• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #249706  autor: aresag
 06 lut 2008, 17:56
Witam, zakupiłem przez allegro karte blauworld ale jakoś pechowo zdrapka z PINem była nie do konca czytelna i przy probach trafienia na wlasciwy kod pin (podajac kilkakrotnie PUK ktory akurat byl czytelny)) doszlo do momentu w ktorym na tel wypisuje "Karta SIM odrzucona" Zna ktoś na to jakieś lekarstwo ???

#249714  autor: D@rio
 06 lut 2008, 18:25
a próbowałeś ją odblokować PUK'iem ? (wpisując go poprawnie).

Obrazek

#249717  autor: aresag
 06 lut 2008, 18:27
W tym momencie wogóle mnie nie pyta już o puk. Po prostu wypisuje ze karta odrzucona i tyle... Nic nie moge wiece zrobic.

#249721  autor: D@rio
 06 lut 2008, 18:41
aresag pisze:W tym momencie wogóle mnie nie pyta już o puk. Po prostu wypisuje ze karta odrzucona i tyle... Nic nie moge wiece zrobic.
w takim razie wskazuje to na to iż kod PUK został już wprowadzony. Zostało wykorzystane 10 prób i każda z tych prób została wykorzystana na błędne wprowadzenie owego kodu. W tym wypadku nie możesz zrobić już nic, pozostaje tylko wyrobienie duplikatu karty SIM.

Obrazek

#249948  autor: dechomenon
 07 lut 2008, 19:36
D@rio pisze:w takim razie wskazuje to na to iż kod PUK został już wprowadzony. Zostało wykorzystane 10 prób i każda z tych prób została wykorzystana na błędne wprowadzenie owego kodu. W tym wypadku nie możesz zrobić już nic, pozostaje tylko wyrobienie duplikatu karty SIM.
tylko gdzie on ten duplikat wyrobi ?

#249951  autor: D@rio
 07 lut 2008, 19:40
dechomenon pisze:
tylko gdzie on ten duplikat wyrobi ?
nie wiem. Niech dzwoni do BlauWorld. Może mu przyślą pocztą.

Obrazek

#250247  autor: BarthezzLodz
 09 lut 2008, 09:14
A Twój model telefonu komórkowego to pewnie Nokia?
O ile się nie mylę, to wcale nie oznacza to, że PUK został zablokowany, a na telefonie jest blokada simlock.
aresag, sprawdź tę kartę SIM na innym telefonie.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#250321  autor: dechomenon
 09 lut 2008, 15:48
BarthezzLodz pisze:A Twój model telefonu komórkowego to pewnie Nokia?
O ile się nie mylę, to wcale nie oznacza to, że PUK został zablokowany, a na telefonie jest blokada simlock.
aresag, sprawdź tę kartę SIM na innym telefonie.
w sumie masz racje, nie raz robilismy takie przewałki, ze niby była karta zablokowana a wkładaliśmy ją do innej marki telefonu i było można normalnie się zalogować