Zajcef pisze:krzyno pisze:orange miało zadbać o stałych klientów ponoć

A w przypadku mojej żonki po złożeniu wypowiedzenia 2 tygodnie temu nikt nie zadzwonił nawet z byle jaką ofertą
To się nazewa dbanie o interesy firmy. Brawo konsultanci Orange
Ja już sobie odpuściłem i numer przenoszę do Nowe Orange Go, załaduje sobie kartę za 100 zł i wewnątrz sieci i na stacjonarki będę miał taniej niż w abo

a własnie na te nry dzwonię najczęściej.
Nie bardzo rozumiem co do tego maja konsultanci, ale coz. Pamietaj, ze okres wypowiedzenia to 1 okres rozliczeniowy, zakladajac najbardziej optymistyczny wariant to jeszcze 2 tyg przynajmniej maja czasu. Biora Cie na przeczekanie

. Zreszta czytajac Twoje posty mam wrazenie, ze juz zadecydowales i chciales tylko komus na nosie pograc.
Co do konsultantów to już Ci to wyjaśniam. Pracuję jako przedstawiciel handlowy i mam spory kontakt z ludźmi (tak samo jak konsultanci np. orange). W tej pracy klient musi wiedzieć że firma, z którą współpracuje pamięta i dba o niego i jego interesy. Podam taki przykład, jeżeli idę na na urlop lub na zwolnienie to jestem z w kontakcie telefonicznym z klientami lub koledzy odwiedzają ich za mnie. W momęcie kiedy dowiaduję się że do danego klienta zagląda konkurencja i klien dostaje lepsze warunki od nich natychmiast konsultuję to z moim szefem aby dać jeszcze ciekawsze warunki handlowe. Konkurencja była, jest i będzie i dlatego klienta trzeba zatrzymać dając mu dobre warunki współpracy.
I dlatego napisałem to co Tobie wydało się dziwne. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że ci ludzie też w swojej pracy mają niejednokrotnie związane ręce i nie mogą zaoferować klientowi nic ponad to co mają w systemie, z tym się zgadzam. Faktem niepodważalnym jest jednak to, że to właśnie oni dzwonią do klientów z propozycją przedłużenia umowy bo właśnie od tego został stworzony taki dział jakim jest propozycja.
Co zaś tyczy się mojej i żony umowy to kończą się one 2 lutego, ja nie oczekuję już wcale na jaką kolwiek propozycję, złożyłem dyspozycę o przeniesienie numeru do NOG i kropka. Mojej żonce jednak bardziej kalkuluje się mieć abonament i przy przedłużeniu dostać dodatkowe usługi, jednak w tym roku oferta jest tak kiepska, że chcieliśmy trochę zmotywować Orange do zaoferowania usług zadowalających moją połowice. I tu się mocno rozczarowaliśmy. W poniedziałek nie mogąc doczekać się na telefon z pomarańczy zadzwoniłem do nich sam, jednak bardzo miła pani poinformowała mnie, że mają konfigurację systemu i nic mia nie może powiedzieć na temat oferty. Zapytała się czy może oddzwonić na co ja się zgodziłem i jak do tej pory cisza, chyba dalej muszą przeprowadzać konfigurację, tylko teraz już nie systemu a tej pani.
Dlatego właśnie będę się upierał przy zadaniu, że niektórzy konsultanci powinni zostać zwolnieni za niekompetencję, ja sam należę do tych ludzi którzy jeżeli się umawiają to są słowni i punktualni, a jak mi wypadnie coś nieprzewidzianego to informuję o tym osoby, z którymi jestem umówiony. Mam nadzieję, że teraz rozumiesz już co miałem na myśli pisząc poprzedni post.
[ Dodano: 2008-01-26, 12:31 ]
Jedrker pisze:Dostałem ostatnio smsa potwierdzającego przyjęcie rezygnacji, z dopiskiem, zapraszamy jednak do skorzystania z oferty pro-pozycja , i podany numer telefonu hehe.
może orange zaczęło oszczędzać i już nie będzie do klientów dzwonić. To klienci będą musieli wydać 0,61zł za połączenie i samemupoprosić orange o jakąś ofertę przedłużenia umowy.