• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 150 z 318
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 318

#268846  autor: vinc
 30 maja 2008, 11:23
No jak to skoro dostałeś nową erę to tam obligatoryjnie jest 200min. do 1 osoby w erze.
darmowy numer nie jest zawarty w podstawowej ofercie NE, tylko aktualnie w ramach promocji "taniej z przyjacielem" jest gratis w abonamentach do 60zł włącznie. Natomiast w wyższych abo jest 2000min do 5 numerów . Promocja ta jest skierowana wyłącznie do nowych klientów

Obrazek

#268895  autor: dawoo1
 30 maja 2008, 17:55
Czegoś tu nie rozumiem.Przedłużam umowę na kolejne 24mies. i przechodzę z komfortu na nową erę i nie dostanę darmowego nr? chyba ich powaliło.

#268901  autor: Gelo555
 30 maja 2008, 19:11
witam wszystkich,

czytam temat od pewnego czasu, jako że w lipcu kończy mi się (i mojej dziewczynie) umowa w erze. Były już ze 2 telefony z boa, teraz znowu wydzwaniają. Miałem w planach przejście do Play ale teraz to dziękuję. Mojej dziewczynie zaproponowali 120 minut do wszystkich za 45zł + k550i za 1zł, więc pewnie u mnie będzie to samo. Obecny abo to 35zł- 40min + 2k sms do ery. Na pytanie o tanie smsy do ery babka odpowiedziała ze ew 500 sms za 5zł dodatkowo. Czyli za 50zł 120min + 500sms do ery + tel. To wszystko co można osiągnąć? Nie ukrywam że sms by mi się przydały (ale bez dopłaty ;) ew. te 200 minut do jednego numeru, ale z tego co czytam nic z tego nie będzie :/

pozdr

#268929  autor: vinc
 30 maja 2008, 22:59
dawoo1 pisze:Czegoś tu nie rozumiem.Przedłużam umowę na kolejne 24mies. i przechodzę z komfortu na nową erę i nie dostanę darmowego nr?
TAK
Gelo555 pisze:Czyli za 50zł 120min + 500sms do ery + tel. To wszystko co można osiągnąć?
no nie, możesz potargować się o 50% zniżki (abonament) na 12 miesięcy, później 45 zł i w tym 120 min/360 sms no i SE k550i za 1zł
Gelo555 pisze:ale bez dopłaty ew. te 200 minut do jednego numeru, ale z tego co czytam nic z tego nie będzie :/
męcz ICH może Ci się uda, ale szanse marne :(

Obrazek

#268949  autor: bo8ek
 31 maja 2008, 01:13
witam,
konczy mi sie umowa we wrzesniu i zaczela pani konsultantka dzwonic ze wspaniala oferta, a mianowicie:
- 70zl
- 170 minut
- 1 darmowy nr (do 2000min/mc)

i tak sobie pomyslalem ze duzej szalu nie ma skoro teraz mam:
- 75zl
- 160min
- 1 darmowy nr

i oczywiscie to wszystko bez wymiany telefonu, na 24miesiace :shock:

Podziekowalem pani, powiedzialem ze jakbym sie zdecydowal to zadzwonie sam, niech sie nie trudza,a tymczasem poczekam na jakas oferte z telefonem (do tej pory nie bylo, podobno pojawia sie jakies 3mce przed koncem umowy).

Wszedlem sobie jednak na strone, zobaczylem aktualne promocje i stwierdzilem po raz wtory ze propozycja mi zlozona jest mega slaba, skoro w promocji "taniej z ze znajomymi" czy cos takiego :wink: za 80zl mam 170 minut i az 5 darmowych numerow i zaczalem liczyc ze moze wybiore sobie taki abo a za to ze przedluzam umowe dostane upust na telefon....az do teraz... gdy przeczytalem tu na forum, ze promocja ta jest tylko dla nowych klientow :?

i w tym momencie okazuje sie, ze najprawdopodobniej podziekuje im za przedluzanie umowy, jak co 2 lata i co najwyzej podpisze nowa umowe z jakims telefonem, ktory sprzedam, a kupie ten ktory mnie interesuje... (dla przykladu nokia e51 ktora mnie zainteresowala w w/w abo kosztuje 400zl...podczas gdy na allegro mozna kupic nowa, z simlockiem na ere, za 600zl) albo oleje ich, kupie karte i poczekam na przyszlosc czy sie pojawi jakas ciekawsza oferta :)

a napisalem to wszystko po co zeby podzielic sie tym, ze dla mnie to wstyd i chamstwo, jak operatorzy traktuja obecnych klientow, zdzierajac z nich na kazdym kroku. Myslalem ze moze cos sie zmienilo, ale nadal jest tak samo, najwazniejsze zeby klienta pozyskac, potem niech placi a jak sie cos nie podoba to niech spada... smutne ale prawdziwe :roll:

#268956  autor: vinc
 31 maja 2008, 08:53
bo8ek pisze:i tak sobie pomyslalem ze duzej szalu nie ma skoro teraz mam:
- 75zl
- 160min
- 1 darmowy nr
promocja wakacyjna :lol: byłem ciekaw co zaproponują klientom z tą promocją, ale widzę, że standard :roll: więc pewnie sporo osób się rozczaruje i podziękuje erze...
bo8ek pisze:konczy mi sie umowa we wrzesniu i zaczela pani konsultantka dzwonic ze wspaniala oferta, a mianowicie:
- 70zl
- 170 minut
- 1 darmowy nr (do 2000min/mc)
dostałeś standardową ofertę bez telefonu abo 80zł 170min ze zniżką do 50zł + 2000 min do 1 nr za 20zł = 70zł

Obrazek

#268991  autor: bo8ek
 31 maja 2008, 12:31
vinc pisze:dostałeś standardową ofertę bez telefonu abo 80zł 170min ze zniżką do 50zł + 2000 min do 1 nr za 20zł = 70zł
Dokladnie tak. Pani tryskala optymizmem przedstawiajac mi ta oferte, mowiac ze do tej pory placilem 100zl, a teraz bede mial troche wiecej minut za 70zl... jednak gdy jej powiedzialem, ze nie place 100 a 75zl, jej entuzjazm troche oslabl i najwyrazniej sama sobie zdala sprawe ze jest to smieszna oferta:
+ 10min
- 5zł
- bez telefonu :shock:

Poczekam teraz, zobacze czy cos bardziej sensownego mi zaproponuja z telefonem, nie spieszy mi sie, a do wrzesnia mam jeszcze umowe. Jednak jak propozycja bedzie podobna do obecnej to albo przerzuce sie na karte w oczekiwaniu na cos ciekawszego (aktualnie interesujacy mnie telefon w erze przy abo 80zl to 400zl) albo przeniose sie do play (tam ten sam telefon za 1zl, juz przy najnizszym abonamencie)

#268997  autor: RS81
 31 maja 2008, 13:10
Uslyszalem taka wypowiedz pracownika ery ze stary klient nie moze skozystac z takiej promocji jak nowy poniewaz on juz kiedys skozystal z promocji i powinien sie cieszyć !!!

Wczoraj dzwonilem do boa aby sie zapytac co z przedluzeniem konsultant strierdzil ze przedstawia swietna oferte ale po kilku argumentach z mojej strony oferta nie byla juz taka wspaniala i konsultant stwierdzil ze przelaczy mnie do Dzialu utrzymania klienta po czym rozmowa sie rozlaczyla i tyle sie dowiedzialem. Nastepnie po godzinie dzwoni boa myslalem ze w sprawie mojego przedluzenia ale to byla tylko ankieta jakosciowa
boa = ocena MIERNA

#269000  autor: bo8ek
 31 maja 2008, 13:27
RS81 pisze:Uslyszalem taka wypowiedz pracownika ery ze stary klient nie moze skozystac z takiej promocji jak nowy poniewaz on juz kiedys skozystal z promocji i powinien sie cieszyć !!!
Az dziw bierze ze w tych czasach ktos moze takie idiotyczne twierdzenia wymyslac :shock:
Wiadomo, ze najwazniejszy dla kazdej firmy jest klient staly, lojalny, ktory nie bedzie zmienial marki za kazdym razem gdy konkurencja jest troche lepsza. Ale tutaj widze ze jest zupelnie inaczej, nikt sie nie przejmuje tym ze klient, ktory placil regularnie rachunki przez 2 lata odejdzie, wazniejsze zeby przyciagnac nowych, ktorych za 2 lata znowu sie oleje :roll:

Zastanawiam sie czy u zagranicznych operatorow tez jest takie podejscie do klienta czy tylko u nas jest tak "nowatorsko", pomijajac fakt ze tam najnowsze telefony dostepne sa za grosze :?

#269122  autor: kondux
 01 cze 2008, 10:46
Do mnie wczoraj dzwonili i przedstawili mi standardową ofertę. Powiedziałem, że raczej nie jestem zainteresowany takim czymś i powiedzieli dowidzenia i się rozłączyli
heh

#269301  autor: bo8ek
 02 cze 2008, 17:25
Dzisiaj dostalem oferte z telefonem. Wyglada to nastepujaco dla 2 wybranych taryf, w kwocie abonamentu najbardziej zblizonej do obecnej:

1. Nowa Era 80
- 170min
- 65zl

2. Nowa Era 100
- 220 min
- 85zl

i ceny telefonow dla w/w taryf:
Nokia E51 500zl/300zl
Motorola V8 50zl/1zl
Nokia 6300 50zl/1zl
SE W880 1zl/1zl
SE K770 30zl/1zl

Ceny dla interesujacego mnie E51, rewelacyjne nie sa, reszta wzieta pod uwage ew. sprzedazy.
Z kolei proponowane taryfy bylyby calkiem ciekawe...gdyby nie brak chocby 1 darmowego numeru :|

Na chwile obecna zastanawialbym sie nad oferta przedluzenia:
- 85zl
- 220 minut
- Nokia E51 - 300zl

a nowa umowa:
- 80zl
- 170 minut
- 5 darmowych numerow :?
- Nokia E51 400zl

Oferty porownywalne, kazda ma lepsze i gorsze strony :? na razie mi sie nie spieszy i bede to sobie musial przemyslec.

#269343  autor: Skarpyta
 03 cze 2008, 09:25
Mnie w Lipcu kończy sie umowa, mam biznes 40 i nie wiem co zrobić rodzice chcą zerwać bo za duże rachunki ;p ale ja będę walczył o dalsze przedłużenie abonamentu :) a tak przy okazji czy ktoś zna może cenniki telefonów w tej ofercie?

Obrazek
Obrazek

#269369  autor: bildos
 03 cze 2008, 15:16
vinc pisze:
No jak to skoro dostałeś nową erę to tam obligatoryjnie jest 200min. do 1 osoby w erze.
darmowy numer nie jest zawarty w podstawowej ofercie NE, tylko aktualnie w ramach promocji "taniej z przyjacielem" jest gratis w abonamentach do 60zł włącznie. Natomiast w wyższych abo jest 2000min do 5 numerów . Promocja ta jest skierowana wyłącznie do nowych klientów
...i dla tego zakoncze umowe z era jesli nie moge miec tego co pierwszy lepszy czlowiek z ulicy.

#269381  autor: dawoo1
 03 cze 2008, 16:55
bildos trzeba powalczyć, bo nie może być tak że nowy klient ma lepiej od starego. Ja wiem że dają zniżkę na abonament ale ten np. darmowy nr. to dla nich żadna strata kasy więc albo dadzą albo na szczaw z nimi :lol:

#269390  autor: RS81
 03 cze 2008, 17:27
dawoo1 ale jak ja chciałem ostatnio powalczyć to mnie rozłączyli z boa. Wiec jak tak dalej pojdzi zawitam do PLAY a tam na starcie maja duzo tansze telefony Nokia 6500 slide w Erze = 700, a PLAY = 150

#269415  autor: dawoo1
 03 cze 2008, 19:11
Ja rozumiem rozgoryczenie erą i wiem jak to jest bo przedłużam zawsze w całej rodzinie kilka telefonów ale nie wolno się poddawać,zawsze do tej pory dostawałem co chciałem. Nie długo czeka mnie pierwsze przedłużenie w tym roku i jak nie dostanę tego co nowi klienci plus bonusy(np.zniżka na abonament)to też poprzenoszę wszystkich do play bo sam już od dawna tam jestem(chociaż obecna oferta play jest do bani) ale w erze nie będą ze mnie robili wała. Teraz nr. można przenosić za niewielką opłatą więc namawiam wszystkich żeby walczyć a jak się nie uda to iść tam gdzie dla nas jest najlepiej :P

#269442  autor: RS81
 03 cze 2008, 20:55
W moim przypadku oferta PLAY wcale nie jest taka beznadziejna bo mam do przedluzenia 2 telefony (moj i dziewczyny) a w PLAY daje mi to przy abonamentach za 65 pln daje 120min do wszystkich i 240 min do PLAY (ktore wykorzystam do dziewczyny i odwrotnie). A w Erze tylko 170.
Ja teraz mam 280 min za 72 pln moja dziewczyna ma 180 za 54 pln wiec Era bedzie musiala sie postarac aby nie stracic klientow.

#269446  autor: dawoo1
 03 cze 2008, 21:19
I dla tego mówię że każdy powinien iść tam gdzie mu najbardziej odpowiada. Ja nie lubię podziałów na w sieci i poza sieć,dla tego wybrałem playa bo nigdzie indziej nie dostanę tak dużo minut do wszystkich bez zobowiązań(stara play karta).Ale cała moja rodzina jestw erze i jak na razie sobie chwalą.Negocjacji jeszcze dlanich nie zacząłem ale z tego co czytam może być nieciekawie. A Ty RS81 łap się za słuchawkę i dzwoń do boa ery i walcz, jak nie będziesz walczył to nic nie zyskasz.

#269547  autor: macs22
 04 cze 2008, 14:04
@RS81
Tyle, że te minuty do PLAY schodzą PO minutach do wszystkich, a SMS są doliczane do abonamentu. Oferta na pierwszy rzut oka niegłupia, ale przy bliższym zapoznaniu jest do kitu. Jeżeli nic ci sie nie uda wynegocjować to weż NE60+2000 minut do jednej osoby. Wyjdzie ci abo wtedy 65 zł.

#269607  autor: bildos
 04 cze 2008, 18:22
Dzis dzowni telefon... odbieram dzwoni a tu dzwoni "utrzymanie". Pani ladnie sie przedstawila i mow: "hmmmm tu juz byla jakas ofera prze chwileczke poczekac" i tu myzuczka po minucie odbiera jakis koles i mowi "slucham" wiec mowie to ja slucham... koles "to przeciez Pan dzowni do nas"... fajna jakos uslug Ery. Nie dosc ze sami dzownia to jeszcze trzeba im tlumaczyc ze to oni zadzwonili do mnie... Coraz bardzie jestem przekonany do zmiany sieci...

Pozdrawiam
Bildos
  • Strona 150 z 318
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 318
  • 1
  • 148