• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#33453  autor: Kaczy
 06 gru 2005, 13:27
marjan pisze:
Dziwne, ten M55 nie ma pamieci wewnetrznej, to niby gdzie sie mieszcza MMSy???
A to ze ma poczte elektroniczna to znaczy ze jak ktos do mnie dzwoni a mnie akurat nie ma to zostawia info "na sekretarce", tak? (hm zapewne taka usluga nie jest darmowa).
1. M55 pa pamięc wewnętrzną. Jakoś ok. 1.5 MB z tego co pamiętam
2. Poczta elektroniczna, z tego co wnioskuje z tego określenia, to fakt posiadania klienta poczty e-mailowej. Czyli to, że możesz sobie odbierać maile na komórce ;-)

#33454  autor: makabras
 06 gru 2005, 13:36
marjan pisze:Dzieki za rady, wybiore albo ta Motorole E365 (czytalem ze po wgraniu najnowszego softu wiele problemow znika, natomiast trzeba lutowac kabelek zeby moc wgrywac z kompa na komorke) albo Siemensa M55.

>>>Porownanie tych dwoch telefonow<<<

Dziwne, ten M55 nie ma pamieci wewnetrznej, to niby gdzie sie mieszcza MMSy???
A to ze ma poczte elektroniczna to znaczy ze jak ktos do mnie dzwoni a mnie akurat nie ma to zostawia info "na sekretarce", tak? (hm zapewne taka usluga nie jest darmowa).
nie martw sie w e365, nic nie trzeba lutowac :lol:
natomiast m55 ma pamiec wewn ale nie duza - do 2 mb

#33456  autor: marjan
 06 gru 2005, 13:56
makabras, serio czytalem takie cos, samym kablem USB nie da rady podobno wgrac nowego softu, dzwonkow, tapet itp. Trzeba koncowke jakas lutowac (piny czy cos takiego) zeby uzyskac 'kabel serwisowy'.
Mamy XXI wiek wiec kazdy powinien umiec lutowac ;)

#33463  autor: Skarpyta
 06 gru 2005, 14:48
marjan pisze:makabras, serio czytalem takie cos, samym kablem USB nie da rady podobno wgrac nowego softu, dzwonkow, tapet itp. Trzeba koncowke jakas lutowac (piny czy cos takiego) zeby uzyskac 'kabel serwisowy'.
Mamy XXI wiek wiec kazdy powinien umiec lutowac ;)
tylko trzeba wiedziec co trzeba polutowac :mrgreen: :wink:

Obrazek
Obrazek

#33468  autor: Vin
 06 gru 2005, 14:55
piotrz pisze:
acha...czyli chodzi ci o tą wielkość wyświetlacza tak?
no rzeczywiście jak się niedawno bawiłem 6610i (wcześniej miałem 6610) to rzeczywiście różnica w porównaniu do 6600 była straszna. teraz bym nie mógł mieć telefonu z takim małym okienkiem...
Zgadzam się z tobą
Ja też właśnie bawiłem się CF62 qmpla i ma taki mały wyświetlacz :-D , albo mi się taki mały wydawał :wink:

#33606  autor: marjan
 07 gru 2005, 10:44
Zamowilem juz Motorole E365, jak dojdzie to podziele sie wrazeniami.
Radzicie mi wgrywac nowy soft na stary czy najpierw wykasowac wszystko na amen a dopiero potem wgrywac?

#33609  autor: makabras
 07 gru 2005, 12:10
marjan pisze:Zamowilem juz Motorole E365, jak dojdzie to podziele sie wrazeniami.
Radzicie mi wgrywac nowy soft na stary czy najpierw wykasowac wszystko na amen a dopiero potem wgrywac?
z moich doswiadczen z v300, wgrywa sie na stary, a on sobie wszystko kasuje, tylko poczatkowo jest klopot z podlaczeniem do kompa ale pozniej wszystko smiga, poczytaj www.matrax.net tam wszystko znajdziesz.

#33637  autor: Skarpyta
 07 gru 2005, 16:27
marjan pisze:Zamowilem juz Motorole E365, jak dojdzie to podziele sie wrazeniami.
ja ci radze wgrac softa

Soft 2.1.15:
-Polskie menu
-Nowe melodyjki i ikonki
-Nowy ekran powitalny
-Opcja zoom'u 5x

rewszta z 2.1.14:
-Tryby fotografowania: Czarno-bialy, Blur, Negatyw, Brazowy i Paint
-Szybsze pisanie SMSów
-Tapeta prześwituje pod każdym menu (nie tylko w głównym)
-Możliwość przyporządkowania klawiszom funcyjnym innych opcji(strzałki + 2 funkc.)

Naprawde warto :wink:

Obrazek
Obrazek