• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 25
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

#249639  autor: marcinb
 06 lut 2008, 13:14
tomko111 pisze:Ile razy trzeba powtarzać, że startery z grono.net i onet.pl nie były wliczane do statystyk

A skąd to wiadomo, pytam zaciekawiony?
tomko111 pisze:I tak 99% osób, które otrzymały ten starter, wykorzystali dostępne pieniądze, a potem wyrzucili..
A z tym sie zgadzam.

[ Dodano: 2008-02-06, 13:16 ]
bkawa pisze:Ja starter z Onetu aktywowałem dopiero wczoraj i działa
Jako ciekawostkę mogę podać, że wczoraj aktywowałem z powodzeniem starter '30' z 1 rzutu darmowych starterów. Ile to już od tego minęło...?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#249642  autor: aga
 06 lut 2008, 13:25
marcinb pisze:Jako ciekawostkę mogę podać, że wczoraj aktywowałem z powodzeniem starter '30' z 1 rzutu darmowych starterów. Ile to już od tego minęło...?
To było w maju zeszłego roku. Mój do tej pory działa jeszcze na przychodzące mimo, że już kilka razy straszyli, że jeżeli nie doładuję w ciągu 2 dni, to wyłączą numer.
tomko111 pisze:Ile razy trzeba powtarzać, że startery z grono.net i onet.pl nie były wliczane do statystyk, a związku z tym traktowane są tak jakby ich nie było?
A ja jestem innego zdania. Według mnie tym właśnie tak nabili sobie statystyki. No chyba, że jesteś na 110% tego pewny ;-) to może ja też się do tego przekonam.

#249647  autor: D@rio
 06 lut 2008, 13:30
tomko111 pisze:Ile razy trzeba powtarzać, że startery z grono.net i onet.pl nie były wliczane do statystyk, a związku z tym traktowane są tak jakby ich nie było?
wyssane to jest z palca Kolego. Każda aktywacja, powtarzam KAŻDA musi być wliczona do statystyk. Nie może być czegoś, co jest przeźroczyste...

Obrazek

#249694  autor: tomko111
 06 lut 2008, 17:25
D@rio pisze:
wyssane to jest z palca Kolego. Każda aktywacja, powtarzam KAŻDA musi być wliczona do statystyk. Nie może być czegoś, co jest przeźroczyste...
Nie jest to wyssane. Potwierdził to rzecznik Playa - Marcin Gruszka i nie sądzę, że podaje błędne informacje. Co do Twojej aktywacji - prawdopodobnie w Playu jest tak, że liczą się tylko zarejestrowane karty SIM - powtarzam - prawdopodobnie, gdyż gdzieś obiło mi się to o uszy.

#249718  autor: D@rio
 06 lut 2008, 18:29
tomko111 pisze:Nie jest to wyssane. Potwierdził to rzecznik Playa - Marcin Gruszka i nie sądzę, że podaje błędne informacje.
tak? A gdzie on to potwierdził i kiedy? To trzeba złożyć doniesienie o przestępstwie do UKE z tytułu tego iż operator PLAY'a zaniża celowo wartość (liczbę) aktywnych kart SIM w takim razie i podaje kłamliwe dane odnośnie ich ilości. Ciekawe, ciekawe... ;-)
tomko111 pisze: Co do Twojej aktywacji - prawdopodobnie w Playu jest tak, że liczą się tylko zarejestrowane karty SIM - powtarzam - prawdopodobnie, gdyż gdzieś obiło mi się to o uszy.
to też jest ciekawe... to jak w takim razie taryfikuje je system bilingowy? To czemu one logują się do sieci? To czemu można z tych kart wykonywać połączenia wychodzące i przychodzące?

Paranoja..

Obrazek

#249723  autor: aga
 06 lut 2008, 18:52
Ja już dowiedziała się z innego (czyli pewnego ;-) ) źródła, że do statystyk brane są wszystkie karty sim, które zostały aktywowane i mają aktywne chociażby połączenia przychodzące. Nie sądzę, żeby Play liczył inaczej niż pozostali operatorzy, więc moje 4 karty Play, które wykorzystałam i wrzuciłam do szuflady, także są brane do statystyk. Nie bez powodu rozdawali tysiące starterów. Tak samo było kiedyś z Heyah.

#249725  autor: D@rio
 06 lut 2008, 19:01
aga i ja także takie zdanie potwierdzam.

Dlatego też, znając rzetelność Pana Gruszki i mając szacunek co do jego pracy nie wierzę w to, aby takie słowa wypowiedział, które sugeruje tomko111.

Obrazek

#249738  autor: marcinb
 06 lut 2008, 20:21
D@rio pisze:aga i ja także takie zdanie potwierdzam.
Ja również ;)
Chyba kolega tomko111 jest zbyt przewrażliwiony na punkcie tego operatora.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#249739  autor: D@rio
 06 lut 2008, 20:24
marcinb pisze:kolega tomko111 jest zbyt przewrażliwiony na punkcie tego operatora.
albo ma zbyt bujną fantazję...

Obrazek

#249930  autor: tomko111
 07 lut 2008, 19:13
D@rio pisze:
marcinb pisze:kolega tomko111 jest zbyt przewrażliwiony na punkcie tego operatora.
albo ma zbyt bujną fantazję...
chwila - znowu zaczynasz mi coś wmawiać? Nie mam zamiaru odbijać ciągle Twojej piłeczki, która jest skierowana w moją stronę, a tym bardziej kłócić się tu z Tobą.

To co przeczytałem - tzn. że karty z Grono.net i Onet.pl nie są brane pod uwagę, przeczytałem z jego oficjalnego bloga - być może, źle zrozumiałem treść jego posta.

Co do rejestracji kart - wyczytałem to na nieoficjalnym forum play'a, post był napisany przez jakiegoś 'znawcę'.

#249941  autor: D@rio
 07 lut 2008, 19:29
tomko111 pisze:chwila - znowu zaczynasz mi coś wmawiać? Nie mam zamiaru odbijać ciągle Twojej piłeczki, która jest skierowana w moją stronę, a tym bardziej kłócić się tu z Tobą.
bez powodu bym się nie doczepił.
tomko111 pisze:To co przeczytałem - tzn. że karty z Grono.net i Onet.pl nie są brane pod uwagę, przeczytałem z jego oficjalnego bloga - być może, źle zrozumiałem treść jego posta.
to proszę udowodnić i podać link.
tomko111 pisze:Co do rejestracji kart - wyczytałem to na nieoficjalnym forum play'a, post był napisany przez jakiegoś 'znawcę'.
no cóż, skoro Ty się opierasz na informacjach od takich "znawców" to ja Ci szczerze gratuluję.

Obrazek
  • Strona 25 z 25
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23