• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Co wybrać?

Nokia 6020
4
33%
Siemens C 75
3
25%
Sagem myX5-2
1
8%
Sagem myX5-2
1
8%
Sagem myX5-2v
3
25%
 #28709  autor: kubako
 04 lis 2005, 00:07
Zadzwoniłem dziś chyba do każdego punktu sprzedaży Ery w Łodzi i okolicach i niestety nigdzie nie ma SE k508i. No i sam już nie wiem co mam wybrać. Jestem w takiej sytuacji, że muszę kupić telefon jak najszybciej i nie chcę za bardzo czekać. Nie mogę sobie też pozwolić na wydatek rzędu 150 zł, żeby kupić k700i. W tej chwili zastanawiam się nad tymi telefonami:
    Nokia 6020
    Sagem myX5-2/Sagem myX5-2v
    Siemens C 75
W zasadzie jestem antysiemensowcem, bo mam z telefonem tej firmy niemiłe wspomnienia, ale c75 prezentuje się ciekawie. Boję się jednak, że są to awaryjne aparaty.
Zależy mi na tym, żeby telefon miał podczerwień i dzwonki w formacie mp3 (albo coś w tym stylu - nie znam się na tym). Nie jest dla mnie istotna jakość foto.
W zasadzie planuję kupić ten telefon tylko na chwilę - jakieś 2-3 miesiące, a później sprzedać, więc trzeba wziąć pod uwagę jego ewentualną wartość po tym czasie.
Pomóżcie mi proszę, bo ja już nie mam siły. I nie piszcie - dołóż 150 zł. i kup k700i, bo nie mogę w tej chwili :-(

#28716  autor: Frasio
 04 lis 2005, 06:45
Jeżeli go chcesz wziąć na tak krótok to weź ten który jest najwięcej wart. ;)
A tak normalnie bym się wachał pomiędzy Nokią a Sagemem z literką V na końcu. ;)

Obrazek

#28726  autor: kubako
 04 lis 2005, 10:38
Chyba jednak wezmę Nokię. Wprawdzie Siemens wygląda bardzo atrakcyjnie, ale tyle się naczytałem o tej firmie, że wolę nie ryzykować... A Sagem z wyglądu średnio mi się podoba. No cóż - nie jestem usatysfakcjonowany tym wąskim polem manewru ale trudno. Może za miesiąc sprzedam Nokię i dołożę trochę i kupię SE k508i luba nawet k700i...

#28731  autor: wojttek
 04 lis 2005, 11:40
zdecydowanie 6020.. najlepszy jakościowo telefon... a i wartość będzie miał największą ...
Ceny teelfonów
6020 - 760 zł
c75 - 660 zł
mx5-2v - 450 zł
są to ceny w erze bez abonamentu... jak widać najdorższa jest 6020... i najdroższa będzie też po 2-3 m-cach..
ceny telefonów na allegro..: (używane 1-3 m-ce]
c75 - 300-380 zł
mx5-2v - 200 - 300 zł
6020 - 400 - 450 zł..

wybór oczywisty..

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#28755  autor: piotrz
 04 lis 2005, 14:38
łeee...zagłosowałem na sagema, bo nie wiedziałem, że ważna dla Ciebie wartość telefonu
w każdym razie najbardziej opłaca Ci się nokia 6020...

#29084  autor: kubako
 06 lis 2005, 21:25
No wziąłem Nokię... muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony. Jedyna rzecz jaka mi przeszkadza, to niemożność ustawienia mp3 jako dzwonki... ale poza tym jest ok. Aparat i wyświetlacz uważam że jest znacznie lepszy niż w SE k300i (kilka osób mówiło, że jest inaczej...)...