• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 105 z 147
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 147

#249156  autor: dechomenon
 03 lut 2008, 17:21
Prometo pisze:Czy przedłużając umowę w Plusie opłaca się przejść z taryfy MaxProfit 100 na taryfę Elastyczną 100? Opcja telefonowania to 50% do Plusa i 50% do innych sieci.
max profit miał jedną fajną rzecz rozmawiaj taniej czyli za 5zł netto/miesięcznie 25gr do plusa i na stacjonarne, no ale stawka za min 56gr. Sama elastyczna daje ci juz stawkę za min 48gr i do tego jedną ze zniżek np. 50% do plusa czyli min za 25gr a sms za 9gr. Do tego możesz sobie wrzucić np. umowę na rok ANZ i dostać 65zł na rozmowy taki pakiet kwotowy. Czyli masz abo 100zł a co mieisąc do wykorzystania 165zł + te profity co Ci opisałem

#249244  autor: Timor
 03 lut 2008, 22:35
D@rio pisze:
dechomenon pisze:
jak to nie można? My np. taki prezent wrzucaliśmy na fakturę i cena była 0,01zł
Podejrzewam że łamiecie regulamin Polkomtel S.A. i gdyby ktoś poinforwał o takich wałkach Dział Kontroli i Prewencji nieźle by Wam się oberwało po d@@ie. A dlaczego? Dlatego bo regulamin każdej promocji, jego punkty i paragrafy mówią...

1.
Przy zawieraniu Umowy w ramach Promocji Polkomtel umożliwi Abonentowi zakup aparatu telefonicznego (liczba pojedyńcza, sztuk 1 - przypis) na warunkach cenowych określonych w tabeli poniżej.
2.
. Klient zawierający Umowę w ramach Promocji(„Abonent”)kupuje aparat telefoniczny po promocyjnej cenie, określonej zgodnie z Załącznikiem nr 1 do niniejszego Regulaminu. Aparaty telefoniczne nie są samodzielnie przedmiotem Promocji.
Pozatym, są złamane zasady równej konkurencji i tzw. fair play. No i łąmienie zapisek wystąpujący w niektórych promocjach o tym iż nie można łączyć promocji ze sobą...

Nie może być tak, że dane promocje, oferty dla tzw. rynku masowego się czymś różnią od siebie. Jeśli mamy tu doczynienia z wolną amerykanką to powinno się przeprowadzić kontrolę u sieci agentów (franczyzobiorców), dealer'ów oraz powiadomić UKE o naruszenia prawa i czystej konkurencji.
ooo losie ..nie ma co sie tak denerwowac ... jak idzisz do dilera samochodów który Ci dorzuca pakiet opon zimowych gratis i płyn do szyb a drugi tylko opony ..to tez jest wolna amerykanka ?? :smt005

na moje troszke się zgubiłeś ... bo po pierwsze cały czas mówiliśmy o ofercie ANZ --> na rok bez telefonu, nie wiem po co w ten czas przytaczałeś zapisy z regulaminu na 2 lata z telefonem ;]

o ile dobrze pamiętam w umowie na 1rok /ANZ nie ma zapisu o kategorycznym zakazie otrzymywania telefonu ;)

co do fair play ...to o czy mTy mowisz ?? ja nie mówie klientowi że w tamtym salonie jest lipa a u mnie dostanie jescze telefon ..tylko staram sie go zachecić do skorzystania z moich usług ..i telefon za 1zł do ANZ to to samo jak dorzucę mu długopis/koszulke/czekoladę za 1zł ^^ gdzie tu mowa o łamaniu zasad równej konkurencji. :smt005

a do reszty apeluja ..to nie są żadne wałki, PROCEDERY ;]..to zwykłe akcje marketingowe dilerów i tyle ... jak w jednym barze za zakup 5 Żywców dostaniecei 6tego za 1zł to chyba nie wałek ??^^ tylko zwiększanie sprzedaży ;]

to tyle w tym temacie bo może zrobić sie nie swojo ;)

====================================================

<quote:"Prometo">
Czy przedłużając umowę w Plusie opłaca się przejść z taryfy MaxProfit 100 na taryfę Elastyczną 100? Opcja telefonowania to 50% do Plusa i 50% do innych sieci. </quote>

zależy jak korzystasz z oferty ... warto żebyśzwrócił uwagę na rachunki...i wypisał :

-] średnią np z 3 rachunków
-] kontakty --> czyli ile połączeń w PLUSIE/STACJONARKA/inni
-] długości rozmów z konkretnymi numreami w PLUSIE

bo może warto rozważyć ELASTYCZNA 50 + zniżka 10%

w przypadku częstychi długich kontaktów z max 5 numerami w plusie = bezpłatna 5 [ każdy numer 5zł net/miesiąc - nielimitowane rozmowy]
do tego KONTAKT PLUS --> jeśli łączysz się dość często z numerami stacjonarnymi.[ minuta 10gr/net // opłata 1zł za numer/miesiąć -- tańsze połączenia schodzą również z pakietu złotowego w ramach 50zł net które dostajesz w ELASTYCZNEJ50]
+10% zniżki do wszytkich --> na tańsze połączenia do innych ;]

sprawdź czy taka kombinacja nie pozwoli obniżyć kosztów korzystania z telefonu ;)

#249246  autor: D@rio
 03 lut 2008, 22:47
Timor, czekam na Twój kolejny kilometrowy post jako odpowiedź...

a jeśli jesteś sprzedawcą to współćzuję klientom. Pokazuje to obraz poziomu Plusa...

Obrazek

#249253  autor: Timor
 03 lut 2008, 23:36
D@rio pisze:Timor, czekam na Twój kolejny kilometrowy post jako odpowiedź...

a jeśli jesteś sprzedawcą to współćzuję klientom. Pokazuje to obraz poziomu Plusa...
a jaki to poziom :D ..

a co do długosci posta ...jak Ty chcesz cos komuś powiedzieć to mowisz jedno zdanie i liczysz że ktoś się domyśli reszty??^^

ale oki, następnym razem jak będe odpowiadał na Twoje posty ..postaram się streścić ;]

dawaj łapkę na zgodę :smt006

#249254  autor: D@rio
 03 lut 2008, 23:38
Timor pisze:a co do długosci posta ...jak Ty chcesz cos komuś powiedzieć to mowisz jedno zdanie i liczysz że ktoś się domyśli reszty??^^
staram się mówić jasno, zwięźle i konkretnie...

bo Twoja długość to aż mnie zniechęca aby Ci odpowiedzieć...

Obrazek

#249255  autor: Timor
 03 lut 2008, 23:48
D@rio pisze:
Timor pisze:a co do długosci posta ...jak Ty chcesz cos komuś powiedzieć to mowisz jedno zdanie i liczysz że ktoś się domyśli reszty??^^
staram się mówić jasno, zwięźle i konkretnie...

bo Twoja długość to aż mnie zniechęca aby Ci odpowiedzieć...
no dobra...ale co z tym poziomem ?

i masz rację , mogłem podpowiedź dla PROMETO dać na początek a odpowiedź odnośnie tematu ANZ niżej..bede mial to na względzie następnym razem. :lol:

BTW, lepiej już nie odpisuj ..bo zaraz MODek powycina ten SPAM ;D

#249432  autor: se.bool
 05 lut 2008, 11:14
LOL... poszedłem do plusa i szczerze to nic mi nie dają... zaproponowali mi to co przyszło z centrali, a jak chce więcej minut/smsów to muszę zabrać godziny 40 - 60 min/300smsow + 150 smsów... jakoś szału nie ma. no plusem jest to, że na rok...

#249673  autor: oregon
 06 lut 2008, 15:18
zadzwonili do mnie bo umowa sie konczy. zaproponowali dalej nowyplus55 za polowe ceny (bez jakiegokolwiek pakietu)bo jakas taryfa bodajze 85?? i w tym chyba 125 minut tylko ze z 40% bonusem. Ale gosc od razu mowi ze tego by nie bral bo od 27 nie bedzie juz promocji tansze numery do plusa i na stacjonarne, a proponuje kubale 55 w tym 90 minut i plus 60 minut do wszystkich umowa oczywiscie na 12 miesiecy. O telefonie cicho sza. W sumie to chyba raczej skocze sobie do pleya na abo za 50 zlotych.

#249676  autor: gm
 06 lut 2008, 15:35
Proponują KUBALĘ a tam oczywiście w dodatkowych pakietach nie ma połączeń do stacjonarnych, tylko do Plusa. Z tego co zrozumiałem zaproponował ci Kunsultant GODZINY 55 (90 minut do wszystkich) i 50% rabatu co w sumie daje 27,50 pln lub GODZINY 75 (120 minut) i 40% rabatu co daje 45 pln. O dodatkowych pakietach już został odużo napisane, ale powtórzę, ze w taryfach GODZINY pewne pakiety obowiązują na stacjonarne i do Plusa a u KUBALI tylko do Plusa.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#249752  autor: oregon
 06 lut 2008, 21:02
Ja w swojej obecnej tarysie NowyPlus55 mam 150 minut do plusa i stacjonarne zamienne na 75 minut do wszystkich, w sumie nie jest to takie zle ale gosc powiedzial mi ze ten pakiet konczy sie koncem lutego i bedzie juz tylko 75 do wszystkich , a to juz zadna rewelacja, a biorac kubale 55 mam dalej 150 ale juz teraz do wszystkich. A prawde powiedziawsze to do pleya przejde i bede mial tyle samo + telefon.

#249756  autor: gm
 06 lut 2008, 21:11
Z tą różnicą, że w Plusie jest to umowa przedłużeniowa więc jest na 12 miesięcy a w Play z telefonem nowa umowa na 24 miesiące. Nie namawiam Cię abyś pozostał w Plusie, ale masz większą możliwośc dopasowania taryfy i usług do swoich potrzeb. Chyba, że dzwonisz równo po różnych sieciach.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)
 #249839  autor: psawicki99
 07 lut 2008, 10:58
Przedłużając umowę na 18 mies bez telefonu dostałem na firmę (2 telefony):
1. Elastyczna 50 + dodatkowo pakiet 40zł
2. Elastyczna 75 + dodatkowo pakiet 90zł

Co oznacza:
1: 200 min do wszystkich (możliwe są tez inne opcje)
2: 313 mis do wszystkich (możliwe są tez inne opcje)

#249847  autor: metpablo
 07 lut 2008, 12:47
Mam do Was pytanie o poradę. Taryfa: Godziny 40. Średnie miesięczne rachunki nieco powyżej 50 PLN (aktywna usługa 5h do 3 wybranych numerów w plusie i na stacjonarne). Aha, co ważne - telefon jako jeden z 3 u danego klienta, średnie miesięczne płatności za 3 telefony to ca 250 PLN.

Zaproponowali taryfę Kubali 40 + ekstra 100 minut miesięcznie do Plusa i na stacjonarne, umowa na 12 miesięcy. Te 100 minut zupełnie niepotrzebne, praktycznie uzytkownik telefonu dzwoni dużo na jeden nr w plusie, więc praktyczniejszy byłby "darmowy" wybrany numer. Czy myślicie, że jest to do wynegocjowania?
Poza tym - czy nie biorąc nowej słuchawki można uzyskać jakiś upust na abonament? Jeśli tak to jaki? Jak rozmawiać z Plusem, żeby dostać korzystną ofertę?
Dzięki za sugestie 8)

#249868  autor: D@rio
 07 lut 2008, 14:21
metpablo, z tego co wiem Darmowy Numer jest normalnie w ofercie ANZ.

Obrazek

#249872  autor: dechomenon
 07 lut 2008, 15:00
D@rio pisze:metpablo, z tego co wiem Darmowy Numer jest normalnie w ofercie ANZ.
zgadza się można wziąć aneks na rok i darmowy numer gratis

#249873  autor: metpablo
 07 lut 2008, 15:02
Czy to wszystko co można dostać od Plusa nie biorąc telefonu? Czy jakiś upust na abo wchodzi jeszcze w grę?

#249901  autor: Kaczy
 07 lut 2008, 17:46
metpablo pisze:Czy jakiś upust na abo wchodzi jeszcze w grę?
Wchodzi w grę - 50% zniżki na G40 (przez konsultanta), bądź 50% na NP45 (w salonie).

...::: Made for loneliness :::...
 #249912  autor: arczello
 07 lut 2008, 18:24
Witam.

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć:
Czy operator jest w stanie sprawdzić jakoś, zweryfikować zaświadczenia jakie się daje przy/po podpisywaniu umowy?

Chcę przedłużyć umowę na firmę (jednoosobową), korzystać z taryf biznesowych.
Firma już nie istnieje, ale mam jeszcze zaświadczenia.
Konsultanci z Plusa dzwonili z nowymi promocyjnymi ofertami, dodatkowymi telefonami/numerami, nawet po likwidacji firmy.
A teraz Plus przesłał już nawet ulotkę z ofertą "dla stałych klientów" do przedłużenia umowy.

I tak przy okazji. Nie mogę tego znaleźć ani na tym forum, ani na stronie Plusa, ani w regulaminie.
Czy w taryfie Elastycznej, niewykorzystane pakiety przechodzą na kolejny miesiąc?
Pakiet można wykorzystać absolutnie na wszystko, nawet na te droższe smsy, tak jak w BiznesKlasie?
Jest naliczanie sekundowe?

#249915  autor: metpablo
 07 lut 2008, 18:34
OK, podsumujmy. Można dostać "Darmowy numer" gratis i można dostać upust do 50% na abonament. Pytanie, czy można dostać i jedno i drugie zarazem? ;-)

Jeśli nie, to i tak dobrze, mieć za 3 dyszki te 60 minut i jeszcze 5h do 3 wybranych...

#249918  autor: D@rio
 07 lut 2008, 18:39
arczello pisze:Czy operator jest w stanie sprawdzić jakoś, zweryfikować zaświadczenia jakie się daje przy/po podpisywaniu umowy?

Chcę przedłużyć umowę na firmę (jednoosobową), korzystać z taryf biznesowych.
Firma już nie istnieje, ale mam jeszcze zaświadczenia.
Konsultanci z Plusa dzwonili z nowymi promocyjnymi ofertami, dodatkowymi telefonami/numerami, nawet po likwidacji firmy.
A teraz Plus przesłał już nawet ulotkę z ofertą "dla stałych klientów" do przedłużenia umowy.
nie zweryfikują. Z resztą, nie będą żądali od Ciebie żadnych dodatkowych dokumentów poza dokumentem tożsamości.

Obrazek
  • Strona 105 z 147
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 147
  • 1
  • 103
  • 104