• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#27813  autor: Frasio
 29 paź 2005, 08:33
Jak do słuchania muzy to może N91. ;)
O karty się martwić nie musisz bo ma 4 giga pamięci.
To jest cegłofon i jeszcze też ma symbianika. ;)

Obrazek

#27825  autor: Dragon
 29 paź 2005, 10:27
w sumie to na czym ci zalezy, jesli na wielkosci to moze 9500 :P ale ja bym go za bardzo nie chcial, idiotyczne proporcje ekranu, aparat to zwykle VGA no i ogolnie troche za stary. Bierz juz tego N70 i nie gadaj :P (a moze Samsung, nie iwem co prawda jak sie nazywa, ale pamietam ze mial 2mpix aparat i karty pamieci, wie ktos jak sie nazywa? )

#28137  autor: rutrakus
 30 paź 2005, 20:25
sinister_stirrer pisze:Troche sie zagrzałem patrząć dziś na oferte w Vobisie. Wartość aparatu wzrosła z 1999 PLN do 2199 PLN.
A moze ktos poleci mi co innego? Jak już wspomniałem to ma być cegłofon:)
Pozdrawiam
Ja byłem 2 dni temu w podobnej sytuacji. Napaliłem się na N70, poszedłem do Vobisu z 1999zł w kieszeni, a tam się dowiedziałem, że od dziś cena rośnie o 200 zł. Wówczas się opamiętałem i kupiłem jeszcze tego samego dnia Nokię 6630 o 1000zł taniej niż Vobisowska N70. I stwierdzam, po dwóch dniach testów, że 6630 to super telefon. Myślę, że nie warto dopłacać 1000 zł za aparat 2MP (w porównaniu do 1.3MP) i radio.

Tak więc całe szczęście że cena w Vobisie wzrosła o te 200 zł.

#28145  autor: Dragon
 30 paź 2005, 21:02
mnie by tez bylo szkdao 1000zl na te 0.7mpix i radio :P w sumie gdybym mial 2 tys to na pewno nie pakwoalbym tego w telefon,raczej w osobne urzadzenia

#28191  autor: piotrz
 31 paź 2005, 09:21
ten telefon opłaca się bardziej kupić niż 6630, ale nie teraz...może za rok... :)

#28214  autor: sinister_stirrer
 31 paź 2005, 11:27
Zadzwonilem do mPunktu w katowicach (by nie jechać nadaremne) i konsultantka powiedziala ze tego telefonu nie maja w ofercie, nic o nim nie wiedziala oraz ogolnie byla zaskoczona jak o niego zapytalem. Cos mi tu smierdzi...

#28307  autor: Skarpyta
 31 paź 2005, 21:55
sinister_stirrer pisze:Zadzwonilem do mPunktu w katowicach (by nie jechać nadaremne) i konsultantka powiedziala ze tego telefonu nie maja w ofercie, nic o nim nie wiedziala oraz ogolnie byla zaskoczona jak o niego zapytalem. Cos mi tu smierdzi...
a skaładałes zamówienie??? zrobili cie w bam buko :evil:

Obrazek
Obrazek

#28557  autor: sinister_stirrer
 02 lis 2005, 18:50
obdzwonilem sieci sklepow mpunkt i vobis w wojewodztwie slaskim i nikt nic nie wie o noki n70... mimo ze na stronach obu firm pisze ze telefon jest dostepny w sklepach to tak nie jest... Czy ktos z was nie wie kiedy ten telefon bedzie mozna kupic? Bo juz powoli zaczynam sie irytowac... Co robic?

#28558  autor: Przemek
 02 lis 2005, 18:53
No tak to jest strasznie irytujące :-D tak samo miałem z SE K500i w internecie piszą, że jest a nie ma :wink: Wydaje mi się, że musisz trochę poczekać, a jak za 1-1,5 miesiąca nie będzie to zdecyduj się na coś innego :-)

#28574  autor: rutrakus
 02 lis 2005, 20:08
sinister_stirrer pisze:Czy ktos z was nie wie kiedy ten telefon bedzie mozna kupic?
W Vobisie w Łodzi N70 stoi na półce i jest dostępny od ręki

#28578  autor: pumba
 02 lis 2005, 20:18
sinister_stirrer a widziałeś już nowinki z noki może poczekasz na N80 jest to taka N70 w wersji slider i do tego jeszcze bardziej wypasiona a ma być dostępna w pierwszym kwartale przyszłego roku. Ja też mam ochotę na N70 ale teraz chyba będę czekał na N80 :wink:

#28610  autor: sinister_stirrer
 02 lis 2005, 22:44
rutrakus ... fajnie :) tylko ja mieszkam na śląsku i do lodzi nie bede jechal... jak zwykle tylko u nas moga sie takie rzeczy dziać ;) ale to ze jest u was moze tez oznaczac ze lada dzien bedzie u nas ;D

Mnie sie tam n70 bardziej podoba gdyz wole cegły i jak nic sie nie rusza :P

#28613  autor: rutrakus
 03 lis 2005, 00:11
Ja uważam, że nie ma sensu wydawać dziś ponad 2000 zł na N70.
Zauważcie, iż nowe Nokie z wyższej półki, poczynając od N90 (także wszystkie zaprezentowane dziś modele: N71, N80 i N92), mają główny wyświetlacz o rozdzielczości 352 x 416. A to oznacza, że powoli fiński koncern będzie szedł w tę stronę i może się niedługo okazać, iż coraz więcej programów na Symbiana będzie powstawać z myślą fonach o tej rozdzielczości. A wówczas największa zaleta Series 60 (czyli masa softu) może stracić na wartości.

Myślę więc, że wkrótce ceny ostatnich telefonów "starej" generacji (w tym także N70) mogą zacząć spadać.

#28619  autor: Frasio
 03 lis 2005, 06:57
sinister stirrer ale na śląsku jest dużo sklepów vobisa.
Popatrz sobie na http://www.vobis.pl i zobacz gdzie masz najbliższy vobis. ;)

Obrazek

#28624  autor: sinister_stirrer
 03 lis 2005, 10:10
Frasio przeczytaj kilka posotw wyzej :) napisalem ze dzwonilem do mpunktow i vobisow w slaskim :) ale to bylko kilka dni temu... dzis wysałem maile z zapytaniem do wszystkich vobisow w wojewodztwie slaskim :D

Rutrakus no niby tak :) ale mam dosc czekania... I zas mam czekac pol roku do 1 kawartalu jak wyjda te nowe nokie? To juz do tego czasu znow wymysla jakes telfony ktore beda o niebo lepsze i znow bede chcial inny i znow mam na nie czekac?nigdy nic nie kupie bo zawsze bede czekal:D
Raz kozie smierc

#28626  autor: sinister_stirrer
 03 lis 2005, 12:02
Filia 636 w katowicach odpisala ze aktualnie jest w posiadaniu tego modelu :D reszta pisiala ze moze go sprowadzic... dziwne jest to ze jest pelno vobisow w katowicach i wogole w slaskim jest tego od groma a jest tylko w 1 miejscu mozna jak narazie dorwac ta sluchawke...
Chlopaki jade po telefon :D

#28631  autor: piotrz
 03 lis 2005, 15:21
jaj bedziesz miał już to napisz jakie wrażenia, umieść z niej zdjęcia, czy jest szybka itp...
może byś napisał test? witek mógłby go umieścić na łamach telepolis... :)

#28665  autor: sinister_stirrer
 03 lis 2005, 19:23
ok mam ten fonik juz :D fajny, fajny... tylko juz mi bateria padla i bede ladowal przez noc .. jutro rano przestuje go:)

#28680  autor: Skarpyta
 03 lis 2005, 20:24
sinister_stirrer pisze:ok mam ten fonik juz :D fajny, fajny... tylko juz mi bateria padla i bede ladowal przez noc .. jutro rano przestuje go:)
ooooo fajnie fajnie a msz kabelek albo jakie bajery :wink:

Obrazek
Obrazek

#28719  autor: sinister_stirrer
 04 lis 2005, 07:24
jasne.. zestaw sluchawkowy, kabelek usb CA-53, skórzaną smycz, jakąś czarna chusteczkę, jeden Bóg wie po co :D karta pamięci, przejściówka na zwykła ładowarke, no i ładowarka ktora nie pasuje do starszych modeli :( koncowka jest o wiele mniejsza... no i płytka z oprogramowaniem