• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #28948  autor: Adam_SX
 06 lis 2005, 08:36
Tak jak w temacie. Która sieć manajwiększy zasięg. Chce sobie kupić starter.

Operator: Orange
Obecny telefon: Nokia 6230i

#28957  autor: kamil1221
 06 lis 2005, 10:42
Wydaje mi sie ze najlepszy zasieg ma siec ERA wiec mozesz kupic starter z TAK-TAKa lub HEYAH :D ale i tak TY zadecydujesz ostatecnie. Napewno nie kupuj starteru z ORANGE gdyz to ten sam zasieg co dawna IDEA czyli idea zawsze po za zasiegiem :D :D

#28958  autor: Skarpyta
 06 lis 2005, 10:47
ERA :wink:

Obrazek
Obrazek

#28987  autor: tomico
 06 lis 2005, 12:47
Największy zasięg:
gsm:era
edge:orange
umts:plus gsm

#28988  autor: Skarpyta
 06 lis 2005, 12:47
anglik pisze::wink: rybacy gadaja ze najwiekszy zasieg ma siec ERA :shock:
bo ma! :wink:

Obrazek
Obrazek

#28991  autor: gudcezar
 06 lis 2005, 12:53
HEYAH !!!!!!!!!!!

#28993  autor: Irek
 06 lis 2005, 12:55
gudcezar pisze:HEYAH !!!!!!!!!!!
Korzysta z nadajników Ery :lol:

"And one more thing..."

#28994  autor: gudcezar
 06 lis 2005, 12:56
Nie patrz na to :-D

#28996  autor: Irek
 06 lis 2005, 13:00
gudcezar pisze:Nie patrz na to :-D
Nie rozumiem! Na co nie mam patrzeć. Możesz mi wytłumaczyć?!?

"And one more thing..."

#29000  autor: gudcezar
 06 lis 2005, 13:12
Tego nie trzeba rozumieć możesz sie tego domyślić !!??

#29016  autor: Klusek
 06 lis 2005, 14:40
Jeżeli chcesz kupić starter to lepiej sprawdź sam która sieć ma u Ciebie największy zasięg. Często bywa tak, że w jednym miejscu zasięg ma jedna sieć a nie ma jej inna i na odwrót. I najlepiej sprowadzać zasięg różnych sieci na tym samym telefonie. Chociaż na dzień dzisiejszy z zasięgiem nie powinno być problemu w żadnej sieci, no chyba, że mieszkamy na jakimś odludziu lub w środku lasu ;)

Obrazek
Obrazek

#29044  autor: D@rio
 06 lis 2005, 16:55
Dokladnie. Popieram kolege przedmowce. Tak naprawde to zasieg jest porownywalny we wszystkich sieciach jednak radzilbym sprawdzic np. na jakies nokii ktora siec ma u Ciebie w domu namocniejszy sygnal, bo wiadom roznie to jest. No chyba ze chcesz korzystac z EDGE dodatkowo albo jakichs inny pierdolow to te obserwacje powinny byc juz o wiele bardziej wnikliwsze. Pozatym, nie skupiaj sie az tak na zasiegu tylko raczej popatrz na oferty i wybierz te najkorzystniejsza dla Ciebie. Jesli o mnie chodzi...to polecam Ci sieci Era :)

Pzdr ;)

#29056  autor: Adam_SX
 06 lis 2005, 18:25
Jesli o mnie chodzi...to polecam Ci sieci Era
Właśnie planuje przejść na erę ale dopiero w lutym 2006. Najbardziej mi pasuje teraz oferte urodzinowa 80/40 ale w lutym już jej przeciez nie będzie.
Mam pytanek kilka:
1. Czy Era coś ciekawego zaproponuje tak do lutego ?? Interesuję mnie coś takiego jak Urodzinowa promocja np. 80/40
Pytania do użytkowników Ery:
2.Czy można wyłączyć pocztę głosową ?
3. Czy można sprawdzić stan darmowych minut a abonamęcie ? Jak tak to czy ten numer jest darmowy czy płaty i ajki to jest numer.
4. Co Wam proponowała Era gdy chcieliście przedłużyć umowę ?

#29075  autor: wojttek
 06 lis 2005, 20:36
Adam_SX pisze:Mam pytanek kilka:
1. Czy Era coś ciekawego zaproponuje tak do lutego ?? Interesuję mnie coś takiego jak Urodzinowa promocja np. 80/40
Pytania do użytkowników Ery:
2.Czy można wyłączyć pocztę głosową ?
3. Czy można sprawdzić stan darmowych minut a abonamęcie ? Jak tak to czy ten numer jest darmowy czy płaty i ajki to jest numer.
4. Co Wam proponowała Era gdy chcieliście przedłużyć umowę ?
1. tego nikt nie przewidzi... :wink:
2. można, oczywiście...
ERA.pl pisze: Aktywacja i dezaktywacja Poczty głosowej

Poczta głosowa jest dostępna bezpłatnie dla wszystkich abonentów sieci Era. Jeśli nie korzystasz z niej dłużej niż 3 miesiące to skrzynka zostaje automatycznie wyłączona. Jesteś o tym fakcie poinformowany SMSem 30 dni wcześniej - tak abyś miał czas na ustawienie przekierowań i skorzystanie z usługi.
Jeśli w ciągu tego czasu nadal nie korzystasz z Poczty głosowej bo nie jest Ci w tym czasie potrzebna to po 30 dniach zostaje automatycznie wyłączona. Zawsze możesz ją ponownie bezpłatnie aktywować - wystarczy zadzwonić pod bezpłatny numer 602 900 i postępując zgodnie z instrukcjami automatycznego przewodnika uruchomić usługę. Wraz z ponowną aktywacją Poczty głosowej automatycznie ustawione zostaną przekierowania tak abyś mógł od razu z niej korzystać
3. można... [chyba] ja kiedyś to robiłem na I-BOA i mi pokazywało, ale to było 3-4 m-ce temu...
najepiej jesli masz mozliwość to sprawdź https://i-boa.era.pl/iboa-pp/auth
4. jeszcze nie przedłużałem... zresztą to jest sprawa indywidualna, zalezy jakie miałeś rachunki etc... :wink:
[/quote]

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#29079  autor: blom
 06 lis 2005, 20:55
"d@@a jasiu" i wielkie debilstwo "ludzikow z mala kielbasa" lub banda nastolatkow zakompleksionych "ja mam ere zdziere łe a ja orange porecz heheh a ty co plus minusa"

to idiotyczne! zasieg sie ma tam gdzie sie mieszka i starczy! czy na serio po calej polsce latasz tak intensywnie? porabalo was? to moze satelitarny tel. cio?

- zasieg zalezy od wielu czynnikow i nie raz sie zdaza ze "lapie" bts'a oddalonego o 20km..... - a ten to maly miejski pikus.....

wszystko zalezy od:
- mocy nadawczej bts'a i ich ilosci
- jakosci telefonu - jego anteny
- terenu....

#29080  autor: kalin
 06 lis 2005, 21:00
sdz pisze:"d@@a jasiu" i wielkie debilstwo "ludzikow z mala kielbasa" lub banda nastolatkow zakompleksionych "ja mam ere zdziere łe a ja orange porecz heheh a ty co plus minusa"

to idiotyczne! zasieg sie ma tam gdzie sie mieszka i starczy! czy na serio po calej polsce latasz tak intensywnie? porabalo was? to moze satelitarny tel. cio?
Calkowicie sie zgadzam z sdz-em! To chyba pierwszy raz :-D

#29083  autor: D@rio
 06 lis 2005, 21:16
Powiem tak.

Co do lutego 2006 to nie spodziewalbym sie zadnych rewelacji. Poniewaz akurat w tych czasach raczej nie ma zadnego boom'u w sieciach komorkowych ze wzgledu na spokoj po promocjach swiatecznych ktory trwa jakies 2 - 3 miesiace. Dlatego proponowalbym Ci jesli masz taka mozliwosc albo podpisac teraz umowe na promocje urodzinowa lub poczekac do polowy grudnia bo na swieta zawsze jest najwieksza sprzedaz w sieciach komorkowych i operatorzy napewno zaproponuja cos nowego i ciekawego. Pozatym zobaczymy co pokaze Orange na najblizszej konferencji ;) A swoja droga, jesli chodzi o Ere....proponowalbym tez obejrzec sie z ofertami biznesowymi (jesli masz REGONa) bo sa rowzniez bardzo ciekawe, zwlaszcza promocja "Dwa razy wiecej minut" :)

Natomiast co do poczty glosowej to oczywiscie ze mozna ja sobie wylaczyc na wielorakie sposoby a najszybciej i naprosciej to albo TeleEra albo I-BOA.
Natomiast co do minut w abonamencie tez jest to mozliwe jak najbardziej, albo poprzez I-BOA albo laczac sie ze specjalnym numerem 602 963 (Informacja o kosztach połączeń, SMS-ów i danych od dnia wystawienia ostatniego rachunku - 0,39gr. za polaczenie)

Jesli chodzi o przedluzanie umow to wszystko zalezy od rachunkow, indywidualnych umow, ilosci aktywacji czy indywidualnych negocjacji. Ale jak sie podejdzie z glowa to mozna otrzymac jakis telefon + dodatkowe minuty/rabat na abonament albo cos innego. To sa bardzo indywidualne negocjacje i trudno mi sie w tej kwestii wypowiedziec. Dodam ze jeszcze mozna obnizyc sobie cene telefonu przy przedluzeniu umowy dzieki punktom w programie EraPremia.

Pozdrawiam.

#29089  autor: Adam_SX
 06 lis 2005, 21:44
D@rio a powedz czy jak dzwonicz na ten numer sprawdzić ile masz jszcze minutek to konkretnie mówią np. "Z bieżąceego okresu zostało ci 21minut darmowych". B chodzi mi oto zeby było można sprawdzić. Miałem iedyś abonament w Plusie to szkoda mówić..Teraz mam w Orange i mam pakiet kwotny i wszystki idzie sprawdzić.

#29090  autor: D@rio
 06 lis 2005, 21:50
Adam_SX pisze:D@rio a powedz czy jak dzwonicz na ten numer sprawdzić ile masz jszcze minutek to konkretnie mówią np. "Z bieżąceego okresu zostało ci 21minut darmowych". B chodzi mi oto zeby było można sprawdzić. Miałem iedyś abonament w Plusie to szkoda mówić..Teraz mam w Orange i mam pakiet kwotny i wszystki idzie sprawdzić.
Mowiac cos takiego: "W bierzacym okresie rozliczeniowym postalo Ci X minut i X SMSow" :) jakos tak...teraz nie moge sprawdzic bo akurat nie mam przy sobie telefonu abonamentowego Ery. Mowie z pamieci i nie sadze abym sie mylil ;)