To co podalem to NodeB na D.H. Zenit. Ale juz nastepnego dnia nie moglem sie do niego zalogowac.
Ze Spokojnej mialem download do 480 kbit/s w linii prostej, bez przeszkod na dystansie ok. 4 km.
Podobnie z NodeB na wiezowcu TP S.A. (na moje oko) - jednego dnia sie zalogowal a nastepnego juz nie mogl
Wydaje mi sie ze Era skutecznie podwiesila sie na maszt Plusa przy Cmentarzy Żydowskim. Wzdluz ul. Starodabrowskiej jest pelny zasieg bez mozliwosci zalogowania. Widzialem wniosek PTC na ta lokalizacje wiec to musi byc to.
Masz Orange przy Al. Jana Pawła II tez juz chyab dziala podobnie. Pod C.H. Echo podobnie pelny zasieg i nie mozna zalogowac. Jak bede mial chwile to podejde jeszcze w tamte rejony
Podobna sytuacje mialem pare tygodni temu na ul. Urszulanskiej. Co do metra byl zasieg od strony ul. Krakowskiej do ul. Bema a potem nic. Bez mozliwosci logowania. Na D.H. Krakus jest przekaznik i mam wrazenie ze Era ma w nim swoj udzial

Od tamtego czasu mam zwiekszona czujnosc/ciekawosc
W miescie jest podobnie - telefon wykrywa zasieg ale jest wyrzucany podczas logowania.
Co do samego zasiegu to jest mizerny. Tam gdzie Orange i Plus maja zasieg w budynkach Era ma tylko na zewnatrz

Wczoraj robilem maly skan na miescie.
Na Spokojnej odpalili UMTS niedlugo przed pierwszym postem w tym watku (jakis 1 dzien). Wtedy tez hulal NodeB na D.H. Zenit. Potem dlugo dlugo nic i kilka dni temu znow dzialal - mysle ze to kwestia paru tygodni do odpalenia wcalym miescie od razu

.