a te 30 będą teraz abo na elastyczna 100 tak ? ale te 2000min będą płatne 15zł na miesiąc:) bo ten pakiet 75min jest w nowej promocji rozmowy za grosze:) a ta Nokia no to postarał się o zniżkę o 100zł na każdej:)Prometo pisze:Dzisiaj wreszcie przyjechał do firmy w której pracuję opiekun, który zaproponował dla 9 numerów telefonów przejście z taryf 6 x 100 Max Profit 100 i trzech Max Profit 30 na taryfy Elastyczna 100 + 2000 minut dla każdego numeru na rozmowy do Plus Gsm + 75 minut do wszystkich przez jeden rok + dziewięć telefonów Nokia E51 za 1,00 każdy. Czy waszym zdaniem to jest dobra oferta czy niespecjalna?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
będzie Elastyczna 100dechomenon pisze:a te 30 będą teraz abo na elastyczna 100 tak ?
za 10,00 PLNdechomenon pisze:ale te 2000min będą płatne 15zł na miesiąc:)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
w standardzie jest za 15zł więc pewnie napisał wniosek o oferte specjalna...ale póki nie będzie tego na piśmie to sie dobrze zorientujcie 

Coś nie bardzo - w regulaminie widzę że są 2000 minut do sieci plus są bezpłatne od taryfy el 75 wzwyż przez 24 miesiące w ramach promocji za darmo w sieci.
No chyba że te 2000 minut to jest system plus 2000 ale te minuty są tylko do sieci firmowej a nie całej sieci plusa.
No chyba że te 2000 minut to jest system plus 2000 ale te minuty są tylko do sieci firmowej a nie całej sieci plusa.
nie rozumiesz, że to może być wniosek o oferte dla tej jednej firmy...przeciez napisał ze dostanie też 75min do wszystkich sieci, a tyle włąsnie minut jest w elstycznej 100 w promocji za grosze do wszystkich..
aha teraz chyba łapie - czyli dostał to co w promocji za grosze do wszystkich z obniżoną ceną telefonu o 99 zł + oferta specjalna możliwość uruchomienia usługi 2000 minut do plusa za 10 zł / sim. Wg. mnie super ale uwierze jak zobacze.dechomenon pisze:nie rozumiesz, że to może być wniosek o oferte dla tej jednej firmy...przeciez napisał ze dostanie też 75min do wszystkich sieci, a tyle włąsnie minut jest w elstycznej 100 w promocji za grosze do wszystkich..
ludzie czasem dużo, mówią, podejmując autonomiczne decyzje bez pokrycia, dlatego jesli centrala czegoś nie zaakceptuje tzn. tyle, że jeszcze tego nie ma. Ale jeśli tak mówi to ok, tego nie neguję, ja tylko piszę to co uważam...pismo i tyle.D@rio pisze:już nie mieszaj i nie strasz. Dał im to dostaną.
za dużo ma do stracenia kłamiąć i na pewno się z tym liczy. W końcu _większość_ G.300 to poważni ludzie. Albo, ma dobre znajomości ot co...dechomenon pisze:
ludzie czasem dużo, mówią, podejmując autonomiczne decyzje bez pokrycia, dlatego jesli centrala czegoś nie zaakceptuje tzn. tyle, że jeszcze tego nie ma. Ale jeśli tak mówi to ok, tego nie neguję, ja tylko piszę to co uważam...pismo i tyle.
no tak by musiało być, ale musiał mieć pokrycie tego co zrobi:) nie jest to w standardziej...
skoro rok w firmie nie było, to musiał cos im zaproponować

Zgodziliśmy się na zaproponowane warunki. Jutro przywiezie telefony a w czwartek przyjedzie z papierami do podpisania.
Pozdrawiam - Prometo
jeszcze warto, pamiętać o zniżce 10% w elastyczne 100 bo wtedy będzie 227min do wszystkichPrometo pisze:Zgodziliśmy się na zaproponowane warunki. Jutro przywiezie telefony a w czwartek przyjedzie z papierami do podpisania.
to znaczy że dobry z Niego opiekun skoro umie i CHCE coś niestandardowego zaproponować. Brawo.dechomenon pisze:no tak by musiało być, ale musiał mieć pokrycie tego co zrobi:) nie jest to w standardziej...skoro rok w firmie nie było, to musiał cos im zaproponować
to już jest standard. Mogą to włączyć jednym telefonem.dechomenon pisze:
jeszcze warto, pamiętać o zniżce 10% w elastyczne 100 bo wtedy będzie 227min do wszystkich
no i dobrze. Bo oferta wcale nie jest taka najgorsza...Prometo pisze:Zgodziliśmy się na zaproponowane warunki. Jutro przywiezie telefony a w czwartek przyjedzie z papierami do podpisania.

dechomenon pisze:
jeszcze warto, pamiętać o zniżce 10% w elastyczne 100 bo wtedy będzie 227min do wszystkich
mogą mogą, ale zawsze może to ucieć. dlatego tylko o tym wspominamD@rio pisze:to już jest standard. Mogą to włączyć jednym telefonem.
[ Komentarz dodany przez: D@rio: 2008-03-07, 00:26 ]
Poprawiono cytowanie.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 00:25 przez dechomenon, łącznie zmieniany 1 raz.
Też tak myślałem, ale chciałem sie dowiedzieć jakie jest wasze zdanie. Teraz już wiemD@rio pisze:no i dobrze. Bo oferta wcale nie jest taka najgorsza...

Dzięki za radędechomenon pisze:mogą mogą, ale zawsze może to ucieć. dlatego tylko o tym wspominam

Pozdrawiam - Prometo
Mojej Dziewczynie konczy sie umowa w Plusie. Na chwile obecna ma Kubali 55+DWiW+Swojaki(mam na mysli pakiety minut za 10PLN) Przyslali poczta propozycje (lol) ze na 12 miesiecy dadza DWiW na + i stacj. za free. Na chwile obecna takie cos nie wchodzi w gra, srednia rachunkow to 75/mies. Dzwonilismy na 2601 ale nic wiecej nie chcieli zaproponowac, nie bylo nawet wzmianki na temat umowy na 24 z nowym telefonem. Jedyne co mnie zaskoczylo to fakt ze zaproponowali rabat na abo. ale w taryfach Nowy Plus?!?!?!!?
Na co mozna liczyc i co zrobic zeby wynegocjowac lepsze warunki!?!?! Zlozyc w PLAY-u chec przejscia z numerem, czy jakies inne propozycje. Prosze o fachowa pomoc.
P.S.
Starsznie nie uprzejmi ludzie w tym ich call centre pracuja.
Na co mozna liczyc i co zrobic zeby wynegocjowac lepsze warunki!?!?! Zlozyc w PLAY-u chec przejscia z numerem, czy jakies inne propozycje. Prosze o fachowa pomoc.
P.S.
Starsznie nie uprzejmi ludzie w tym ich call centre pracuja.
No to nieźłe sie wycfanili łaskawcy z Plusa:) Po 1 to sie nie dawaj.Z tego co widzę masz 55 zł opłat plus pakiety za 20 zł. i z tego co piszesz oni by CI te pakiety za free czyli co mies 20 zł:)Wb. tego radzę CI:
- to co oni piszą to sobie mogą pisać-pamiętaj CIebie też wiąże oficjalna oferta na www.plusgsm.pl itam jest zakłądka dla osób przełużających umowe. i tam jak wół napisane ze możesz wymienic tel na nowy przy umowie na 2 lata, że mozesz co 6 mies oferte zmieniać, że możesz podpisac umowe na 12-18 mies, lub że jak umowę na rok bierzesz bez fona to dostajesz 40-50 % zniżki na abo. Doczytaj sobie,nie chce wnikać w szczegóły by nie namieszać,poza tym nigdy nie ma tak że czegoś Ci nie mogą dać, może tak Ci mówi konsultant bo zasada im mniej on CI da tym więcej on zyska.(oczywiscie w granicach zdorwego rozsądku).Jakbyś np chciał umowę na 2 lata, zawsze pamiętaj możesz go poprosic niech pisze podanie do kierownika o obniżkę fona jaki sobie upatrzysz- bo mówią że nie mogą a mogą.
- osobiście nie baw sie w pisma,dzwonienie itp, idź do salonu i tam załatw sprawę,załatwisz na spokojnie, i więcej zyskasz i przynamniej będziesz wiedział na czym stoisz.
- nie daj sie naciągnąć na nową taryfę darmo w sieci. to schodzi te minuty darmo w sieci po tym jak wydzwonisz cały abo.bez sensu.
- pamiętaj w plusie dla prywatnych nie ma nowych fonów w sensie dobrych nic nie wprowadzili. Brak Nokii e51, czy sek850i a w innych sieciach co najmniej jeden z nich mają więc sie zastanów poco Ci fon jakiś stary z magazynu,bo to teraz okres że sie pozbywają starych modeli.
- pamiętaj ze zawsze wzmianka o przeniesieniu nr.do innej sieci jakiś skutek odnosi. kasę ktorą wydasz zazwyczaj inna sieć CI oddaje w postaci niższego abo czy pakiet minut przez jakiś czas.
- albo przełuż umowę z plusem na 6mies. bez fona (wzamian dadzą CI jakies pakiety,wybierasz tylko jakie) a pod koniec roku zobaczysz może będą lepsze promocje w innych sieciach ajak nie to zostaniesz w plusie lub poprostu bierz oferte na karte w play.
p.s. co do nieuprzejmosci ludzi dziwi mnie to,ja kiedys dzowniłem tam i facet cos tam odbaknał, apotem włącza się automat i pyta czy zadowolony z rozmowy.wystarczy ze w 1 na5 oceniłem negatywnie i potem poł dnia domnie wydzwaniali i pytali aczego apo co a naco.wiec powinni byc raczej uprzejmi bo im zależy na tym
- to co oni piszą to sobie mogą pisać-pamiętaj CIebie też wiąże oficjalna oferta na www.plusgsm.pl itam jest zakłądka dla osób przełużających umowe. i tam jak wół napisane ze możesz wymienic tel na nowy przy umowie na 2 lata, że mozesz co 6 mies oferte zmieniać, że możesz podpisac umowe na 12-18 mies, lub że jak umowę na rok bierzesz bez fona to dostajesz 40-50 % zniżki na abo. Doczytaj sobie,nie chce wnikać w szczegóły by nie namieszać,poza tym nigdy nie ma tak że czegoś Ci nie mogą dać, może tak Ci mówi konsultant bo zasada im mniej on CI da tym więcej on zyska.(oczywiscie w granicach zdorwego rozsądku).Jakbyś np chciał umowę na 2 lata, zawsze pamiętaj możesz go poprosic niech pisze podanie do kierownika o obniżkę fona jaki sobie upatrzysz- bo mówią że nie mogą a mogą.
- osobiście nie baw sie w pisma,dzwonienie itp, idź do salonu i tam załatw sprawę,załatwisz na spokojnie, i więcej zyskasz i przynamniej będziesz wiedział na czym stoisz.
- nie daj sie naciągnąć na nową taryfę darmo w sieci. to schodzi te minuty darmo w sieci po tym jak wydzwonisz cały abo.bez sensu.
- pamiętaj w plusie dla prywatnych nie ma nowych fonów w sensie dobrych nic nie wprowadzili. Brak Nokii e51, czy sek850i a w innych sieciach co najmniej jeden z nich mają więc sie zastanów poco Ci fon jakiś stary z magazynu,bo to teraz okres że sie pozbywają starych modeli.
- pamiętaj ze zawsze wzmianka o przeniesieniu nr.do innej sieci jakiś skutek odnosi. kasę ktorą wydasz zazwyczaj inna sieć CI oddaje w postaci niższego abo czy pakiet minut przez jakiś czas.
- albo przełuż umowę z plusem na 6mies. bez fona (wzamian dadzą CI jakies pakiety,wybierasz tylko jakie) a pod koniec roku zobaczysz może będą lepsze promocje w innych sieciach ajak nie to zostaniesz w plusie lub poprostu bierz oferte na karte w play.
p.s. co do nieuprzejmosci ludzi dziwi mnie to,ja kiedys dzowniłem tam i facet cos tam odbaknał, apotem włącza się automat i pyta czy zadowolony z rozmowy.wystarczy ze w 1 na5 oceniłem negatywnie i potem poł dnia domnie wydzwaniali i pytali aczego apo co a naco.wiec powinni byc raczej uprzejmi bo im zależy na tym
nie ma umowy na 6 misięcy ^^ ... jest 6/18albo przełuż umowę z plusem na 6mies. bez fona (wzamian dadzą CI jakies pakiety,wybierasz tylko jakie) a pod koniec roku zobaczysz może będą lepsze promocje w innych sieciach ajak nie to zostaniesz w plusie lub poprostu bierz oferte na karte w play.
podpisujesz umowę na 18miesięcy a po pół roku masz prawo zmienić pakiet i przedłużyć umowę na kolejne 12misięcy lub zmienić telefon i podpisać umowę na kolejne 24miesiące.
jeśli nic nie zmienisz po pół roku ..to umowa trwa kolejne 12miesięcy ..łącznie 18miesięcy

masz rację, nie doczytałem:
Oferta jest dostępna wyłącznie dla stałych abonentów Plusa, z umową na 18 miesięcy.
Co zyskujesz?
* W chwili zawarcia umowy wybierasz jedną z ofert (pakiet darmowych minut do wszystkich, pakiet minut do Plusa i na numery stacjonarne, pakiet SMS, pakiet minut wymiennych na SMS-y, darmowe wieczory i weekendy).
Po 6 miesiącach to Ty decydujesz, co dalej:
o oszczędzasz w dotychczasowy sposób,
o wymieniasz telefon na nowy lub
o zmieniasz ofertę na inną.
* Nie poniesiesz żadnych dodatkowych opłat miesięcznych.
* Będziesz mógł bezpłatnie zmienić abonament na Taryfy Kubali.
Oferta jest dostępna wyłącznie dla stałych abonentów Plusa, z umową na 18 miesięcy.
Co zyskujesz?
* W chwili zawarcia umowy wybierasz jedną z ofert (pakiet darmowych minut do wszystkich, pakiet minut do Plusa i na numery stacjonarne, pakiet SMS, pakiet minut wymiennych na SMS-y, darmowe wieczory i weekendy).
Po 6 miesiącach to Ty decydujesz, co dalej:
o oszczędzasz w dotychczasowy sposób,
o wymieniasz telefon na nowy lub
o zmieniasz ofertę na inną.
* Nie poniesiesz żadnych dodatkowych opłat miesięcznych.
* Będziesz mógł bezpłatnie zmienić abonament na Taryfy Kubali.