• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #34464  autor: ya23
 12 gru 2005, 16:11
Witam!
Mam dylemat.. nie wiem ktory z tych telefonow wybrac. Pytam Was jako bardziej doswiadczonych: ktory telefon lepiej sprawuje sie w praktyce? Jakie sa ich wady/ zalety? Pytam, bo tego nie znajde w opisach ani parametrach. Czy do tych telefonow mozna samemu pisac i wgrywac oprogramowanie w Javie? (pytam, bo podobno w Sagemach mozna tylko sciagac WAP-em).
Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc.
Aha, totalnie nie zalezy mi na polskim menu, za to troche na BT.

#34470  autor: Dragon
 12 gru 2005, 16:18
Wedlug mnie najlepsza jest Nokia 3660, ma Symbiana, programy w Javei bedziesz mogl bez problemu wgrywac przez kabel, a co do C975 to jesl ijest ci potrzebny UMTS to bierz ja, ale wedlug mnie Nokia jest lepsza, Motka ma drugi aparat ale i tak ci sie on chyba na razie nie przyda. Aha no i Nokia ma tez dosc duze wymiary

#34490  autor: MarcinK
 12 gru 2005, 17:12
no to jak zalety ci na BT to bierz nokie, motka nie ma blue,
pozatym jest ceglasta,soft do kompa i kabel to masakra z tym jest,
mialem tą motke 2 tygdnie, wiece sie nie dałp z nią wytrzymac :-D

#34493  autor: piotrz
 12 gru 2005, 17:17
do noki możesz wgrywać jave przez co chcesz :wink: (kabel, irda, bt, wap itp).ale raczej nie będziesz z tego korzystał, bo onama też symbian.gry na symbiana sąo wiele bardziej rozbudowane. jedyny minus tej noki to wymiary i dość stary symbian (6.1).
o motce się nie wypowiadam bo nigdy z takim czymś nie miałem doczynienia(no niby miałem e1000 ale to inna bajka) :P

#34497  autor: MarcinK
 12 gru 2005, 17:34
symbian (nawet stary)(a moze dokladniej s60)daje ogromną przewage, tak samo jak BT czy irda :wink:
a ta motka jest po prostu do bani

#34529  autor: eone
 12 gru 2005, 19:01
nokia, a dlaczego to juz napisali przedmowcy :)

#34531  autor: ya23
 12 gru 2005, 19:02
piotrz: raczej bede z tego korzystal, bo mam zamiar sam cos popisac...
Dzieki Wam wszystkim za pomoc, ostudziliscie moj zapal do tej motki :) A co z 3650? Jakie sa roznice miedzy tym a modelem 3660? Bo cenowo troche jednak jest...

#34534  autor: eone
 12 gru 2005, 19:08
roznice miedzy 3650, a 3660 to wyswietlacz (w 3660 ma 65tys. kolorow, a w 3650 4tys.) i klawiatura, w 3660 jest bardziej normalna :)
ja wzialbym 3650, bo jest sporo tansza, a roznice sa takie .. jakby ich wcale nie bylo %-) wyswietlacze oba sa bardzo ladne, a do klawiaturki mozna sie przyzwyczaic .

#34536  autor: mation
 12 gru 2005, 19:11
Oj no nie wiem czy roznice sa takie jakby ich wogle nie bylo. kolega mial najpierw 3650 i wymienil ja na 3660 i gdy ogladalo sie jakis film to bylo roznica i to dosc spora.

#34564  autor: Dragon
 12 gru 2005, 20:04
do klawiatury przyzwyczaja sie dosc dlugo, a roznica w cenie nie jest duza wiec kup lepiej 3660

#34569  autor: mation
 12 gru 2005, 20:09
do klawiatury przyzwyczaja sie dosc dlugo
tydzien pisania esow po jakies 10 dziennie i jest good ale to nie zmienia faktu ze lepiej wziac 3660

#34670  autor: tomico
 13 gru 2005, 10:00
Bierz nokie!!