
 12 lis 2009, 15:38
Marens pisze:Zażądaj bilingów, tam będzie wszystko czarno na białym.
Nie byłoby dziś takiego problemu, gdybyś sprawę ruszył 2 lata temu.
Z całym szacunkiem ale takie stwierdzenia już padały w tej dyskusji i zostały omawiane, a więc nic to nie wnosi nowego do tematu. Pozdrawiam kolegę.

yagi,
I nie czekaj na polecony tylko dzialaj.
Plus nie bedzie czekal, tylko w miedzyczasie bedzie przygotowywal sprawe w sadzie - na ta chwile wszystko zmierza w tym kierunku...
To też było już mówione, więc po co się powtarzać. Jeśli temat jest nadal rozwijany to poproszę o nowe, pomysły, przykłady dotyczące tej sprawy.
Pozdrawiam kolegę moderatora i dzięki za chęci.

Shak

#369397  autor: donadam
 12 lis 2009, 15:58
Byłem w salonie plusa, okazuje się, że nie są chętni do współpracy.
Przyzwyczajam się do myśli, że jednak będzie trzeba im zapłacić.

Zastanawiam się, czy jest jakaś szansa na to, aby dochodzić odszkodowania od gościa, który namówił mnie na to.
Nie wiedziałem, że karta będzie wykorzystywana do tych celów i w efekcie za jego namową poniosłem straty.

#369404  autor: kuwejt
 12 lis 2009, 16:24
donadam pisze:
Zastanawiam się, czy jest jakaś szansa na to, aby dochodzić odszkodowania od gościa, który namówił mnie na to.
No jasne! z powództwa cywilnego na 100%, a czy z urzędu to musiałbyś sie dowiedzieć w prokuraturze i tam przedstawić problem i ewentualnie złożyć doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. A masz z nim kontakt? w sensie że może jak go przyciśniesz to sam zmięknie...

#369426  autor: mikage1
 12 lis 2009, 18:57
@ donadam

kartę oddałeś koledze dobrowolnie - więc myślę, że jedynie wchodzi w rachubę powództwo cywilne... (może ewentualnie uderzyć w ten deseń, że "kolega" wyłudził kartę podstępem, ale nie wiem czy to wiele da...)

@ shakatack

myślę, że już wiele nowego ta dyskusja nie wniesie (ba, jestem o tym przekonany w 90%), bo myślę, iż w zasadzie wszystko (bądź prawie wszystko) zostało tutaj już powiedziane
sądzę, że raczej więcej Ty sam wniesiesz w ten temat podejmując faktyczne działania (np. przy pomocy swoich prawników) i potem opisując to tutaj - np. ku przestrodze innych
w każdym razie życzę Ci powodzenia i pozytywnego rozwiązania sprawy

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#369543  autor: kaczordak
 13 lis 2009, 11:17
Ja radzilbym raczej walke w sadzie. Nie sztuka jest placic- co oznacza automatyczne przyznanie sie do winy. Radze znalesc osoby ktore mialy z tym problem i dowiedziec sie jak sprawa przebiegala a nie liczyc na rady z forum uslyszane gdzies lub przeczytane bo na wiele sie to nie zda. Licza sie tylko suche fakty i tylkoktos kto pzrez to przeszedl moze wam pomoc. Zawsze sa wyjscia z sytuacji i radze skupic sie na tym niz szukac hakow na samego siebie. Raczej nie ma co liczyc na wspolprace plusa bo to nie ich problem tylko twoj i tylko w twoim interesie lezy obrona i unikniecie zaplaty. Uzyskanie pieniedzy od kolegi jest mozliwe ale raczej ciezkie do uzyskania. Trzeba miec mocne dowody w sadzie i raczej nie liczyc na to ze jesli go pozwiesz to on ladnie przyzna sie do winy. Bedzie sie bronil wszelkimi sposobami. Udowodnienie winy lezy po stronie osoby wytaczajacej proces. Listy z sadu informujace o sprawie sa wysylane ZAWSZE listem poleconym- jesli odbierasz poczte to nie ma mozliwosci odebrania go po czasie. Jesli dostaniesz odrazu nakaz zaplaty skladasz sprzeciw i wtedy toczy sie rozprawa o czym zostaniesz poinformowany. Na wszystko masz 14 dni od dnia doreczenia poczty (daty podpisu o odbiorze listu poleconego z sadu). Wiec nie straszcie kolegi opowiadajac o jakis cudach od ktorych nie ma odwolania bo prawa w tym kraju maja obie strony i wierzyciel i dluznik. Koszty sadowe przy tych kwotach nie sa tez zaporowe (3% kwoty plus ewentualne koszty adwokackie ok 600 zl) wiec logicznie myslac lepiej sie czlowieku bron a nie plac za nie swoje winy bo kwota jest wysoka i lepiej miec ja w kieszeni niz podarowac ja plusowi. Telekomy tez popelniaja bledy i wielokrotnie wyludzaly pieniadze od ogromnej gruby ludzi wykorzystujac swoja pozycje i ciemnote narodu. Polska to dziwny kraj w ktorym kazdy boi sie sadow a wezcie ludzie wkoncu sprawy w swoje rece i nie robcie z siebie frajerow. Zycze powodzenia adwokat

#369586  autor: kowcio
 13 lis 2009, 17:12
Przeczytałem ten temat od pierwszego posta dzisiaj. Czytając ten temat mam wrażenie, jakbym czytał ciągle w kółko i to samo (czasami sprawdzałem, na której stronie jestem :shock: ). No litości, ile razy można trąbić o tym samym? :|

Kolego shakatack, bardzo nie podoba mi się Twoje zachowanie oraz postawa na Forum. Chyba pomyliły Ci się fora, albo sam nie wiem co. Jeśli chcesz kogoś oskarżać o coś, to na pewno tego nie będziesz robił tutaj. Emocje sa tutaj zbędne- nimi do niczego nie dojdziesz. Nawet jesli tutaj są pracownicy sieci PLUS, nie masz najmniejszego prawa, aby ich obrażać czy oskarżać.

Temat uważam za wyczerpany i zamykam go. Jeśli ktoś będzie miał jakiś problem tego typu, to każdy zarejestrowany użytkownik forum TELEPOLIS.PL ma możliwość założenia indywidualnego tematu.

#369721  autor: Sirmark
 14 lis 2009, 02:07
odblokowalem temat.

pan shakatack okazal sie userem wymagajacym conajmniej kontaktu z lekarzem od "glowy". Epitety, ktore powypisywal mi na privie niestety na to wskazuja. Mam nadzieje, ze ostrzezenia uspokoja sytuacje.

kaczordak pisze:Ja radzilbym raczej walke w sadzie. Nie sztuka jest placic- co oznacza automatyczne przyznanie sie do winy. Radze znalesc osoby ktore mialy z tym problem i dowiedziec sie jak sprawa przebiegala a nie liczyc na rady z forum uslyszane gdzies lub przeczytane bo na wiele sie to nie zda.
zeby w ogole isc do sadu i potencjalnie tracic kolejne pieniadze, trzeba miec dobre podstawy prawde.
kaczordak pisze:. Licza sie tylko suche fakty i tylkoktos kto pzrez to przeszedl moze wam pomoc.
W PL nie ma precedensow i taka sama sprawa nic tu specjalnie nie zmienia.
kaczordak pisze:Na wszystko masz 14 dni od dnia doreczenia poczty (daty podpisu o odbiorze listu poleconego z sadu). Wiec nie straszcie kolegi opowiadajac o jakis cudach od ktorych nie ma odwolania bo prawa w tym kraju maja obie strony i wierzyciel i dluznik.
nie specjalnie kojarze, ale czy ktos twierdzil , ze jest inaczej? bo jest jak mowisz. Oczywiscie jesli sie odbiera pisma. Jak nie to ma sie problem.
kaczordak pisze:Telekomy tez popelniaja bledy i wielokrotnie wyludzaly pieniadze od ogromnej gruby ludzi wykorzystujac swoja pozycje i ciemnote narodu. Polska to dziwny kraj w ktorym kazdy boi sie sadow a wezcie ludzie wkoncu sprawy w swoje rece i nie robcie z siebie frajerow. Zycze powodzenia adwokat
alez oczywiscie. Teraz nawet chyba czesciej niz kiedys, tryb postepowania reklamacyjnego sie wyczerpuje i uzytkownik staje przed decyzja, czy dac sobie spokoj, czy skierowac sprawe do sadu. A poniewaz sady sa jakie sa to klienci sobie odpuszczaja.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew
 #369869  autor: user_delete5
 14 lis 2009, 21:12
shakatack pisze: rozwiązują ze mną umowę w związku z kierowaniem ruchu telekomunikacyjnego z innych sieci.
Mam pytanie w związku z ta wypowiedzia... co tzn ze zrywaja umowe w zwiazku z kierowaniem ruchu telekomunikacyjnego z innych sieci(prosilbym o jakis przyklad zachowania) sam mam Abonament(play) ale znajac zwyczaje opow ta kara w kazdej sieci zostalaby nalozona :)
Prosilbym o merytoryczna odpowiedz :)

#369873  autor: osachorzow
 14 lis 2009, 21:36
gorliwy17 w tym temacie jest odpowiedź ;)
kuwejt pisze:
Nie rozumiem...jaki można mieć profil telefonu który szkodzi sieci?

Jakis przykład ,napiszcie bo nie czaje tego
oj można niestety, jest przynajmniej kilka takich sposobów którymi można operatora naciągnąc na spore koszty (nie chce ich tu opisywac z wiadomych wzgledów) :wink: a jednym z nich jest wspomniany FCT
"
FCT (Fixed Cellular Terminal) jest urządzeniem komórkowym z własną kartą SIM, które może być podłączone do sieci stacjonarnej. Dzięki FCT-om zainstalowanym np. w centralce w biurze można w tańszy sposób dzwonić z aparatów firmowych do sieci komórkowych, korzystając z korzystniejszych taryf operatora komórkowego.

Istniejąca przez lata silna dysproporcja między cenami połączeń komórka-komórka, a stawkami operatorskimi spowodowała, że w Polsce powstało wiele firm zajmujących się bardziej czy mniej legalnie realizacją połączeń operatorów stacjonarny - komórki.W takich rozwiązaniach stosowane są wielokanałowe urządzenia FCT" za onet.pl