Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
To by znaczyło, że mogę przedłużyć umowę na nieistniejącą firmę(?). Trochę to dziwne, chociaż w sumie dla operatora liczy się tylko zatrzymanie abonenta i jego hajs.D@rio pisze: nie zweryfikują.
W ulotce z ofertą wymiany telefonu na nowy (Wielka Wyprz dla Firm, Taryfa Elastyczna), z nadrukiem nazwy i adresu firmy na odwrocie, napisali:D@rio pisze: Z resztą, nie będą żądali od Ciebie żadnych dodatkowych dokumentów poza dokumentem tożsamości.
no pracownik Ci pewnie zaprzeczy ale ja Ci mówię że możesz przedłużyć.arczello pisze: To by znaczyło, że mogę przedłużyć umowę na nieistniejącą firmę(?). Trochę to dziwne, chociaż w sumie dla operatora liczy się tylko zatrzymanie abonenta i jego hajs.
to jest tylko taka ściema marketingowa. Nie daj się zwieść. Pozatym z oferty też możesz skorzystać przez kuriera a on nie będzie chciał żadnych dokumentów firmowych...arczello pisze:W ulotce z ofertą wymiany telefonu na nowy (Wielka Wyprz dla Firm, Taryfa Elastyczna), z nadrukiem nazwy i adresu firmy na odwrocie, napisali:
"Aby skorzystać z oferty, przyjdź z tą ulotką do najbliższego punktu Plusa. Zabierz ze sobą: NIP, REGON, wpis do ewidencji i dowód osobisty."
No i niżej jeszcze: "Oferta dla numeru 48[mój numer]".
Więc teoretycznie, jest to oferta kierowana bezpośrednio do mnie i "żądają" w niej zaświadczeń.
Były pracownik nie zaprzeczy. Nie raz miałem taką sytuację.D@rio pisze:no pracownik Ci pewnie zaprzeczy ale ja Ci mówię że możesz przedłużyć.
proceduralnie powinieneś przenieść numer z jednosobowej działalności gospodarczej na osobę indywidualną...jest coś takiego do zrobienia i nadal możesz korzystać na legalu....Ale jak pójdziesz do punktu to na bank Ciebie nie zweryfikują, w APH na to nie ma czasu a Tym bardziej, że już jesteś w sieci..to jest tzw. zaufanie. Przy nowej aktywce by to nie przeszło...arczello pisze:To by znaczyło, że mogę przedłużyć umowę na nieistniejącą firmę(?). Trochę to dziwne, chociaż w sumie dla operatora liczy się tylko zatrzymanie abonenta i jego hajs.
D@rio pisze:no pracownik Ci pewnie zaprzeczy ale ja Ci mówię że możesz przedłużyć.arczello pisze: To by znaczyło, że mogę przedłużyć umowę na nieistniejącą firmę(?). Trochę to dziwne, chociaż w sumie dla operatora liczy się tylko zatrzymanie abonenta i jego hajs.
to jest tylko taka ściema marketingowa. Nie daj się zwieść. Pozatym z oferty też możesz skorzystać przez kuriera a on nie będzie chciał żadnych dokumentów firmowych...arczello pisze:W ulotce z ofertą wymiany telefonu na nowy (Wielka Wyprz dla Firm, Taryfa Elastyczna), z nadrukiem nazwy i adresu firmy na odwrocie, napisali:
"Aby skorzystać z oferty, przyjdź z tą ulotką do najbliższego punktu Plusa. Zabierz ze sobą: NIP, REGON, wpis do ewidencji i dowód osobisty."
No i niżej jeszcze: "Oferta dla numeru 48[mój numer]".
Więc teoretycznie, jest to oferta kierowana bezpośrednio do mnie i "żądają" w niej zaświadczeń.
kurier zweryfikuje tylko dowód osobisty. I to nie zawsze, bo często mu się nie chce...Timor pisze:i nie żebym sie czepial DARIO, ale mówisz że aktywacja na firmę przeszła by bez dokumentów przy zamówieniu On-line ... masakra
Pitolisz. Mówisz rzeczy nie stworzone z kosmosu. Może mi jeszcze powiesz że Polkomtel stoi ponad prawem? Polkomtel tylko ma narzędzia do weryfikacji klienta te, na które mu prawo zezwala i oczywiście abonent. Każdy ruch Polkomtela musi być poprzedzony zgodą na weryfikację klienta po przez samego klienta.Timor pisze:choćwydaje mi się że skoro kurier by nie zażądał to POLKOMTEL sam by sobie to sprawdził a z tego co wiem to bazy danych mają lepsze niż policja
Prometo pisze:Timor znając nazwę firmy, NIP i numery telefonów w salonach Plusa wszystko Ci powiedzą, choć nie powinni.
po pierwsze to nie pitole, nie jeste tu alfa i omegaD@rio pisze: Pitolisz. Mówisz rzeczy nie stworzone z kosmosu. Może mi jeszcze powiesz że Polkomtel stoi ponad prawem? Polkomtel tylko ma narzędzia do weryfikacji klienta te, na które mu prawo zezwala i oczywiście abonent. Każdy ruch Polkomtela musi być poprzedzony zgodą na weryfikację klienta po przez samego klienta.
D@rio pisze: . Wy nawet nie wiecie ilu ludzi ma wystawiane lewe zaświadczenia o zatrudnieniu. I co? I przechodzą...
I tyle mam do powiedzenia w tej kwestii.