• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#244370  autor: tesla
 07 sty 2008, 09:03
Kaczy pisze:Ps. Prześlij mi flaszkę Finlandii
Obrazek
jacguszi pisze:Czyli złodziej już wie że trzeba zmienic IMEI.
Działa to tylko na terenie kraju operatora. Czyli jak z telefonem który zdziubałem w Polsce, wyjadę za granicę, blokowanie nie będzie już działać.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#244373  autor: JayCee
 07 sty 2008, 09:35
TimeSlot pisze:
jacguszi pisze:Czyli złodziej już wie że trzeba zmienic IMEI.
Działa to tylko na terenie kraju operatora. Czyli jak z telefonem który zdziubałem w Polsce, wyjadę za granicę, blokowanie nie będzie już działać.
Niektórzy z operatorów na terenie Europy wymieniają sią pomiędzy sobą czarnymi listami IMEI. Nawet tu na forum ktoś kiedyś opisywał taki przypadek Plus + T-Mobile.

#244542  autor: D@rio
 08 sty 2008, 00:17
TimeSlot pisze:nie, nie rozumiem. Jeżeli mnie przekonasz że operator jednej sieci komórkowej może zablokować telefon innej sieci komórkowej, na podstawie numer IMEI - to już wysyłam ci dobrą flaszkę, czegokolwiek.
no to już mi możesz wysłać. Bo tak właśnie jest. I nie chce mi się szukać informacji. Po prostu wiem że tak jest. Tak samo jak są modele gdzie numer IMEI nie zmienisz np. nokia N70 i inne symbianowe. Nie zawsze IMEI to tylko kwestia soft'u.

Obrazek

#244543  autor: tesla
 08 sty 2008, 00:20
D@rio, była już flaszka finlandii, 2 posty wyżej. Może Kaczy sam pił nie będzie :-D

#244547  autor: D@rio
 08 sty 2008, 00:27
TimeSlot pisze:D@rio, była już flaszka finlandii, 2 posty wyżej. Może Kaczy sam pił nie będzie
ale Kaczy dostał za to blokowanie a ja chce za to że się mylisz z IMEI'iem ;)

Obrazek

#244549  autor: tesla
 08 sty 2008, 00:30
D@rio pisze:ale Kaczy dostał za to blokowanie a ja chce za to że się mylisz z IMEI'iem
kurde, niech stracę. Dla Ciebie butelka najlepszej polskiej wódki.

Obrazek

#280402  autor: barteks2
 31 lip 2008, 17:42
Witam! Mam pilne pytanie: zgubiłem właśnie telefon komórkowy, jest on włączony, czy jest możliwość namierzenia go np. jak zadzwonię do BOA Ery czy podzają mi jakieś namiary :?:

Jutro wyjeżdżam za granicę i koniecznie potrzebuję tej komórki... :evil:

http://www.speedtest.net/result/6970778920.png

#280403  autor: Kaczy
 31 lip 2008, 17:44
barteks2 pisze:jak zadzwonię do BOA Ery czy podzają mi jakieś namiary
Nie podadzą Ci. Tylko na wniosek prokuratora udostępniane są takie dane.

...::: Made for loneliness :::...

#350863  autor: Spioszek
 06 sie 2009, 23:34
Mojemu tacie jakiś koleś ukradł dzisiaj telefon, telefon na Abo w Plusie, karte sim mój tato już zablokował w Plusie i wyrobił duplikat.
Oczywiście i umowe jak i oryginalne pudełko z IMEI mój tato ma, teraz pytanie opłaca się bawić w to całe namierzanie? to coś kosztuje?, telefon warty jakieś 300zł
Czy jest na necie jakaś lista gdzie można dopisać skradzione telefony i ich IMEIe?

Co radzicie jeszcze zrobić?

#350970  autor: user_delete10
 07 sie 2009, 17:11
Ja powiem tak: czy kosztuje i ile nie wiem, możliwe że nic, ale dla słuszności sprawy to ja bym trochę poświęcił, tym bardziej jeśli byłoby to za darmo żeby zamknęli złodzieja.

#351056  autor: b@sho
 08 sie 2009, 00:07
Zgłosić kradzież tela na policję, podając wszelkie dane, czyli model, imei itp. Żadne listy internetowe raczej Tobie nie pomogą. Policja też wiadomo, że dużo nie zdziała, ale gdy kogoś przypadkiem przy sprawdzaniu dorwą z tym telefonem to swoje zrobią.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#387822  autor: Denisssss
 15 lut 2010, 21:26
witam, co poradzicie w przypadku ukradzenia telefonu polaczonego z zastraszeniem ? koles ukradl telefon i sprawdzil dane osobowe i zagrozil ze jak go znajda to mnie znajda jego kumple i jemu nie zalezy na tym czy pojdzie do wiezenia czy nie bo juz nie raz tam byl. zlgaszac na policje i zaryzykowac czy nie ma ensu sobie sprawy pogarszac ?

#387831  autor: KamaZ
 15 lut 2010, 21:53
Zgłaszać. Tacy co kolegami straszą to tylko w gadce są twardzi.

#387838  autor: Denisssss
 15 lut 2010, 22:07
ale to byl taki kibol wks takze pewnie ma pelno kolegow kiboli... mial jakas kropke na oku i sie tym chwalil ze w wiezieniu dostal. troche sie boje...

#387846  autor: KamaZ
 15 lut 2010, 22:23
Im więcej ludzi będzie się bać takich śmieci tym bardziej będą czuć się bezkarnie. Ale to już Twój wybór, bo ja bym się nie zastanawiał długo.

#387848  autor: Denisssss
 15 lut 2010, 22:26
no ja wiem i dlatego to rozwazam bo taki smierc bedzie sobie teraz bezkarnie chodzil z nowa nokia 5800 ale jak zglosze, zablokuja mu telefon i sie wkurzy i mnie znajdzie? wiedzial jak sie nazywam i gdzie jestem na uczelni a po takich informacjach to chyba latwo znalezc...

#387855  autor: KamaZ
 15 lut 2010, 22:37
Niech sobie kupi to nie będzie się wkurzać, że mu zablokowali no chyba, że weźmie od kolegi po fachu.
wiedzial jak sie nazywam i gdzie jestem na uczelni a po takich informacjach to chyba latwo znalezc...
Podaj ten fakt przy zgłoszeniu.

#387861  autor: Denisssss
 15 lut 2010, 22:59
no ochrony to mi nie dadza ;)

#387979  autor: kowcio
 16 lut 2010, 15:50
Denisssss, od razu zgłoś to na policję, co dostałeś za wiadomość od tego złodzieja. To wg mnie też jest ważne.