• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#280082  autor: Cinkonskin
 29 lip 2008, 22:59
Nie wiem jak Wy , ale jak mi by ukradli telefon , to bym poszedł żeby mi go zablokowali , IMEI czy jak oni tam to robia , niech się przynajmniej jakiś lump nia nie cieszy

#280086  autor: elrond
 29 lip 2008, 23:04
Cinkonskin pisze:Nie wiem jak Wy , ale jak mi by ukradli telefon , to bym poszedł żeby mi go zablokowali , IMEI czy jak oni tam to robia , niech się przynajmniej jakiś lump nia nie cieszy
Zmieni IMEI i się będzie i tak cieszył telefonem.

#280088  autor: Cinkonskin
 29 lip 2008, 23:07
Ale jakiś przygłupek co ukradnie telefon od tak, pewnie pomyśli ,że to koniec z telefonikiem.

#280364  autor: kojot67
 31 lip 2008, 14:47
Dziwne dyskusje...złodziejstwo trzeba zgłaszać i co tu dyskutować...
A złodzieja karać surowo...bo u nas to za łagodnie się do tego podchodzi...i żadne tam ucinanie ręki...tylko do roboty ciężkiej i niech to co ukradł odrobi tysiąckrotnie... Czyli za każdą ukradzioną złotówkę niech odda poszkodowanemu 1000....To ludzie aż by się prosili żeby ich okraść...hahahahaha

Nie ma to tamto
http://www.kyokushinkan.republika.pl/

#280366  autor: Cinkonskin
 31 lip 2008, 14:57
Zgłosisz , policja niby zacznie "szukać" złodzieja , Ci się dowiedza, kto kupił od nich telefon na Allegro, i potem kłopoty, tak jak mówił elrond, :roll:
kojot67 pisze:.tylko do roboty ciężkiej
kojot67 pisze:A złodzieja karać surowo..
jak za potrącenie po pijaku , pchnięcie śmiertelne nozem, daja 10 lat, wyjdzie za dobre sprawowanie po 4 to co tu dużo mówić o tych surowych karach.

Może to burzliwy temat ,ale wg mnie POWINNA wrócić kara śmierci, innego wyjścia nie ma, dlaczego ma żyć ktoś kto zabił z zimną krwią i premedytacja bezbronna osobe , od tak, żeby sie popisać przed kolegami, tak jak ten "człowiek" co pchnął tą starsza osobe nożem i zmarła. Wtedy może pomyśla 2 razy zanim się popisza, a tak wyjdzie, psychike juz wogole bedzie miał chorą i znowu będzie zabijał...

#280415  autor: user_delete10
 31 lip 2008, 19:14
Cinkonskin pisze:Może to burzliwy temat ,ale wg mnie POWINNA wrócić kara śmierci
101% poparcia.Może od razu nie zmienia prawa na takie jak w Chinach ale na takie jak w USA owszem.

Wracając do tych kradzieży. Dlaczego tu niektórzy się boją o zamach na swoje życie zgłaszając złodzieja?Nie przesadzajmy.Ci złodzieje to często dzieciarnia,mądra do czasu a potem stokrotnie skruszona i trzęsąca się ze strachu kiedy sprawa się ujawnia.Od razu mafia się nie zajmuje takimi rzeczami.To jest ta cecha Polaka,negatywna.Jak się ma coś z policją,nawet w charakterze świadka to każdy ucieka i boi się,że ktoś uzna go za gorszego.Stereotyp,że kontakt z policją to coś negatywnego.

#280485  autor: Cinkonskin
 01 sie 2008, 00:39
Tu tak można sobie dyskutowac, ale tak to tak naprawde może nic nie zmienic , a tylko pogorszyć sprawę , sprawę naszego bezpieczeństwa, bo a nóż ,to nie będzie jeden dzieciaczek 12 latek... :roll:

#280682  autor: maniek
 02 sie 2008, 10:31
Darecky pisze:PS: daj sobie spokój lepiej...
I to jest k...a zajebiste podejście do sprawy :!: Najlepiej udać że nic sie nie stało i patrzeć w druga stronę. Przez takie podejście w tym kraju jest jak jest. Kazdy boi sie własnego cienia i widac nigdy sie to nie zmieni.

#280708  autor: krzyno
 02 sie 2008, 14:00
Cinkonskin pisze:Tu tak można sobie dyskutowac, ale tak to tak naprawde może nic nie zmienic , a tylko pogorszyć sprawę , sprawę naszego bezpieczeństwa, bo a nóż ,to nie będzie jeden dzieciaczek 12 latek... :roll:
Moja rada dla Ciebie - przestań wychodzić z domu, przeglądać internet i pisać na forum. Sprzedaj swój fon bo kiedyś ktoś Ci może go ukraść i bedziesz miał problemy ze złodziejami.
Stary z takim podejściem do sprawy to zaczną nas niedługo w biały dzień okradać na oczach wielu ludzi, co Ty baba jesteś czy facet ?
Bez urazy, ale denerwuje mnie takie podejście do sprawy, masz takie zdanie OK, ale nie namawiaj innych do takiego zachowania.

#280722  autor: yagi
 02 sie 2008, 15:33
Ja bym najpierw zapytal Poliscji jak maja zamiar podejsc do sprawy i jakie srodki przedsiewziac zeby mi zapewnic bezpieczenstwo. Jesli wg mnie byliby profesjonalni to bym zglosil sprawe a jak nie to bym im o tym powiedzial wprost, ze sa do bani pod tym wzgledem i bym wyszedl.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280804  autor: Cinkonskin
 02 sie 2008, 23:10
Ja tam się nie szwendam po ciemnych uliczkach i dyskotekach, nikt mi nic nie ukradł nigdy , a cóż, wielkiego kroku do przodu nie zrobie dając swoje dane osobowe złodziejowi a policja machnie ręka na to i powie jakąś wymówke ,że maja duzo spraw itd itp.

Złodziejski plebs maleje w Polsce, coraz mniej tego typu zdarzeń jest, ja tam mówie co jest lepsze i bezpieczniejsze (dmuchajac na zimno), nie jestem jakimś fanatykiem pomagania i pomocy w takich sprawach , nie przypilnował to ma , nikt mi nagrody nie da, a może ten ktoś juz ma to w ****

#289291  autor: pppd
 21 wrz 2008, 11:58
Wróciłem z urlopu i nie odpuściłem tej sprawy. Ponieważ telefon nie jest mi już potrzebny i mogę go nawet zostawić na Policji skontaktowałem się ze znajomym policjantem i on się zajmie tą sprawą w taki sposób, że ja nie będę musiał latać tam i składać wyjaśnień. Jak będę miał jakieś informacje na temat tej sprawy na pewno dam znać.

#289373  autor: tomico
 21 wrz 2008, 21:08
Telefonu nie wyrzucę bo sam jest legalny sprawdzę to jeszcze na komendzie, natomiast zawartość zarchiwizuję na później, a póki co sobie daruje i jadę na urlop.
Poradzę ci szczerze. Idź z tym na komende i nie czekaj na nic, bo naprawdę przez niezgłoszenie tego możesz sobie narobić niezłe kłopoty. Oni posprawdzają w allegro i będą mieli twoje dane więc lepiej skontaktuj się z nimi zanim oni z tobą się skontaktują.