• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#250962  autor: Dociekliwy
 13 lut 2008, 11:46
BarthezzLodz pisze:
Marens pisze:Tylko po co Era "zaśmieca" sobie tym sieć.
Zarabia na tym?
Ogłoszenie się na kanale towarzyskim kosztuje chyba 2,44 zł brutto.
A w dziale sprzedam bodaj 3,66

Ale kto to czyta tak na prawdę :?:

Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ pod moim postem :)

#251041  autor: BarthezzLodz
 13 lut 2008, 20:22
Dociekliwy pisze: Ale kto to czyta tak na prawdę :?:
Większość z pewnością nie wie o takiej usłudze. Ja o tych kanałach dowiedziałem się z tego forum :)

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#251043  autor: przemek910
 13 lut 2008, 20:41
Skoro ludzie przysyłają to i pewnie ktoś czyta... a i zysk jest. Tak bardzo to sieci przecież nie obciązą

#251074  autor: kwistas
 13 lut 2008, 23:32
hehe po prostu wyłącz telefon i włącz wyłącz info o sieci w ogóle. Potem zam kanał 50 i tyle.
Era technologicznie jest lepsza od innych jako jedyna sieć ma możliwość ustawienia czasu w komie z siecią, btsy klasa 1. A kanałki sie przydają. :wink:

Pozdrawiam

#251081  autor: tagal
 14 lut 2008, 01:11
Witam! a co powiecie na to: wyłączyłem kodem 8002 "reklamy handlowe", wywaliłem CAŁĄ konfigurację,zmieniłem numer "centrum wiadomości na "123"(bez wpisania czegokolwiek nie da się zmienić), wyłączyłem WSZYSTKIE wiadomości, a i tak od czasu do czasu otrzymuję np."Wyślij SMS'a to otrzymasz......". Nie mogłem tylko z karty SIM EXTRA pousuwać: Rozrywka, Informacje, Znajdż blisko, itp - mogę tylko tam dodać - usunąć nie. Co ciekawe, po tych wszystkich "wywalankach" wysłałem jeszcze raz SMS'a o treści "N" na numer 8002 i dostałem standardową odpowiedż - "jak będziesz chciał włączyć to ...". Jestem w sieci-"Era tak-tak".

#251137  autor: D@rio
 14 lut 2008, 15:24
tagal, nic na to nie powiemy bo to co robisz to jest bezsensowne i bezcelowe. Po prostu zarządaj na piśmie wyłączenia usługi SMS od operatora całkowicie i tyle... ;-)

Obrazek

#251173  autor: tagal
 14 lut 2008, 17:57
D@rio pisze: to co robisz to jest bezsensowne i bezcelowe. Po prostu zarządaj na piśmie wyłączenia usługi SMS od operatora całkowicie
Witam! Ja nie uciekłem z "psychiatryka" i całkowicie zdaję sobie z tego sprawę, że tą usługę mogę wyłączyć u operatora - poprostu chciałem doświadczalnie zobaczyć, co będzie się działo. Zastanawiałem się tylko, na jakiej zasadzie to funkcjonuje, skoro wszystkie konfiguracje i ustawienia zostały usunięte. Miałem cichą nadzieję na wytłumaczenie tej sprawy, a otrzymałem bezsensowną - choć celną - poradę. Pozdrawiam!

#251177  autor: user_delete17
 14 lut 2008, 18:22
D@rio pisze:tagal, nic na to nie powiemy bo to co robisz to jest bezsensowne i bezcelowe. Po prostu zarządaj na piśmie wyłączenia usługi SMS od operatora całkowicie i tyle... ;-)
Na własnej skórze przekonałem się, że to też nie działa. Wysłałem im pismo w tej sprawie. Potwierdzili, że przyjęli i ... przesyłali dalej. Trochę ucichło po 3 upomnieniach, ale nadal sporadycznie przesyłają.

#251178  autor: D@rio
 14 lut 2008, 18:23
tagal, heh - spokojnie. Nie ma co się unosić. Otóż funkcjonuje to tak iż widać pewne reklamy są wysyłane z innego systemu marketingowego PTC niż system tzw. infomacji handlowej, który Ty właśnie zablokowałeś. Aby wyłączyć otrzymywanie tych że wiadomości trzeba się zwróćić pisemnie do PTC że sobie nie życzysz i już. Powinno pomóc... pamietaj - SMS o w/w treści to jest informacja handlowa tylko.

Obrazek

#251189  autor: tagal
 14 lut 2008, 19:28
D@rio pisze: system tzw. infomacji handlowej, który Ty właśnie zablokowałeś.
Nie tylko to, bo wywaliłem dosłownie WSZYSTKO(przeczytaj!) i dlatego tak się "zjeżyłem".Emocje staram się trzymać na uwięzi. Z własnej, niezaspokojonej ciekawości chciałem zobaczyć, czy to coś pomoże. Pozdrawiam!

#251219  autor: kwistas
 14 lut 2008, 21:08
tagal idź do salonu Ery i będzie spokój. :wink:

#251258  autor: tagal
 14 lut 2008, 23:18
Kwistas! przeczytaj jeszcze raz, pomyśl, następny raz przeczytaj, jak nie to jeszcze raz i może zrozumiesz wtedy o czym piszę i o co mi chodzi. Jeżeli nie potrafisz wyjaśnić zjawiska to nie nabijaj sobie licznika nic nie wnoszącymi postami. Przepraszam za OT i Żegnam!

#251263  autor: kwistas
 14 lut 2008, 23:43
OK luz burzysz się wiesz ja licznik mam w d... Do operatora się idzie i tyle, a tych długich postów nie czytałem uważnie. sry 8)