• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #27336  autor: Piotr
 26 paź 2005, 14:16
Z perspektywy czasu dochodzę do wniosku, że obecny rok do tłustych pod względem jakiś oszałamiających promocji na rynku pre-paidów nie należał.
Może jest to podyktowane tym, że wszystko przyćmiła gwiazda Orange, która od razu kiedy pojawiła się na tapecie straciła swój blask, który miał stać się zapowiedzią zmiań, obniżek cen itp. wdg. wielu ludzi.

Po za tym prawie zawsze w okresie października/listopada już się coś zaczynało dziać. Ot co w powietrzu czuło się, że idą zmiany. Jakieś nowe usługi itp. W tym roku jest inaczej. Odnoszę wrażenie, że nasi operatorzy dostali zadyszki. Zadaje sobie jednak pytanie skąd wzięło się to zmęczenie? Co mogło tak osłabić kondycyjnie naszych graczy? Spójrzmy prawdzie w oczy w tym roku nic rewelacyjnego się nie wydarzyło może po za nielicznymi wyjątkami w postaci rzeczywiście darwowych rozmów przez kilkadziesiąt minut w Simplusie, które de fakto po pewnym czasie zostały wycofane z oferty i zastąpione już płatną - zmodyfikowaną wersją...

Nie wiem może się mylę ale tak jak wspomniałem jak dla mnie ten rok, który jeszcze trochę tygodni ma do swojego końca w sektorze pre-paid do rewelacyjnych nie należał... Kto wie może będzie nam dana jakaś gwiazdka z nieba i operatorzy zaproponują nam coś na święta. Chociaż przy ich zastoju i w to zaczynam powoli powątpiewać...

A jakie są wasze odczucia w tej kwestii?

Pozdrawiam i zachęcam do rozmowy.

#27339  autor: repsol
 26 paź 2005, 14:32
narazie tylko POP cos tam knuje ale niewiadomo czy dobrego czy zlego.. 8)

#27343  autor: D@rio
 26 paź 2005, 14:56
Wiesz, masz racje w sumie. W sektorze pre-paid sie faktycznie nic ciekawego nie dzialo i narazie dziac nie bedzie raczej. POP tylko wysyla jakies SMSy ale tak naprawde nie wiadomo co, gdzie i jak. W sumie rok jak rok ;) ...jakies tam nowe promocje i uslugi. Jednak, do najciekawszych wydarzen roku mozna by zaliczyc NieskonczonoscPlus, HH w Simplusie, Promocje Urodzinowa w Erze czy Tanie Numerki, pakiety w EraTT. ....no i warto by wymienic ze chyba w tym roku ceny starterow tak spadly ze juz mozna miec startera za niecala dyszke ;)

Pozdrawiam.

#27364  autor: Dragon
 26 paź 2005, 16:13
mnie bardziej martwi ze zastoj byl tez w abonamencie, aktualnie bez zadnych super znizek dla firm to ceny sa nizsze w pre-paid, a co do 2005 r to po prsotu ewolucja, a nie rewolucja :P

#27370  autor: Piotr
 26 paź 2005, 16:28
Analizując tak jeszcze ten rok to osobiscie uważam, że można go spokojnie nazwać rokiem pakietów. Z obserwacji wynika (jeżeli się mylę proszę o poprawienie), że to właśnie w 2005 na masową skalę operatorzy powprowadzali do swoich usług wszelakiej maści pakiety z tańszymi minutami, SMSami itp.

Jeżeli dobrze pamiętam pionierem takich udogodniń był POP - jeżeli tutaj wdarł się jakiś błąd to też proszę o sprostowanie :wink:

Ogólnie rzecz biorąc zbyt wiele się nie działo co by człowieka mogło zwalić z nóg...
No ale kto wie może operatorzy coś nam szykują pod choineczkę 8)

Pozdrawiam.

#27386  autor: koralowiec1
 26 paź 2005, 18:12
Internet na kartę, czyli SIMDATA (1 i 2) został mile odebrany przez użytkowników sieci. A tak to faktycznie nie było żadnych SZOK.. SZAŁ.. REWOLUCJI. Nawet Heyah nie powalała z nóg 10% obniżką.

#27390  autor: Th0mas
 26 paź 2005, 18:35
Rok się jeszcze nie skończył. Liczę jeszcze na POPa :)

#27402  autor: Irek
 26 paź 2005, 19:09
Th0mas pisze:Rok się jeszcze nie skończył. Liczę jeszcze na POPa :)
Nie ma co liczyć na POP'a. Jak do tej pory zaprezentowali eski po grosz i darmowe weekendy przy doładowaniu za 50 pln i to chyba będzie wszystko. Już nic nowego do końca roku nie będzie! A tak poza tym to ten rok nie był wcale taki kiepski!

#27419  autor: Th0mas
 26 paź 2005, 19:51
No nie wiem... ja zobaczę co będzie 1 listopada, jak skończą się promocje na SMSa za 1gr i minuty za 30gr.

#27420  autor: tomico
 26 paź 2005, 19:52
Spokojnie rok jeszcze się nie skończył. Zawsze na święta są jakieś promocje.

#27434  autor: tytan
 26 paź 2005, 20:43
Moja rodzina ma tylko w sieci Era (abon. lub TakTaki) . W tej chwili to najlepiej wychodzi , pakiety w TT i taryfy Era Nowy Komfort .

P.S. Mam do sprzedania POPa , numer sŁużyŁ tylko do dzwonienia, nie byŁ reklamowany . Na koncie jest aktualnie pln 146,63 . Konto jest jeszcze ważne: 38 dni wychodzące, 310 dni przychodzące. Cena do uzgodnienia. :wink:

#27447  autor: WitekT
 26 paź 2005, 21:09
Daj ogłoszenie w odpowiednim dziale.

#27451  autor: Irek
 26 paź 2005, 21:13
Th0mas pisze:No nie wiem... ja zobaczę co będzie 1 listopada, jak skończą się promocje na SMSa za 1gr i minuty za 30gr.
Mówisz, że się skończy, a może zostanie przedłużona. Mi sie osobiście wydaje, że te pakiety zostana na stałe!

#27562  autor: rcicho
 27 paź 2005, 19:53
Moim zdaniem bieżacy rok był bardzo ciekawy również na rynku rodzimych usług pre-paid. Pojawiła się wreszcie mozliwosc taniego dzwonienia wewnątrz sieci i na stacjonarne w cenie 24-30 groszy za minutę. Można już SMSować wewnątrz sieci z pra-paida w cenie 1 grosza. Operatorzy dodają gratisowe zł za doładowania. Wprowadzono lepsze oferty dostepu do internetu.
Mysle ze obecny rok był bardzo dobry a kompletny zestaw z nowym telefonem można już kupić poniżej 150 zł. Nie jest źle.

#27595  autor: Przemolog
 27 paź 2005, 22:50
rcicho pisze:Moim zdaniem bieżacy rok był bardzo ciekawy również na rynku rodzimych usług pre-paid. Pojawiła się wreszcie mozliwosc taniego dzwonienia wewnątrz sieci i na stacjonarne w cenie 24-30 groszy za minutę. Można już SMSować wewnątrz sieci z pra-paida w cenie 1 grosza. Operatorzy dodają gratisowe zł za doładowania. Wprowadzono lepsze oferty dostepu do internetu.
Mysle ze obecny rok był bardzo dobry .
Zgadzam się. Nie było reolucji na miarę Heyah, ale generalnie się poprawiało. Jak dla mnie "żondził" przede wszystkim Polkomtel z Simdata 2 i Samymi Swoimi. Ale warto też odnotować dwuzłotowy roaming "z każdej pustyni w Europie" w Tak Taku - szkoda że się skończyło:(

#30563  autor: domel
 15 lis 2005, 21:00
moim zdaniem też nic ciekawego sie nie działo w sektorze Pre-Paid.
To że w POPie są rozmowy na stacjonarne i Orange po 30 groszy to wporządku, ale lepszą rewolucje by zrobili jak by to uruchomili na stałe, a nie poprzez włączanie jakichś pakietów bo to wszystko tylko utrudnia ludziom życie. (jestem również POPakiem)
Pozatym podwyżki smsów i MMSów zagranicznych w POPie mnie zdenerwowały dość troszke bardzo.
moim zdaniem rewolujca by była gdyby w końcu jakis operator zastosował jedne proste taryfy - minuta X zl - sms X zl - bez włączania żadnych pakietów !

GTW

#31099  autor: gosciu
 19 lis 2005, 18:41
1 grudnia juz blisko ;-P

#31100  autor: Irek
 19 lis 2005, 18:48
gosciu pisze:1 grudnia juz blisko ;-P
O co chodzi znowu z tym pierwszym grudnia?

"And one more thing..."

#31104  autor: D@rio
 19 lis 2005, 18:56
jesito pisze:
gosciu pisze:1 grudnia juz blisko ;-P
O co chodzi znowu z tym pierwszym grudnia?
Może liczą że na Mikołaja będzie jakaś nowa promocja :D ;)

#31106  autor: Irek
 19 lis 2005, 19:02
No, a może będzie jakaś promocja w pre-paidach. Ja jestem ciekaw czy w POPie będą znowu pakiety smsów po 1 grosz. hm, dobrze będzie jeśli będą. :P

"And one more thing..."