• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #30513  autor: Feniks
 15 lis 2005, 17:55
Witam,

Od trzech lat jestem abonentem sieci "Idea/Orange". 27.11 kończy mi się umowa. Obecnie mam rozszerzoną wersję taryfy "Jedna Idea 50". Oprócz standardowych 50 zł na rozmowy do wszystkich sieci (75 gr. za minutę czyli 66 minut) mam 50zł na rozmowy wewnątrz sieci (40 gr za minutę czyli 125 minut) i 100 sms-ów. Zaleznie od tego gdzie dzwonię wykorzystuje albo jeden pakiet albo drugi. Za całość płacę 50zł brutto.
"Orange" nie przedstawiło mi żadnej propozycji, więc dzisiaj do nich zadzwoniłem. Okazuje się, że najlepszym, ich zdaniem, wariantem będzie przedłużenie bieżącego abonamentu. W tym przypadku nie mogę kupić telefonu w promocji. Nie mam też co liczyć na więcej darmowych rozmów w tej samej cenie.

Mój numer wraz z jeszcze jednym (Idea dla Firm 100) są zarejestrowane firmę. Ja nie wykraczam poza abonament, drugi numer prezkracza go o jakieś 20-30zł.

Czy rzeczywiście nie mogę na nic więcej liczyć? Jakie są Wasze doświadczenia? Interesuje mnie okres po zmianie marki.

Z góry dziękuję za odpoweidź.

Pozdrawiam,

Feniks

#30514  autor: tomico
 15 lis 2005, 18:04
Tą jedną idee proponuje ci zamienić na nową taryfę i wziac nowy telefon do tego. Najlepiej zaczekaj aż oni sami do ciebie zadzwonia i oczekuj interesującej oferty. Im bliżej będzie do zakończenia umowy tym ciekawszą ofertę przygotują i tańszy telefon. Jak zadzwonią kilka dni przed zakonczeniem to sprobuj z nimi ponegocjować.

#30525  autor: Feniks
 15 lis 2005, 19:11
Czy zmiana taryfy da mi cokolwiek poza możliwością zakupu telefonu? Poza tym ciekawe telefony są w tej sieci drogie. W tej chwilo mam Nokię 6310i, a mało jest aparatów na które chciałbym ją zamienić. Zdziwię się jak do mnie zadzwonią z jakąś ciekawą ofertą. Rok temu negocjowałem z nimi telefonicznie przez ponad 40 minut. Ich pierwsza oferta była lepsza od tego co oferowali standardowo w "Propozycji"(oczywiście zaznaczyłem, że chcę dostać więcej), a teraz nic. Jak już pisałem nawet do mnie sami nie zadzwonili. Mieliśmy w tej sieci 3 aktywacje na jednym koncie firmowym. Zupełnie się nie przejeli gdy stracili jedną.
Spróbuję wyciągnąć od nich jakiś ciekawy aparat. Póltora roku temu znajomy kupił w salonie "Ery" nową Nokię 6150 za 100zł. Mi by obecnie wystarczyła nowa 6310i.

Największy problem polega na tym, że darmowe pakiety mam tylko do 27.11.

#30542  autor: Anm88
 15 lis 2005, 20:06
Ja będe miał również niedługo podbną przeprawę z Orange.Napisz jaki był skutek twoich działań a mi to napewno pomoze w przyszłości.Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

#30546  autor: Bobb
 15 lis 2005, 20:15
Feniks pisze:
Tak tę Nokię, ale oczywiście bez umowy.
Tak wlasnie myslalem, ze bez umowy ale wolalem sie upewnic...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#30552  autor: nova
 15 lis 2005, 20:32
Nie zakładam nowego topicu bo mam pytanie w zasadzie z tej samej kategori, czyli chodzi mi o przedłużenie umowy z Orange.
Mam teraz Nową Ideę dla Firm 100. Umowa skończyła mi się we wrześniu. Jakoś z braku czasu i ochoty nie podpisałem jeszcze nowej. Ale w grudniu będę chciał to zrobić i zakupić nowy telefon. Jak to wygląda technicznie, czy muszę przejść na taryfę Orange dla Firm? A jeśli tak czy to może być jednocześnie z zakupem nowego phone'a czy jakoś wcześniej muszę to w BOK-u zgłosić? I jeszcze jedno pytanie, będę miał wtedy doliczoną opłatę za zmianę taryfy?

#30554  autor: tomico
 15 lis 2005, 20:35
Nie musisz zawiadamiać BOKU. Poprostu idziesz do salonu i mowisz zeby z twoim starym numerem podpisali ci umowe na nowa taryfe. Nie placisz za zmiane taryfy.

#30560  autor: Feniks
 15 lis 2005, 20:46
Anm88 pisze:Ja będe miał również niedługo podbną przeprawę z Orange.Napisz jaki był skutek twoich działań a mi to napewno pomoze w przyszłości.Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
Napiszę co z tego wyszło. Konsultantka ma do mnie jutro zadzwonić, ale pewnie sprawa tak szybko się nie skończy.
Czy spotkaliście się w Idei/Orange z takimi "leżakami magazynowymi" (jak to określają na "Allegro") jak ten, wspomiany przeze mnie w "Erze".

Mnie oprócz 6310i interesowałaby Nokia 9210i lub inne nie starsze telefony należące do jednej z tych klas.

16.11

Konsultantka podtrzymała to co powiedziała wcześniej, czyli nie mogę liczyć na nic ponad to co mam w tej chwili. Mam jeszcze 11 dni może dam radę coś wywalczyć.

[ Dodano: Czw 22 Gru, 2005 ]
Umowa skończyła się 27.11, ale okres rozliczeniowy dopiero 14.12. Nikt juz do mnie nie dzwonił więc ostatniego dnia skontaktowałem się z Orange. Zgodziłem się na przedłużenie dotychczasowych warunków. 19.12 dostałem sms-a "Wysłano zamówiony zestaw...". Pewnie to jest standardowy sms. Ja w każym razie żadnego zestawu nie zamawiałem. Mija już kolejny dzień, a ja nadal nie mam nowego aneksu do umowy. Przed świetami już go pewnie nie dostanę. Miał się ze mna skontaktować kurier, ale oczywiście się nie odezwał, a Orange podało mi tylko jakiś numer stacjonarny (może do firmy kurierskiej?) i numer przesyłki. Mam tylko nadzieję, że nic im się nie pomyliło.