• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 131
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 131

#247633  autor: Zajcef
 25 sty 2008, 22:16
krzyno pisze:orange miało zadbać o stałych klientów ponoć :!: A w przypadku mojej żonki po złożeniu wypowiedzenia 2 tygodnie temu nikt nie zadzwonił nawet z byle jaką ofertą :shock:
To się nazewa dbanie o interesy firmy. Brawo konsultanci Orange :!:
Ja już sobie odpuściłem i numer przenoszę do Nowe Orange Go, załaduje sobie kartę za 100 zł i wewnątrz sieci i na stacjonarki będę miał taniej niż w abo :P a własnie na te nry dzwonię najczęściej.
Nie bardzo rozumiem co do tego maja konsultanci, ale coz. Pamietaj, ze okres wypowiedzenia to 1 okres rozliczeniowy, zakladajac najbardziej optymistyczny wariant to jeszcze 2 tyg przynajmniej maja czasu. Biora Cie na przeczekanie :). Zreszta czytajac Twoje posty mam wrazenie, ze juz zadecydowales i chciales tylko komus na nosie pograc.

#247651  autor: Jedrker
 26 sty 2008, 06:51
Ja właściwie w poniedziałek wysłałem im faksem rezygnację z jednego numeru telefonu, na którym umowa dobiega końca.
Wyraźnie zaznaczyłem, że przechodzę do Playa, który ma jasne zasady naliczania opłat, stałą niską stawkę do wszystkich, i że nie jestem zainteresowany ofertą propozycja.
Dostałem ostatnio smsa potwierdzającego przyjęcie rezygnacji, z dopiskiem, zapraszamy jednak do skorzystania z oferty pro-pozycja , i podany numer telefonu hehe.
Ciekawe czy zadzwonią jeszcze z propozycją jakiś usług :D

#247676  autor: krzyno
 26 sty 2008, 12:25
Zajcef pisze:
krzyno pisze:orange miało zadbać o stałych klientów ponoć :!: A w przypadku mojej żonki po złożeniu wypowiedzenia 2 tygodnie temu nikt nie zadzwonił nawet z byle jaką ofertą :shock:
To się nazewa dbanie o interesy firmy. Brawo konsultanci Orange :!:
Ja już sobie odpuściłem i numer przenoszę do Nowe Orange Go, załaduje sobie kartę za 100 zł i wewnątrz sieci i na stacjonarki będę miał taniej niż w abo :P a własnie na te nry dzwonię najczęściej.
Nie bardzo rozumiem co do tego maja konsultanci, ale coz. Pamietaj, ze okres wypowiedzenia to 1 okres rozliczeniowy, zakladajac najbardziej optymistyczny wariant to jeszcze 2 tyg przynajmniej maja czasu. Biora Cie na przeczekanie :). Zreszta czytajac Twoje posty mam wrazenie, ze juz zadecydowales i chciales tylko komus na nosie pograc.
Co do konsultantów to już Ci to wyjaśniam. Pracuję jako przedstawiciel handlowy i mam spory kontakt z ludźmi (tak samo jak konsultanci np. orange). W tej pracy klient musi wiedzieć że firma, z którą współpracuje pamięta i dba o niego i jego interesy. Podam taki przykład, jeżeli idę na na urlop lub na zwolnienie to jestem z w kontakcie telefonicznym z klientami lub koledzy odwiedzają ich za mnie. W momęcie kiedy dowiaduję się że do danego klienta zagląda konkurencja i klien dostaje lepsze warunki od nich natychmiast konsultuję to z moim szefem aby dać jeszcze ciekawsze warunki handlowe. Konkurencja była, jest i będzie i dlatego klienta trzeba zatrzymać dając mu dobre warunki współpracy.
I dlatego napisałem to co Tobie wydało się dziwne. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że ci ludzie też w swojej pracy mają niejednokrotnie związane ręce i nie mogą zaoferować klientowi nic ponad to co mają w systemie, z tym się zgadzam. Faktem niepodważalnym jest jednak to, że to właśnie oni dzwonią do klientów z propozycją przedłużenia umowy bo właśnie od tego został stworzony taki dział jakim jest propozycja.
Co zaś tyczy się mojej i żony umowy to kończą się one 2 lutego, ja nie oczekuję już wcale na jaką kolwiek propozycję, złożyłem dyspozycę o przeniesienie numeru do NOG i kropka. Mojej żonce jednak bardziej kalkuluje się mieć abonament i przy przedłużeniu dostać dodatkowe usługi, jednak w tym roku oferta jest tak kiepska, że chcieliśmy trochę zmotywować Orange do zaoferowania usług zadowalających moją połowice. I tu się mocno rozczarowaliśmy. W poniedziałek nie mogąc doczekać się na telefon z pomarańczy zadzwoniłem do nich sam, jednak bardzo miła pani poinformowała mnie, że mają konfigurację systemu i nic mia nie może powiedzieć na temat oferty. Zapytała się czy może oddzwonić na co ja się zgodziłem i jak do tej pory cisza, chyba dalej muszą przeprowadzać konfigurację, tylko teraz już nie systemu a tej pani.
Dlatego właśnie będę się upierał przy zadaniu, że niektórzy konsultanci powinni zostać zwolnieni za niekompetencję, ja sam należę do tych ludzi którzy jeżeli się umawiają to są słowni i punktualni, a jak mi wypadnie coś nieprzewidzianego to informuję o tym osoby, z którymi jestem umówiony. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz już co miałem na myśli pisząc poprzedni post.

[ Dodano: 2008-01-26, 12:31 ]
Jedrker pisze:Dostałem ostatnio smsa potwierdzającego przyjęcie rezygnacji, z dopiskiem, zapraszamy jednak do skorzystania z oferty pro-pozycja , i podany numer telefonu hehe.
może orange zaczęło oszczędzać i już nie będzie do klientów dzwonić. To klienci będą musieli wydać 0,61zł za połączenie i samemupoprosić orange o jakąś ofertę przedłużenia umowy.

#247683  autor: Vieslav
 26 sty 2008, 12:53
Mamie kończy się niedługo umowa i już do niej dzwonili. Oto propozycja: zobowiązanie 65 zł w czym 35 zł Wszyscy i na wszystko + Wieczory i weekendy 30 za darmo na 3 miesiące + 50% więcej do Orange. Dobrze, że mamuśka na głośnomówiący włączyła to wybrechtałem konsultantkę. W grę wchodzi: zobowiązanie 35 zł + co za numer na rok lub zobowiązanie 50 zł + Motorola K1 za 1zł + Wieczory i weekendy 60 + Pakiet minut do wszystkich + 50% więcej do Orange na całe 24 miesiące. Będę walczył do końca bo wiem, że to do uzyskania jest (rachunki ok. 150 zł przy zobowiązaniu 65 zł). Pół roku temu proponawali w salonie znajomemu w Planie na rozmowy 360 Nokie N73 za 19zł :shock: (rachunki ponad 200 zł w Mega 350). Czyli wszystko jest możliwe. A ja może jeszcze coś wymyśle :-D .

#248040  autor: kuwejt
 27 sty 2008, 22:33
to koniecznie daj znac co i jak bo sam juz jestem ciekawy jak te pertraktacje sie skończą

#248067  autor: siemi1
 28 sty 2008, 00:47
no ja juz przedłużyłem umowe na 2 lata:
na wszystkich 3 nr mam 40% abonament tanszy przez 1rok (to jest max ile daja) oraz:

>>przejscie z Nowa Idea dla firm 200 na abo. Orange dla Firm 320- HTC TYTN II za 580zl + 5bezpl. nr 18mies (znizka na tel z pkt profit ok 300zl)

>>Firma 100 - SE k800i za 1 zl +100sms/mies przez 2 lata

>>Nowa IDEA Dla Firm 100 - SE k850i za 1zl + 20min/mies przez 2 lata + słuchawka BT za 1zl(znizka na tel 180zl z pkt profit)

Jetsem zadowolony, przez tel wiecej nie dało rady kilak razy gadałem z ta sama dziewczyna i na rózne sposoby kombinowalismy co sie najbardziej oplaca.

jeszcze od lutego wezme tanie polączenia za 1 zl bo jest promocja wiec bedzie ok:)

Jak myslicie ? chyba nie jest źle, długo myślałem nad HTC ale jednak sie zkusiłem mam nadizje, że bede zadowolony duzo czytałem o tym telefonie. Gdybo byla N95 *GB w orange to wtedy bym pewnie nokiie wziol. Choc jestem fanem SE:P

#248944  autor: przyta
 02 lut 2008, 13:54
Witam jestem nowa i chce sie coś zapytać posiadam obecnie mix 50 umowa konczy mi sie we wrzesniu ale to nie ważne . w domu jeszcze 3 osoby mają abo i rachunki przychodzą gdzieś tak 110 - 140 . czy przy przedłużaniu umowy i nowym fon (marze o noki n95) beda to wliczać aha i mam umowe na 30 miesiecy :?: :?: prosze o szybką odpowiedz

#248946  autor: Vieslav
 02 lut 2008, 14:05
przyta, jeśli dobrze będziecie negocjować to nawet tą n95 za przyzwoitą cenę da się wyrwać. To też zależy od abo w jakim dany numer jest.
A co do mnie, to jeszcze nie dzwonili ponownie. Ale myślę, że zostanę przy Co za numer ze zobowiązaniem 35 zł. Mamuśki nawet siłą do innej sieci nie przeprowadzę (zresztą po co?) z powodu tych Wieczorów i Weekendów więc myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. No chyba, że uda mi się wyrwać to co wcześniej pisałem za free na całe 2 lata.

#248947  autor: przyta
 02 lut 2008, 14:15
a dokładnie za ile po chcą mi abo na mix 25 lub nowa fimamix 30 zmienić :(
bo nie wiem ile mam uzbierać mam nadzieje ze w okolicach 700 - 1000 a starzy mi nie dadzą tyle po chcą sie budowąć mam nadzieje ze uzbieram tyle do wrzesnia :-D :-D

#249011  autor: krzyno
 02 lut 2008, 21:00
przyta pisze:a dokładnie za ile po chcą mi abo na mix 25 lub nowa fimamix 30 zmienić :(
bo nie wiem ile mam uzbierać mam nadzieje ze w okolicach 700 - 1000 a starzy mi nie dadzą tyle po chcą sie budowąć mam nadzieje ze uzbieram tyle do wrzesnia :-D :-D
a nie lepiej tą N95 wziąć na raty w media markt ? Jak będą raty 0% to wpłacasz tyle ile masz a resztę rozbijasz na 10 rat. Od opa wyrywasz wtedy same usługi i wychodzi to niejednokrotnie korzystniej, umowę masz na 12 miesięcy a nie tak jak z fonem na 24. Wyrwać można też usługi o większej wartości niż raty, które będziasz spłacać. Ja sam tak robiłem i kilka osób z mojej rodzinki taż tak postąpiło i źle na tym nie wyszliśmy.

#249061  autor: D@rio
 03 lut 2008, 08:53
Mulder pisze:przyta, jeśli dobrze będziecie negocjować to nawet tą n95 za przyzwoitą cenę da się wyrwać.
w ofercie indywidualnej? nie da się.
przyta pisze:bo nie wiem ile mam uzbierać mam nadzieje ze w okolicach 700 - 1000 a starzy mi nie dadzą tyle po chcą sie budowąć mam nadzieje ze uzbieram tyle do wrzesnia
a nie no, skoro taki pułap sobie obiecaleś za cel to fakt... jakieś szanse masz. Choć, za niewiele więcej chodzą już na Allegro więc czy jest sens wiązać się umową? Chyba nie...

Obrazek

#249070  autor: przyta
 03 lut 2008, 10:15
nie moge kupić na alledrogo bo pół roku temu kupiłam sobie nokia 6131 i nie moge bo starzy beda sie czepiać. wziełam w maju 2006 roku motke L6 za 49zeta a ile kosztowała to nie wiem a miałam mix 50 i mam nadzieje ze to samo bedzie z n95 tylko troche drożej :-D :-D i chce zmiejszyc abo na firma mix 30 lub twoj mix 25. opłaca sie przedłużyć ?? a zależy mi tylko na fonie tanszym. wszyscy moi znajomi mają tera albo 5300 lub 5200 a ja tego złoma :(

#249080  autor: tomko111
 03 lut 2008, 11:27
przyta pisze:nie moge kupić na alledrogo bo pół roku temu kupiłam sobie nokia 6131 i nie moge bo starzy beda sie czepiać. wziełam w maju 2006 roku motke L6 za 49zeta a ile kosztowała to nie wiem a miałam mix 50 i mam nadzieje ze to samo bedzie z n95 tylko troche drożej :-D :-D i chce zmiejszyc abo na firma mix 30 lub twoj mix 25. opłaca sie przedłużyć ?? a zależy mi tylko na fonie tanszym. wszyscy moi znajomi mają tera albo 5300 lub 5200 a ja tego złoma :(
przyta, najpierw się zastanów czy chcesz telefonu do 'szpanu', czy po prostu jakiś ładny model. Nie sądzę, żeby Nokia N95 była odpowiednia dla Ciebie, to raczej telefon do biznesmenów, a nie dla kobiet.. dodatkowo jest dość duży.

Ta nokia w abonamencie 50 jest strasznie droga, a w 30 lub 25 to już sama możesz się domyślić, tańsza na allegro. :wink:

#249082  autor: przyta
 03 lut 2008, 11:31
lubie komy co mają wszystko !! może do szpanu też bo mnie oni wkurzają tak tym szpanuja... ale to nie te temat chce w orange bo połowa wiary jest w orange i sa fajne promocje no i mam fajny numer (uda mi sie coś wynegocjować na tą nokie )bo w marcu 2006 wynegocjowałam sagema myx6-2 za 7.50 dla mamy :-D :-D (zastanawiam sie jeszcze moze nokia n81 8gb ale go nie ma w zadnej ofercie) w mix nie ma tego tel jest tylko w firma mix za 30 to kosztuje z 2000 tysiaki ale stanieje... mam nadzieje...

#249287  autor: siemi1
 04 lut 2008, 10:30
przyta pisze:lubie komy co mają wszystko !! może do szpanu też bo mnie oni wkurzają tak tym szpanuja... ale to nie te temat chce w orange bo połowa wiary jest w orange i sa fajne promocje no i mam fajny numer (uda mi sie coś wynegocjować na tą nokie )bo w marcu 2006 wynegocjowałam sagema myx6-2 za 7.50 dla mamy :-D :-D (zastanawiam sie jeszcze moze nokia n81 8gb ale go nie ma w zadnej ofercie) w mix nie ma tego tel jest tylko w firma mix za 30 to kosztuje z 2000 tysiaki ale stanieje... mam nadzieje...
Sagem to tel z nizszej półki wg orange. Zobacz ile w cenniku normalnie kosztuje N95 odejmij 200zl oraz kase za pkt profit jesli masz to to bedzie przybliozona cen adla Ciebie.

#249441  autor: przyta
 05 lut 2008, 12:20
nie wiem co to są punkty profit
:?: :?: a właśnie ze sagem to nie jest najnizsza półka wtedy kosztował bez zadnych ofert 889 a satry se przedłuzał bo miał jakas ide 30 i ma tera twoj plan 50 :-D

#249446  autor: Prometo
 05 lut 2008, 12:50
przyta pisze:nie wiem co to są punkty profit
przyta poczytaj tutaj .

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#250024  autor: piorunek
 07 lut 2008, 23:25
Dorzuce swoje 3 grosze. Mi zaproponowali przy abo wysokosci 25 zl dodatkowe 25zl na 12 mies. i darmowe wieczory i weekendy (chyba taka nazwa) na 6 mies zadarmo pakiet najdroższy (20-9). Umowa bez tel i na 12 mies. I tak rezygnuje z ich uslug na rzecz simplusa z przeniesieniem nr.

#250040  autor: Qyon
 07 lut 2008, 23:55
Tak czytam i czytam wypowiedzi nie ktorych userów i dosłownie smiac mi sie chcę. Ludzie którzy przy abonamencie 25zl i umowe jak najkrótszej chcą np. Nokie N95 za "złotówke" są dosłownie dla mnie śmieszni. Pracuje w Orange jakiś czas i nie powiem nie są idealni, ale czasem jak słysze klienta, który płaci sobie ciągle 25 zł nie więcej,a podczas przedłużania umowy wybrzydza doładowaniami czy rabatami na poziomie 100 czasem 200% jego kwoty to dosłownie otwiera mi się scyzoryk w kieszeni, ale cóz taką mamy nature my polacy. Dużo brać, a mało dawać.

A tak w ogole to jeśli ktoś ma pytania nt. ProPozycji to zapraszam.

#250041  autor: Pazuzu
 08 lut 2008, 00:50
A mnie znowu trafia jak patrze na cennik telefonow w ktorym to 60-80% telefonow przy abonamencie 25-50 zl jest drozsza niz na wolnym rynku. No smiech na sali. Podpisujemy cyrograf z ktorego my sie musimy wywiazywac, a strona przeciwna nie wywiazuje sie nalezycie, i wszelakie spoznienia zaplaty z naszej strony sa egzekwowane co do minuty, to ich bledy sa tlumaczone "bledami systemu" lub "konserwacja systemu". tzreba sie klocic o swoje. Na dodatek beszzcelnie branduja telefony i maja maly wybor, do tego najdrozsze stawki. Nie wiem jak to jest ale osoby majace tel na karte maja nizsze stawki za polaczenia.

Do konca umowy zostal mi rok, jednak juz teraz wiem (wiedzialem juz pol roku temu) ze coby sie nie dzialo uciekam jak najdalej od nich. Za czasow ideii wszytsko bylo ok, a tutak jakas przereklamowana spolka mysli ze zrobi furore. A orange z tymi swoimi statystykami ze niby najwiecej klientow to sobie moze w fakcie albo pudelku statystyki nakrecac. Bo wszyscy dobrze wiedza ze jak przychodzi do tych ich smiesznych badan to wysylaja ludziom te smieszne darmowe karty sim. ehhh zal, w pewnym momencie nawet zastanawialem sie czy nie zaplacic kary i zerwac umowe, ale sie powstrzymalem. ogolnie zycze im jak najszybszego upadku, ale z tego co czytam, widze i slysze to tylko kwestia czasu:)
  • Strona 41 z 131
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 131
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41