• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #249497  autor: zielarz
 05 lut 2008, 16:29
już jakiś czas temu dowiedziałem się że istnieje możliwość zakupu bramki na fizyczne karty sim ( ok 50 szt.)i przekierowywanie połączeń firmy oraz telefonów tejże firmy u której bramka jest założona przez karty które są w bramce . Zarabiamy za każdą minutę połączenia którą ta firma wykonuje ponieważ zamiast płacić np 60 gr za minute płaci nam 40 gr a my zarabiamy 10 gr i tak się to podobno kręci . Niestety nie potrafię tego lepiej wytłumaczyć natomiast jeżeli ktoś wie o co chodzi podejrzewam że zrozumie. Po krótkim przedstawieniu moje pytanie jak się nazywa to urządzenie (bramka)? W jaki sposób są przekierowywane połączenia tak że firma nic nie płaci za połączenie karty sim w telefonie z bramka w której są włożone startery i z których dalej idzie połączenie?

#249501  autor: user_delete3
 05 lut 2008, 17:06
zielarz pisze:jak się nazywa to urządzenie (bramka)?
Może chodzi o coś takiego
A tutaj klik masz taka przykładową bramkę

#249514  autor: Kaczy
 05 lut 2008, 18:22
zielarz, wczytaj sie jeszcze w regulaminy opów to zobaczysz, że jest tam zakaz używania takich bramek pod groźbą sankcji pieniężnych.

...::: Made for loneliness :::...

#249516  autor: zielarz
 05 lut 2008, 18:24
tak ale jest to podobno zgodne z prawem unii europejskiej wobec czego jest to martwy zapis

#249524  autor: D@rio
 05 lut 2008, 18:56
zielarz pisze:tak ale jest to podobno zgodne z prawem unii europejskiej wobec czego jest to martwy zapis
podaj zapis.

Obrazek
 #249675  autor: zielarz
 06 lut 2008, 15:24
napisałem "podobno " co oznacza , że nie mam żadnych dowodów na poparcie tego co napisałem . Na pewno nie mam zamiaru siedzieć teraz 3 dni w internecie by znaleźć taki zapis . Szukam po prostu osoby która może wie więcej na ten temat i chciałaby się tą wiedzą podzielić ze mną .

#249678  autor: D@rio
 06 lut 2008, 15:58
zielarz, jeśli nie masz pewności to po co ryzykujesz problemy prawne. Kara za używanie tego typu rozwiązań wynosi 5.000zł. a nawet może się to rozbić o proces sądowy z tytułu działania na szkodę operatora.

Obrazek

#250932  autor: Sirmark
 13 lut 2008, 01:35
zielarz, tak to napisales ze nie dokonca wiem o co dokladnie ci chodzi a pozno jest.
W kazdym razie jesli nie chodzi Ci o redukcje kosztow firmy dzieki dzwonieniu przez te bramki, to znaczy ze mowisz o kierowaniu ruchu z jednej sieci telekomunikacyjnej do drugiej. A to nie jest zabawa na 50 szt. SIM, tylko duzo duzo wiecej.

W tym temacie jest pare firm, ktore taki proceder robia, ale to jest zabawa w kotka i myszke z opami. Opy staraja sie jak najszybciej wylaczac karty i robia to dosc skutecznie.
Tak wiec mysle, ze mozesz zapomniec o sprawie.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew