• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #262067  autor: Air7
 15 kwie 2008, 22:01
Witam :D Prowadzę działalność gospodarczą i chciałbym zamontować u siebie na punkcie terminal. Czas w końcu rzucić te karty-zdrapki w cholerę i bardziej unowocześnić sklepy :mrgreen: W zwiazku z tym moje pytanie, jaką firmę wybrać, czym się kierować i czy nie mają jakiś ukrytych kruczków w umowach?? Z tego co sie orientuje to na rynku działa Kolporter, Liberty, Kar-Tel i Lew ale słyszałem, że u niektórych trzeba płacić jakiś dodatkowy abonament bądź też związać sie na długi okres umową. Będę wdzięczny za każdą pomoc, jakiś kontakt czy radę.

Pozdrawiam :mrgreen:

#263044  autor: Sirmark
 21 kwie 2008, 22:12
Air7 pisze:W zwiazku z tym moje pytanie, jaką firmę wybrać, czym się kierować i czy nie mają jakiś ukrytych kruczków w umowach??
ja niestety umow nie znam. Po prostu trzeba sie skontaktowac z firmami, poprosic o wzor umowy, tabele oplat i prowizji i sobie porownac.

Daj tez znac ja juz jakies dane zdobedziesz, chetnie uslysze jak to wyglada.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#263076  autor: Air7
 22 kwie 2008, 08:52
Zasięgnąłem języka i już wiem jak wygląda sprawa :) Otóż wg moich znajomych, którzy na swojej skórze wypróbowali kilka firm(Liberty, Kolporter, Kar-Tel) najlepszą ofertą jak i współpracą wykazał się Kar-Tel firma z Gliwic. Otóż wstawiają terminal na punkt w dzierżawę nieodpłatnie, ja płacę tylko za rolki do kasy i prąd. Inne firmy mają np. abonament, w którym dajmy na to jeśli nie zrobię w miesiącu obrotu 2 tys. zł na kartach wlepiają mi abonament 49 zł za korzystanie z terminala.. Umowa z firmą KarTel jest podpisywana na czas nieokreślony z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia przy czym np. Kolporter wiąże umową na 2 lata !! Terminal ma dożywotnią gwarancję także jak coś się zepsuje to przyjeżdżają. Aaa najważniejsze marże ustalają wg obrotu z kart miesięcznie koło 7,8 % można dostać spokojnie. Nr kontaktowy do przedstawiciela to: 601 552 521 .

Jak sam wypróbuje dam znać. Pozdrawiam ;)
 #273251  autor: adek69
 23 cze 2008, 19:13
Terminale Mennicy Polskiej S.A. są też godne uwagi. Umowa jest na czas nieokreślony, warunki handlowe-prowizje od 7-8,5 %, okresy rozliczeniowe 10-cio dniowe. Telefon do przedstawiciela 669-210-142