• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#32746  autor: gemelli
 01 gru 2005, 11:27
dziękuję za podpowiedzi, pozostaje mi tylko tylko "walczyć" o jak najlepszą oferte.
jak co zwojuje dam znać na forum :mrgreen:

#32750  autor: Klusek
 01 gru 2005, 13:00
Po pierwsze primo dlaczego wklejasz ten link w kilku tematach? Wystarczy w jednym lub mogłeś założyć nowy i się podzielić informacją i spostrzeżeniami.
Po drugie primo wiadomość jest troszkę tendencyjna, bo karę nie dostało tylko Orange, ale trzech operatorów (SFR należy chyba do Vodafone tak?).
Po trzecie primo ultimo to jest we Francji a nie w Polsce a Orane dostał najwyższą karę z tej trójki dlatego, że posiada najwięcej klientów.

Obrazek
Obrazek

#33073  autor: piterson
 03 gru 2005, 19:46
hello,
dzisiaj byłem w pobliżu salonu Orange i stwierdzilem, ze sprawdze, czy jest juz przygotowana na moj nr oferta propozycja. Po"wejsciu" w system Pan zadal pytanie co mnie interesuje. Spytalem się o SPV C600. Odpowiedz: ten telefon sprzedajemy tylko firmom. Spytalem sie, dlaczego figuruje w cenniku na www w opcji "Dla Ciebie"? Pani niesetsty nie umiał mi odpowiedziec ;) spytalem się o Nokie 6680 cena 399PLN.
Przedtem oczywiscie mowilem ze chce zostac w ID premium. No to zadalem ostatnie pytanie ile minut dodatkowo mogą mi zaoferowac. Odpowiedz: 100 min na 24 miesiace do Orange i stacjonarnych i 25 sms do orange na 12 miesiecy :D nie wiem, czy facetowi się coś pomyliło, przeciez kasa na rozmowy i smsy schodzi z puli...
w kazdym razie muszę to przemyslec i moze zadzwonie do propozycji i zaproponują cos lepszego.
pozdr

#33132  autor: elkanguro
 04 gru 2005, 00:52
Witam!!
Mam pytanko, czy w propozycji Orange jest nadal taka możliwość jak była w Idei mianowicie obniżka ceny telefonu poprzez punkty Profit (25pkt=1zł)???

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#33134  autor: LukaszB
 04 gru 2005, 01:12
elkanguro pisze:Mam pytanko, czy w propozycji Orange jest nadal taka możliwość jak była w Idei mianowicie obniżka ceny telefonu poprzez punkty Profit (25pkt=1zł)???
Tak, nadal jest taka możliwość.

TELEPOLIS.PL >> telekomunikacja jak na dłoni

#33135  autor: grobelas
 04 gru 2005, 01:17
Jest taka możliwoś, aby dzięki pkt. PROFIT obniżyli cene aparatu telefonicznego i to zależy od Ciebie. Jednak najlepiej przedzwoń do ORANGE *400 i dowiedz się dokładnie jaki jest przelicznik. Jak zamawiałem nową aktywację przez internet (E-Plan) to na koniec mogłem skorzystać z pkt. PROFIT, aby ostateczna cena mojego zamówienia była niższa i z tego co pamiętam to za 25 pkt. dawali 0,83 zł., albo 0.87zł. dokładnie nie pamiętam. Coś się jednak zmieniło bo przecież kiedyś za doładowania konta w POPie kwotą 25 zł. wystarczyło 500 pkt. , a teraz potrzeba ich aż 625.

#33434  autor: gemelli
 06 gru 2005, 11:25
no to w tym roku, nie pochwalę się nowym telefonem....

Świąteczna "niespodzianka" w ProPozycji

2005-12-05 19:44 Drukuj RSS

Niemiła niespodzianka spotka tych abonentów Orange, którzy w grudniu będą chcieli skorzystać z programu ProPozycja i wraz z przedłużeniem umowy chcieliby nabyć nowy telefon.

Wszyscy Ci, których średnie rachunki w ostatnich 3 miesiącach były poniżej 305 zł brutto, mogą przedłużyć w tym roku umowę tylko wybierając dodatkowy pakiet usług. Umowy z telefonem będą możliwe dopiero od 2. stycznia.

Udając się do salonu można będzie za to skorzystać z oferty odroczonej, która w zamian za przesunięcie okresu podpisania nowej umowy na styczeń bądź luty przyszłego roku, zapewni rabat przy zakupie telefonu w wysokości od 50 zł do 200 zł brutto.

źródło: telepolis.pl

[ Dodano: Pią 09 Gru, 2005 ]
Od 9. grudnia odblokowana została możliwość realizacji ofert z telefonami w ramach programu Propozycja.

Jeżeli klient skorzysta z oferty Telefon i Usługa w ramach ProPozycji, to usługi będą aktywne dopiero od następnego okresu rozliczeniowego. Informację o aktywacji usług klient otrzyma w formie SMS-a przesłanego pod jego numer abonencki

Żródło: telepolis.pl

zacząłem wątek, więc go kończę....
 #34628  autor: jaca87
 12 gru 2005, 21:41
Witam Posiadam akutalnie taryfę Mix 40 dla firm, poprosiłem panią konsultantke o jakąś większą taryfę bo ta mi nie wystarcza a ona stwierdziła że sie nieda i że jak chce więcej rozmawiac to musze kupować sobie karty doładowujące :/. klient chce więcej płacić w Orange to mu nie pozwolą :P Z ciekawości zapytałem sie o nowy telefon ,to oferta się pokrywa z tym co dają nowym abonentą :/ Podziękowałem pani i powiedziałem że rozwiązuje umowe.

Jaką polecacie taryfe może być dla firm w granicach 40zł- 60zł zależy mi na dobrym telefonie do 200 zł Pozdrawiam
 #34676  autor: gemelli
 13 gru 2005, 12:50
jaca87 pisze:Z ciekawości zapytałem sie o nowy telefon ,to oferta się pokrywa z tym co dają nowym abonentą :/ Podziękowałem pani i powiedziałem że rozwiązuje umowe.
he he ciekaw jestem co mi zaproponują...???? jak mi zaproponują ofertę taką jak dla nowego abonenta to im podziękuję za 6 letnią współpracę.
 #34746  autor: D@rio
 13 gru 2005, 17:16
gemelli pisze:
jaca87 pisze:Z ciekawości zapytałem sie o nowy telefon ,to oferta się pokrywa z tym co dają nowym abonentą :/ Podziękowałem pani i powiedziałem że rozwiązuje umowe.
he he ciekaw jestem co mi zaproponują...???? jak mi zaproponują ofertę taką jak dla nowego abonenta to im podziękuję za 6 letnią współpracę.
mix a post-paid to calkiem dwie rozne bajki...

#35068  autor: NMonster
 15 gru 2005, 00:26
Mam pytanko - posiadam JI 25 z rach. moje wydatki nie przekraczaja kw.deklarowanej - mam opcje 50% wiecej. Co by mi teraz zaproponowano? Czy jak wezme znów 50% wiecej to moge wizoasc jakis telefon? (np.za punkty Profit) ? Dzieki za info.

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#36431  autor: gemelli
 20 gru 2005, 22:22
ODŚWIEŻAM

jakieś newsy? ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami z programem propozycja?

#37292  autor: Arkadiuszb
 24 gru 2005, 08:03
Posiadam mix 25 juz 12 miechow jak bralem umowe rok temu to bez tela tylko 25 zl plus 50% gratis
Opis Akcji
W niedziele 18 grudnia zadzonilem do propozycji czekajac juz 3 miesiace na odezwanie sie z tego biura bo konczyla mi sie umowa.Oczywiscie przez 3 miesiace nikt do mnei nie zadzwonil.Wiec ja zadzwonilem.Odebral bardzo mily pan ktory obiecal mi przedluzenei umowy na 24 miesiace z telefonem nokia 6030 lub samungiem x480 w wysokosci 37 zl po odjeciu punktow profi plus 10 zl do kazdego abonamentu przez 18 miesiecy czyli za 25 zl mnial bym 35 zl.Konsutantowi powiedzialem ze przemysle i prosilem o odezwanei sie na nastepny dzien.Niestety jak to zawsze bywa w sieci orange konsultant nie zadzwonil juz do mnie wiec ja w piatek udalem sie do salonu z checia podpisania dalszej umowy z propozycji na tych warunkach ktore zostaly mi zaproponowane plus druga nowa umowa.Pan z salonu powiedzial ze jest to nie mozliwe poniewaz nie moze mi tego zaproponwac i poprosil mnei bym zadzwonil do Propozycji.Rozmawialem z bardzo nie milym czlowiekiem ktory nie chcial mi podac Nazwiska tego konsultanta i powiedzil ze go nie ma.wiec przedstawielm mu ta propozycje i zostalem wysmiany, zostaly mi przedstawione ceny z kosmosu np za telefon 150 zl.Po 10 minutach zrezygnowalem z rozmowy z tym nie milym czlowiekiem i zadzwonile znowu.Od pani dowiedzialem sie ze nie poda mi nazwisk konsultantow z ktorymi rozmawialem bo baza zostala skasowana.Czyli wcyhodz na to ze konsultanci kryja siebie.Po czym chcac nadal kontynuowac umowe chialem podpisac nowa w wysokosci 95 zl z telefonem sonyericsson k750i za 499 zl brutto.Pan z salonu wyjol telefon pokazal zaczol wypelniac dokumenty zachwalac i po paru minutach stukania w klawiature powiedzil ze musze wplacic 400 zl kaucji.Pytalem sie dlaczego przeciez mam oplacone rachunki karty byly doladowywane.Pytam sie o co chodzi.Niestety nic sie nie dowiedzialem.Jeszcze raz zadzwonilem tylko tym razme do BOK i rozmawialem z bardzo sympatyczna pania i powiedziala romawiajac jeszcze z jednym konsultantem ze ta propozycja ktora dostalem od pana w niedzile moze byc zrealizowana natomiast druga aktywacja bez kaucji jedynie po napisaniu pisma.Tak wiec po paru godzinkach przyjechal moj tata i powiedzial chodz przejedziemy sie tym razem do telepunktu pracuje tam bardoz mila pani , zawsze zalatwia z ta panai wszysko czy komorke czy neostrade.Zaczelismy znia rozmawiac o nei oplacalnosci mixa i o zerwaniu umowy kiedy zaczlem juz podpisywac zerwanei umowy spytalem sie czy mi sprawdzi czy cos sie zmienilo w propozycje przez te pare godzin ta tam na kompie wyskakuje niespodzianka.Telefon nokia 6030 za 35.9 zl i do tego mniala do wyboru co mi dac czy 10 zl , 25 , 50.Oczywiscie ustawila mi 50 zl.To 50 zl jest do wykorzystania tylko do Orange. przez 18 cyli rozliczeniowych czyli mam za 25 zl - 75zl do wygadania czyli 100 min porzez 18 miechow.a ten nie mily pajac co sie nim klocilem powiedzial ze da mi tez ta 50 zl ale aparat sobie wymyslil za 150 zl.Powiedzcie o co w tym wszystki chodzi z ta propozycja to jest porombane.AAA chial bym zaznaczyc ze te dodatkowe 50 zl to jest jakas nowosc co wejdzie od stycznia na kompie bylo napisane aby nei polecac tego klijentom jeszcze bo to usluga w fazie testowej.Ta pani z telepunktu powiedziala ze 2 dni temu takiego czegos jeszcze nei bylo co wy na to pisac chlopaki i dziewczyny.

#37507  autor: D@rio
 25 gru 2005, 01:14
hehe. Całą Orange ;) Wolna Amerynka ;) ....rzenada poprostu, żenada :) Kompetencja po ch**u :)

#37929  autor: koralowiec1
 27 gru 2005, 08:05
Wniosek jest taki, że kto ma długi język i buty siedmiomilowe, ten jak się popyta i pochodzi to zawsze coś znajdzie ;)

#40963  autor: jaca691
 05 sty 2006, 13:04
ja w rubryce idea24 on-line..w zakladce reklamacje..wyslalem im tekst z moim nie zadowoleniem..poniewaz umowe moge juz przedluzyc od lipca 2005...a standardowo co miesiac proponuja mi te same telefony tylko w coraz wiekszych cenach...dzis dostalem nawet 3y smsy ze reklamacja zostala przyjeta..ale to wszystko wlasciwie...czekam do 15 stycznia no nie wiem najpozniej do konca stycznia i albo stanieja troche te telefony albo zrezygnuje!! p.s. przez caly grudzien w infolini mowili mi ze od 2giego stycznia beda nowe atrakcyjne umowy..a Tu?? dzwonie 2 stycznia i nic telefony ktore mi prponowali w grudniu sa jeszcze drozsze bo rabaty na wiekszosc telefonow zostaly zniesione :smt011

#41385  autor: jaca87
 05 sty 2006, 22:23
A umnie coraz lepiej cenny idą pomalutku w dół czekajmy do 15 :) A będzie dobrze

#41495  autor: romek
 06 sty 2006, 11:51
Ludzie jest nowy cennik wazny od 4 stycznia

http://orange.pl/binaries/PL/Binary/310/318457.pdf

Ceny nie zmieniły się zdaje się od ostatniego cennika.

Ja wziąłem wczoraj nowy telefon w Propozycji:

Nokia 6630 za 600 PLN (mam abonament 50 PLN plus darmowy numer, ale on i tak sie nie liczy) - na tę cene złozył sie rabat 100 pln plus konwersja 200 pkt z profitu (szkoda że go sobie tak późno załozyłem bo wymienianie pktów profit na nowe tel naprawde się opłaca)

Dodatkowo otrzymałem 10 pln miesiecznie na dwa lata na rozmowy w sieci i stacjonarne

Pewnie zaraz napiszecie, ze mnie ostrzygli potwornie, ale ja potzrebowałem nowego tela teraz i zaraz a gówienek nie będę kupował. Nowy tel jest naprawdę miodzio.

#41505  autor: daniel
 06 sty 2006, 12:10
romek pisze:Ludzie jest nowy cennik wazny od 4 stycznia

http://orange.pl/binaries/PL/Binary/310/318457.pdf

Ceny nie zmieniły się zdaje się od ostatniego cennika.

Ja wziąłem wczoraj nowy telefon w Propozycji:

Nokia 6630 za 600 PLN (mam abonament 50 PLN plus darmowy numer, ale on i tak sie nie liczy) - na tę cene złozył sie rabat 100 pln plus konwersja 200 pkt z profitu (szkoda że go sobie tak późno załozyłem bo wymienianie pktów profit na nowe tel naprawde się opłaca)

Dodatkowo otrzymałem 10 pln miesiecznie na dwa lata na rozmowy w sieci i stacjonarne

Pewnie zaraz napiszecie, ze mnie ostrzygli potwornie, ale ja potzrebowałem nowego tela teraz i zaraz a gówienek nie będę kupował. Nowy tel jest naprawdę miodzio.
Gdybym mial tylko hajs, to zrobilbym podobnie.

Lights are blinding my eyes...