• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#227292  autor: misda
 14 paź 2007, 19:51
yagi pisze:Sa tacy co nawet 25 uwazaja za zbyt wiele na miesiac
Wiadomo że 25 minut miesięcznie dla niektórych to za dużo. Jak dla mnie wystarczy 15 minut. Powinni wprowadzić taryfe super lajt 15zł i 30 minut. Przez to jestem zmuszony brać taryfe za 30zł.

#227353  autor: Th0mas
 15 paź 2007, 09:25
D@rio pisze:to tylko świadczy o tym że masz bardzo źle ułożoną taryfę.
Taryfa NowyPlus 35.
Dla mnie najważniejsza jest cena minuty, a Plus nie chce mi zaoferować nic lepszego niż 60gr /min. Dzwonili ostatnio do mnie, żebym przedłużył umowę. Zaoferowali mi jak potem spojrzałem na cennik, normalną taryfę Kubali 55. Jakiś obłęd. Wychodzi mi, że w abonamencie minuta kosztuje 61gr (55zł podzielone na 90 minut), a po skończeniu pakietu 60gr, czyli taniej mam poza pakietem. No istna paranoja. Dlatego przechodzę do Play.

#234076  autor: DANZI
 18 lis 2007, 10:29
Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie maja zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...

[ Dodano: 2007-11-18, 10:30 ]
Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie mają zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...

#234082  autor: tomko111
 18 lis 2007, 11:02
DANZI pisze:Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie maja zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...

[ Dodano: 2007-11-18, 10:30 ]
Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie mają zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...
Co to za głupia uwaga? Jak mi wiadomo, Play ma już bardzo dużo nadajników w Polsce, a poza tym korzystają z nadajników Plusa, więc z tym brakiem zasięgu bym się nie zgodził. Owszem, czasem sieć zanika, ale to tylko z powodu przeciążenia. Co do samego Playa, to chciałbym, aby 'dokopał' Orangowi i Erze.. ważne, że jest dobra droga ku temu :)

#234084  autor: yagi
 18 lis 2007, 11:18
DANZI pisze:Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie mają zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...
To tak jakby napisac ze Plus nie ma zasiegu... Zastanow sie co piszesz...
tomko111 pisze:Co do samego Playa, to chciałbym, aby 'dokopał' Orangowi i Erze.. ważne, że jest dobra droga ku temu :)
Ja tez. Juz Era sie troche obudzila z promo na swieta z drugim telefonem. Choc wg mnie najlepiej zeby przeszli do ofensywy i obnizyli cene minuty do wszystkich do 60 groszy. To nadal sporo ale i tak byloby lepiej...
Do tego 1 GB limitu w BC39 przy obecnych warunkach i byloby git ;-)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#234088  autor: tomko111
 18 lis 2007, 11:28
yagi pisze:
DANZI pisze:Play daje tanio telefony ponieważ nie wszędzie mają zasięg . :P A orange ma prawie wszędzie nawet w lasach a play nie ...
To tak jakby napisac ze Plus nie ma zasiegu... Zastanow sie co piszesz...
tomko111 pisze:Co do samego Playa, to chciałbym, aby 'dokopał' Orangowi i Erze.. ważne, że jest dobra droga ku temu :)
Ja tez. Juz Era sie troche obudzila z promo na swieta z drugim telefonem. Choc wg mnie najlepiej zeby przeszli do ofensywy i obnizyli cene minuty do wszystkich do 60 groszy. To nadal sporo ale i tak byloby lepiej...
Do tego 1 GB limitu w BC39 przy obecnych warunkach i byloby git ;-)
Inne sieci będą musiały walczyć z konkurencją bo inaczej słabo na tym wyjdą.. Chociaż wątpię by takie Orange z 60gr/min nagle zmniejszyło na 49gr/min, ale z biegiem czasu pewnie tak.. :)

#234093  autor: yagi
 18 lis 2007, 11:34
Narazie tego nie zrobia bo do Play interconnect jest wyzszy i straciliby na tym... Plus moze miec taka stawke bo ma Playa na "swoim lonie" i inaczej sie z nim rozlicza...

Mysle ze Era w inny sposob bedzie walczyla o klientow. Jak dla mnie to powinni zmienic polityke utrzymaniowa dla obecnych klientow. Jest taka kicha ze szok! Drugi tel z TT mozna dostac ale drozej w 45 i 50 i tylko przy dostawie kurierem. W wyzszych aneksach jest lepiej ale co z tego. I tak ludzie czuja sie pokrzywdzeni. Nawet specjalne oferty utrzymaniowe slabo sobie radza z rozgoryczeniem...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)
 #252905  autor: bax17
 23 lut 2008, 13:33
WITAM.Dla wszystkich zachwyconych siecia PLAY. Otoz moi mili panstwo mam pytanie ilu z was Play-owcow przeczytalo regulamin odnosnie swojej oferty????podejrzewam ze nikt, bo nikt przy zdrowwych zmyslach nie podpisuje sie pod niewiadomym.Otoz informuje Was ze siec PLAY jako jedyna w Polsce moze zmieniac stawki za minute w trakcie trwania umowy, a Wy (lepsi) nie bedziecie mogli rozwiazac umowy z tego tytulu. Poza tym Play posiada w Polsce tylko 19 własnych nadajnikow!!!(jest to wiadomosc udokumentowana) reszta opiera sie na nadajnikach plusa i co jest w tym wszystkim najpiekniejsze Plus zastrzegl sobie w umowie ze jezeli bedzie taka sytuacja ze siec bedzie przeciazona to pierszenstwo korzystania beda mieli abonenci plusa. I jeszcze taka jeedna informacja kazdy z innych operatorow tj. era, orange czy plus cieszy sie niezmiernie z takiego operatora jakim jest play poniewaz zysk telemarketingowy z tej sieci jest najwiekszy. No i dochodzi zadluzenie Playa opiewa na kwote ok. 1 400 000 000 zl. GRATULUJE WYBORU SIECI:)

#252914  autor: mariusz9a
 23 lut 2008, 14:02
bax17 pisze:Play posiada w Polsce tylko 19 własnych nadajnikow
Bzdura. Chyba że to dane sprzed kilku miesięcy;)
bax17 pisze:Plus zastrzegl sobie w umowie ze jezeli bedzie taka sytuacja ze siec bedzie przeciazona to pierszenstwo korzystania beda mieli abonenci plusa
Dziwi Cię to? Bo mnie ani troszeczkę. W końcu to sieć Plusa a nie na odwrót.

#252955  autor: widex
 23 lut 2008, 16:34
mariusz9a pisze:W końcu to sieć Plusa a nie na odwrót.
Nie, mają roaming krajowy. Niech ktoś mi wytłumaczy jaki miałaby start sieć, która buduje sieć od podstaw w kraju jak Polska? Chyba najwyżej start i plajta jednocześnie.

#253030  autor: D@rio
 23 lut 2008, 19:21
bax17 pisze:Poza tym Play posiada w Polsce tylko 19 własnych nadajnikow!!!(jest to wiadomosc udokumentowana)
sorry, ale Ci nie wierzę...

Obrazek
 #253054  autor: saturnv
 23 lut 2008, 20:41
bax17 pisze:WITAM.Dla wszystkich zachwyconych siecia PLAY. Otoz moi mili panstwo mam pytanie ilu z was Play-owcow przeczytalo regulamin odnosnie swojej oferty????podejrzewam ze nikt, bo nikt przy zdrowwych zmyslach nie podpisuje sie pod niewiadomym.Otoz informuje Was ze siec PLAY jako jedyna w Polsce moze zmieniac stawki za minute w trakcie trwania umowy, a Wy (lepsi) nie bedziecie mogli rozwiazac umowy z tego tytulu. Poza tym Play posiada w Polsce tylko 19 własnych nadajnikow!!!(jest to wiadomosc udokumentowana) reszta opiera sie na nadajnikach plusa i co jest w tym wszystkim najpiekniejsze Plus zastrzegl sobie w umowie ze jezeli bedzie taka sytuacja ze siec bedzie przeciazona to pierszenstwo korzystania beda mieli abonenci plusa. I jeszcze taka jeedna informacja kazdy z innych operatorow tj. era, orange czy plus cieszy sie niezmiernie z takiego operatora jakim jest play poniewaz zysk telemarketingowy z tej sieci jest najwiekszy. No i dochodzi zadluzenie Playa opiewa na kwote ok. 1 400 000 000 zl. GRATULUJE WYBORU SIECI:)
wiesz co stary nie pie.....l takich glupo bo nikt Ci nie uwierzy powiedz ile Ci placa za szkalowanie PLAYA????

pozdrawiam bardzo zadowolony PLAYowiec

#253071  autor: skalarek
 23 lut 2008, 21:25
D@rio pisze:
bax17 pisze:Poza tym Play posiada w Polsce tylko 19 własnych nadajnikow!!!(jest to wiadomosc udokumentowana)
sorry, ale Ci nie wierzę...
D@rio Ty tu jesteś junior-admin ? To przestań się bawić w wierzę/nie wierzę tylko kasuj takie idiotyczne posty zwyczajnie. Tylko niepotrzebnie rozbudowują wątek a nic sensownego do dyskusji nie wnoszą...

#253075  autor: D@rio
 23 lut 2008, 21:53
skalarek pisze:D@rio Ty tu jesteś junior-admin ? To przestań się bawić w wierzę/nie wierzę tylko kasuj takie idiotyczne posty zwyczajnie.
nie mogę w tym wypadku ponieważ post jest merytorycznie poprawny natomiast mija się z prawdą. Dlatego jedyne co mogę zrobić to skorygować zawartość, wypomnieć, wytknąć błędy i już. Pozatym, niech inni czytają.... każdy mądry wie że to jest fałsz i bujda :-)
bax17 pisze:No i dochodzi zadluzenie Playa opiewa na kwote ok. 1 400 000 000 zl. GRATULUJE WYBORU SIECI:)
każda Polska sieć ma zadłużenie. Jedynie w całości oddłużona (spłacona) jest Era.

Obrazek

#253097  autor: przemek910
 24 lut 2008, 00:14
D@rio pisze:nie mogę w tym wypadku ponieważ post jest merytorycznie poprawny natomiast mija się z prawdą. Dlatego jedyne co mogę zrobić to skorygować zawartość, wypomnieć, wytknąć błędy i już. Pozatym, niech inni czytają.... każdy mądry wie że to jest fałsz i bujda
bax17, zalozyl drugi temat z taką samą treścią. Obecnie temat ten jestw koszu, więc równie dobrze to też może się tam znaleźć. To nic innego tylko marna prowokacja.

#253117  autor: slawek.u
 24 lut 2008, 08:46
Witam.Dołączę się do tego tematu, choć o czym innym chcę wspomnieć niż ostatnich kilka postów.....otóż sam od lipca zeszłego roku przeszedłem z Orange do Playa i do wczoraj chwaliłem sobie tą sieć....
Za tydzień wyjeżdżam na 5 miesięcy w podróż służbową za granicę i właśnie wczoraj dowiedziałem się, że Playu jest tak, że dzwoniąc, czy smsując z zagranicy sieć nie ściąga za rozmowy i smsy z konta abonamentu, tylko dolicza dodatkowe koszty....tak więc można powiedzieć, że przepadnie mi za te miesiące całkowicie abonament (70 zł).
Postanowiłem więc ściągnąć simocka w mojej Motoroli, kupić sobie jakiś starter w Orange, a kartę SIM z Playa dać żonie niech sobie wygada...

p.s. założyłem w innym dziale na ten temat wątek, tzn. jak ściągnąć simlocka z v3xx.

#253121  autor: mikage1
 24 lut 2008, 09:18
z tego co kojarzę, to orange chyba też roaming liczy osobno (poza środkami abonamentowymi) - tak więc raczej tylko prepaid (który jak rozumiem kupiłeś)

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#253132  autor: eru22
 24 lut 2008, 10:29
mikage1 pisze:z tego co kojarzę, to orange chyba też roaming liczy osobno (poza środkami abonamentowymi) - tak więc raczej tylko prepaid (który jak rozumiem kupiłeś)
i tak i nie w taryfie plan na rozmowy Orange rzeczywiście liczy sobie dodatkowo za roaming, natomiast w nowym twoim planie i mixie pobiera z abonamentu

#253198  autor: mikage1
 24 lut 2008, 15:08
może być, ze w tych planach w orange, które są planami kwotowymi (NTP, TP, JI), roaming rozliczny jest z kwoty deklarowanej, a plan na rozmowy raczej kwotowym nie jest; w przypadku mixa sytuacja jest podobna jak w prepaidzie - nie może być doliczony dodatkowo, bo nie ma typowej faktury jak w abo, jesli się nie doładuje kartą ponad stałą opłatę miesięczną, to się nie podzwoni, więc i roaming musi być rozliczany z tej wpłaty...
a to co pisałem wcześniej - to faktycznie odnosiło się do czasów, kiedy miałem jeszcze Nową Ideę Optimę - to tam roaming był liczony dodatkowo, no ale to nie był plan kwotowy...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#253201  autor: pawlisko123
 24 lut 2008, 15:19
a jak jest w planach firmowych orange z roamingiem?