• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #254317  autor: krzykos
 02 mar 2008, 21:12
Taka mala ankieta - lista:)
Jestem ciekaw ilu w chwili obecnje mamy działających operatorów w Polsce (chodzi mi także o wirtualnych); ciekawy też jestem po jakiej infraskturze działają ? Ilu nowych czeka na wejście na rynek?

Lista jest taka - kolejność przypadkowa:)

Polkomtel Plus - nadajniki własne;
PTC Era - nadajniki własne;
PTK Centertel (Orange) - nadajniki własne;
Heyah - nadajniki PTC, ale nie sa MVNO;
Play - nadajniki Plusa + budowane własne;
MobilKing - nadajniki PTC;

jesli ktoś ma większą wiedzę proszę o dopisanie do listy:)
przydałaby się lista (zakres numerów przydzielonych do operatora);

Pozdrawiam
Krzykos

#254318  autor: Kaczy
 02 mar 2008, 21:22
Lista zgłoszonych MVNO - sporo firm chce mieć swoje sieci. Nawet jest kilka osób prywatnych (prowadzących działalność).

Spis numerów
Spis numerów MVNO

...::: Made for loneliness :::...

#255033  autor: elkanguro
 08 mar 2008, 13:06
Coś te listy ze strony UKE nie pełne. Dlaczego nie ma tam osobnej numeracji dla Heyah czy Sami Swoi albo MVNO jak WPmobi, myAvon, MobilKing, czy jakie tam jeszcze działają? Czy można gdzieś znaleźć listę taką bardziej szczegółową. Np prefix 721 czy to jest zwykły Plus czy jakiś jego MVNO?

PS: Czy jak mam taniej połączenia do Orange to jakbym dzwonił do kogoś w myAvon to płacę jak za połączenie do Orange, do Plusa i Ery czy jak do Play?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#255055  autor: D@rio
 08 mar 2008, 14:10
elkanguro pisze:PS: Czy jak mam taniej połączenia do Orange to jakbym dzwonił do kogoś w myAvon to płacę jak za połączenie do Orange, do Plusa i Ery czy jak do Play?
wg. mnie jak do Plusa i Ery.

Obrazek

od

#255061  autor: mova
 08 mar 2008, 15:11
Od kwietnia dojdzie MoVa Carrefour jako wirtualny . Nadajniki PlusGSm.

#261704  autor: wirusek
 13 kwie 2008, 19:10
Jest juz ten Carrefour? Podobno za zakupy sie doladowuje... czy jakos tak...

#261707  autor: kowcio
 13 kwie 2008, 19:19
wirusek pisze:Jest juz ten Carrefour? Podobno za zakupy sie doladowuje... czy jakos tak...
jest. nawet powstał duży temat o Carrefour MOVA ;-)
K L I K